Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárhatja a barátnőm tőlem,...

Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.

Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.

Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?

2013. febr. 4. 10:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
86%

Ne hagyd ott az egyetemet, csináld inkább meg minél hamarabb. Viszont meg tudom érteni a barátnődet is. Én is laktam másfél évig a párom nagyszüleinél. Én suliba jártam, diákmunkában melóztam, de sokkal több időt töltöttem otthon, mint a párom. Szörnyű volt! Bírtam a nagyszüleit, de nem tudtam velük együtt élni. Nagyon nehéz ám másik családdal!

Nehéz döntés...talán próbáld meg rábeszélni a barátnődet, hogy még egy kicsit bírja ki és utána sokkal jobb lesz. Szerintem ne hagyd elköltözni. Beszélj a családoddal is, hogy tolerálják jobban, legyenek kedvesebbek.

2013. febr. 4. 14:44
 42/62 anonim ***** válasza:
66%
Nem olvastam végig, de szerintem is a családoddal próbálj beszélni, hogy a te kedvedért legyenek nagyon kedvesek a barátnőddel. Házon belül nem tudnátok valamennyire elkülönülni? Arról is sokat beszélgess a barátnőddel, hogy miért nem érzi jól magát a szüleidnél. Persze úgy, hogy a szülők ne hallják. Mondd meg neki, hogy semmit nem veszel rossz néven és tényleg ne is dühöngj azon, amit mond, bármilyen idióta problémái is vannak (hiszen neked is biztosan vannak rigolyáid, ha nem is tudsz róluk).
2013. febr. 4. 16:26
 43/62 anonim ***** válasza:
97%
Nem hagynám ott az egyetemet és egy olyan embertől akitől gyerekem van soha nem is várnám el. Mond meg neki, hogy te elmész gyesre, aztán ő mehet is dolgozni.
2013. febr. 4. 16:37
 44/62 anonim ***** válasza:
81%

Már gyerek előtt is együtt éltetek, mert ha igen és nem zavarta akkor most a gyerekre hivatkozva ne rinyáljon.

Biztos nagyon nehéz lehet, hogy se rezsi se lakbér költségetek nincs, és még ingyen bébiszitter is a rendelkezésre áll. Téged is jól átbasztak a "véletlen gyerekkel".

2013. febr. 4. 16:42
 45/62 anonim ***** válasza:
26%
Attól is függ milyen diplomád lesz, mert ha ilyen kommunikáció-médiatudomány jellegű, akkor akár passziváltathatsz is, mert semmit nem ér. Meg persze nem 100% hogy diplomásan egyből lesz melód. Rengeteg munkanélküli diplomás rohangászik ám a világban. A legjobb lenne, ha a szüleidnél kicsit el tudnátok különülni...emeletre vagy melléképületet felújítani, berendezni. Akkor az egyetem is meglenne meg a barátnődnek is jobb volna. Azok pedig akik itt szidják a barátnődet, nem éltek még valószínűleg senkivel együtt, nagyon nehéz ennyi emberhez alkalmazkodni, akik ráadásul nem bírnak és ellened vannak...
2013. febr. 4. 18:51
 46/62 anonim ***** válasza:
70%

Aki egy iskolag abbahagy egy parkapcsolat miatt mindig megbanja.

Ne tedd!az egyetem a legfontosabb a jovo megalapozasa.

2013. febr. 4. 18:55
 47/62 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, amúgy honnan tudod, hogy a család az, aki nem bírja a lányt és ellene van ? És mi van, ha a lány is ellenük van ?

Mi a fajsúlyosabb : együttlakni apóssal-anyóssal-sógornővel, ami ugyebá zavarja a barátnőt

vagy

ingyen, rezsi, lakbér nélkül élni szép lakásban, segítséget kapni a gyerekneveléshez, bébiszittert...stb. ?

2013. febr. 4. 18:58
 48/62 anonim ***** válasza:
21%
Persze nem biztos, hogy a család van ellene, de ettől függetlenül nehéz ennyi kvázi idegenhez alkalmazkodni egy pici babával...és mi tagadás az anyósok nagyon gonoszak tudnak lenni. Én csak azt mondom, hogy nem feltétlenül a lány a nyafka, lehet hogy valóban oka van arra, hogy el akar költözni. Valami kompromisszumot kellene találni.
2013. febr. 4. 19:08
 49/62 anonim ***** válasza:
67%

miért vagy együtt egy ennyire ostoba lánnyal? vicces, h gyereket szülni tud, de nem lát tovább 1 hétnél...

mondd el neki, ha már ebben a kellemetlen szituban vagytok, hogy nem szórakozásból csinálod az egyetemet, hanem gondolsz a gyereked jövőjére.

úúúristen, nekem eszembe nem jutott volna soha azt mondani a páromnak, h ne járjon egyetemre, vagy épp ne dolgozzon. még akkor sem, ha reggel 7-től éjfélig színét se láttam, telefonon sem beszéltünk. tudtam, h vannak céljai, és támogattam, h elérje őket.

ne költözz sehova, menj végig a választott utadon. barátnődnek meg javasold, h unatkozás, hülye gondolatok kieszelése helyett inkább ő is tanulhatna. mind szakmát, mind a világ működéséről egy kicsit.

azt se felejtsd el megemlíteni neki, h egyik 21 éves fiú családja sem fogadna kitörő örömmel egy olyan ötletet, h a lány felcsináltatja magát, aztán ott lebzsel, élősködik és még a pofákat is vágja.

pontozzatok le, de a kislányt sztem nem nagyon nevelték meg otthon anno. vagy csak eredendően proli. de azon meg az Isten se segít.

2013. febr. 5. 14:16
 50/62 anonim ***** válasza:
96%

Miért vannak azok a válaszok lepontozva, ahol a lányra kérdeznek rá?

Pl mi a végzettsége?

Meg tényleg hogyan képzeli ezt az egész külön költözést? Amit kap a gyerek után az nem sok. Ha a srác otthagyja a sulit, és 2-3 hónapon belül munkához jut az sem biztos, hogy többet ad a minimál bérnél. Ha albérletbe mennek, az nagyon sok pénzüket elviszi, főleg, ha nagyobb városban vannak, így ami marad az kb elmegy kajára és magukra szinte nem is tudnak költeni, nem ám félretenni.

Gondolom azért nem csípik annyira anyósék a lányt, mert korán jött a gyerek, meg lehet semmit nem segít a háztartásba, csak a gyerekkel foglalkozik.

2013. febr. 5. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!