Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyermeketeket ügyeletre akarnátok vinni és megkérnétek a nagyszülőt, hogy vigyen el benneteket autóval, mire Ő inkább a taxit javasolná maga helyett?
"Itt borzasztóan fúj a szél, esik az eső"
Ilyen időben én sem szívesen vezetek főleg, úgy hogy nem egyedül vagyok az autóba. Szerintem ebbe semmi rossz nincs.
Ha Anyukád: 60 éves, szegény idős, beteg asszony. Épenn most végzett a főzéssel, takarítással, pihent egy picit, aztán lement sétálni egyet a friss levegőre és örült, hogy nemsokára este lesz és végre nézheti a kedvenc sorozatát. Épp, hogy megél a kevéske fizetéséből,milyen rendes, hogy nem kell Őt is anyagilag segíteni. Örül, hogy olyan remek lányt nevelt,aki megold minden gyerekneveléssel kapcsolatos dolgot és Neki csak játszani kell imádott unokájával.
Ha Anyósod: akkor piszok dög, aki egész nap csak TV-t néz, meg sétálgat. Semmi dolga és arra is lusta és szívtelen hogy a beteg unokáját elvigye az orvoshoz, pedig csak 10 percre van Tőle az autója!Igaz, hogy borzasztóan fúj a szél, esik az eső, de hát mi az neki?! Még csak 60 éves! Ha kint sétafikál unalmában, seprűvel a kezében, akkor azt is megtehetné, hogy elszalad az autójáért a hatodik utcába! Hogy ennyit nem képes megtenni az unokájáért??! Persze, pénze a van neki, most is azt tukmálja ránk ez a szívtelen boszorka! Mondjuk az eszembe se jut, hogy én vagy a férjem elmenjünk az autóért és elvigyük a gyerekünket az orvoshoz! Ebben az ítéletidőben????
Túl reagálod, drága, nem is kicsit!
"sajnos nagy problémánk, hogy nem sok mindenben támogatnak bennünket,"
Ne haragudj, de nagyon sok embert nem támogat a szülő.Sose értettem, hogy sokaknál ez miért elvárás?
Minket sem segítenek,sőt mi segítünk nekik, pedig nem keresünk jól.
Alapból felajánlotta, hogy kifizeti a taxit, ami szép gesztus tőle. Nagyon túlreagáltad szerintem.
# 12/14
Tökéletesen eltaláltad az Anyuka és az Anyós közötti különbséget így a gyik-on. Nagyon igazad van.
Nincs ítéletidő, ahhoz képest rossz az idő, hogy a gyereknek 39 fokos láza volt és, hogy babakocsival útnak induljunk. Ahogyan írtam nem idős, beteg asszony, nagyon jó formában van.
A támogatás meg azért nagy problémánk mert ígérték, hogy fognak és mert mindenki így indult el a családban. De mindegy már megbékéltem végül is, a lényeg, hogy a kislányom jobban lett hála Istennek, a többi nem számít.
Lehet már fáradt a vezetéshez és nem merte megkockáztatni, vagy biztos ő sem érezte magát túl jól, és nem merte kockáztatni a testi épségeteket, ami érthető is persze. Ha konkrétan elmondta volna az okát akkor szerintem nem tetted volna fel a kérdést.
Egyszer nekem is volt egy hasonló hogy a nővérem gyerekét kellett volna elvinnem az ügyeletre mert a nővéremnek nincs jogsija, vezetni sem tud a párja meg már ivott oké hogy ott volt az autó, csak azon a napon én is elég beteg voltam és én sem éreztem úgy hogy biztonságosan eltudnám őket vinni, és persze itt legalább 20 km-ert kellett volna vezetnem, vagy buszoznom ha az ő autójukat használjam. A barátnőm meg akkor anyjáéknál volt elég messze. De szereztem nekik fuvart egy jó ismerőstől, ennyit megtudtam tenni nekik cserébe.
Kedves Kérdező!
A 15-ös tökéletesen értette miről beszélek, kicsit lesarkítva a dolgokat!:-)
Ám a véleményem még mindig az, hogy túlreagálod és követelőző vagy, ha ebből problémát csinálsz. Szerencsétlen Anyósodnak lett lelkiismeret furdalása, mivel nem fogadtátok el a a taxira a pénzt, így kényszerhelyzetbe hoztátok. Arról nem is beszélve, hogy nem lehetett olyan nagy a baj, ha a gyerek már jobban is van! Ne keress a kákán is csomót!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!