Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok hozzá, ha a...

Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyermeketeket ügyeletre akarnátok vinni és megkérnétek a nagyszülőt, hogy vigyen el benneteket autóval, mire Ő inkább a taxit javasolná maga helyett?

Figyelt kérdés
Kislányomnak magas láza volt a nap folyamán, a hasa is megy, borzasztóan köhög, rendelés csak holnap lesz. Itt borzasztóan fúj a szél, esik az eső, nem akartam gyalog neki vágni az ügyeletnek. Megkértem hát a nagymamáját (vagyis a férjem kérte meg) aki 5 percre lakik, hogy vigyen el bennünket. Ő annyit mondott, hogy nincs otthon az autója (10 percre volt a lakhelyétől) Ő inkább kifizeti a taxit csak ne kelljen érte lemennie. Nekem ez rosszul esett nagyon. Vagy csak túlreagálom? A férjem sem örült neki...
2013. febr. 3. 19:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"Itt borzasztóan fúj a szél, esik az eső"

Ilyen időben én sem szívesen vezetek főleg, úgy hogy nem egyedül vagyok az autóba. Szerintem ebbe semmi rossz nincs.

2013. febr. 3. 19:53
 12/31 anonim ***** válasza:
84%

Ha Anyukád: 60 éves, szegény idős, beteg asszony. Épenn most végzett a főzéssel, takarítással, pihent egy picit, aztán lement sétálni egyet a friss levegőre és örült, hogy nemsokára este lesz és végre nézheti a kedvenc sorozatát. Épp, hogy megél a kevéske fizetéséből,milyen rendes, hogy nem kell Őt is anyagilag segíteni. Örül, hogy olyan remek lányt nevelt,aki megold minden gyerekneveléssel kapcsolatos dolgot és Neki csak játszani kell imádott unokájával.

Ha Anyósod: akkor piszok dög, aki egész nap csak TV-t néz, meg sétálgat. Semmi dolga és arra is lusta és szívtelen hogy a beteg unokáját elvigye az orvoshoz, pedig csak 10 percre van Tőle az autója!Igaz, hogy borzasztóan fúj a szél, esik az eső, de hát mi az neki?! Még csak 60 éves! Ha kint sétafikál unalmában, seprűvel a kezében, akkor azt is megtehetné, hogy elszalad az autójáért a hatodik utcába! Hogy ennyit nem képes megtenni az unokájáért??! Persze, pénze a van neki, most is azt tukmálja ránk ez a szívtelen boszorka! Mondjuk az eszembe se jut, hogy én vagy a férjem elmenjünk az autóért és elvigyük a gyerekünket az orvoshoz! Ebben az ítéletidőben????

Túl reagálod, drága, nem is kicsit!

2013. febr. 3. 20:10
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"sajnos nagy problémánk, hogy nem sok mindenben támogatnak bennünket,"

Ne haragudj, de nagyon sok embert nem támogat a szülő.Sose értettem, hogy sokaknál ez miért elvárás?

Minket sem segítenek,sőt mi segítünk nekik, pedig nem keresünk jól.

Alapból felajánlotta, hogy kifizeti a taxit, ami szép gesztus tőle. Nagyon túlreagáltad szerintem.

2013. febr. 3. 20:16
 14/31 anonim ***** válasza:
79%
Az volna a legtisztább, ha mindenféle "én azt hiszem, azt gondolom" helyett inkább megbeszélnéd anyósoddal vagy a férjed az anyjával, hogy nektek jól esett volna, ha levisz titeket és nem kell beteg gyerekkel taxizni, aztán ő is elmondta volna a verzióját. Mert ez az "én azt gondoltam csupán kedvtelenség" nem biztos, hogy igaz, meg kellene hallgatni őt is, mielőtt kígyót-békát kiabálsz rá. Aztán utána el tudjátok dönteni, hogy kényelmes volt-e valóban vagy egyéb gondja volt, ami miatt a taxit javasolta. Egyébként milyen segítséget vársz tőlük? (Írtad egy kommentedben).
2013. febr. 3. 20:17
 15/31 anonim ***** válasza:
65%

# 12/14

Tökéletesen eltaláltad az Anyuka és az Anyós közötti különbséget így a gyik-on. Nagyon igazad van.

2013. febr. 3. 20:21
 16/31 A kérdező kommentje:

Nincs ítéletidő, ahhoz képest rossz az idő, hogy a gyereknek 39 fokos láza volt és, hogy babakocsival útnak induljunk. Ahogyan írtam nem idős, beteg asszony, nagyon jó formában van.

A támogatás meg azért nagy problémánk mert ígérték, hogy fognak és mert mindenki így indult el a családban. De mindegy már megbékéltem végül is, a lényeg, hogy a kislányom jobban lett hála Istennek, a többi nem számít.

2013. febr. 3. 20:28
 17/31 A kérdező kommentje:
Ja és kedves 12-es, nekünk nincs jogosítványunk, ez eszedbe sem jutott?? Egyébként jelenleg jobb a kapcsolatom Vele, mint Édesanyámmal, mert Vele perpillanat abszolút nem beszélünk. Semmi bajom Vele, csak ez esett rosszul. Szerintem a válaszadás terén Te is túlzásba estél egy kicsit! Én nem így ítélem meg az embereket, hogy ha az én családom tagjai akkor áldott jó emberek, ha meg nem akkor szívtelen gonosz emberek! De köszi a feltételezést!
2013. febr. 3. 20:30
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Lehet már fáradt a vezetéshez és nem merte megkockáztatni, vagy biztos ő sem érezte magát túl jól, és nem merte kockáztatni a testi épségeteket, ami érthető is persze. Ha konkrétan elmondta volna az okát akkor szerintem nem tetted volna fel a kérdést.

Egyszer nekem is volt egy hasonló hogy a nővérem gyerekét kellett volna elvinnem az ügyeletre mert a nővéremnek nincs jogsija, vezetni sem tud a párja meg már ivott oké hogy ott volt az autó, csak azon a napon én is elég beteg voltam és én sem éreztem úgy hogy biztonságosan eltudnám őket vinni, és persze itt legalább 20 km-ert kellett volna vezetnem, vagy buszoznom ha az ő autójukat használjam. A barátnőm meg akkor anyjáéknál volt elég messze. De szereztem nekik fuvart egy jó ismerőstől, ennyit megtudtam tenni nekik cserébe.

2013. febr. 3. 20:39
 19/31 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező!

A 15-ös tökéletesen értette miről beszélek, kicsit lesarkítva a dolgokat!:-)

Ám a véleményem még mindig az, hogy túlreagálod és követelőző vagy, ha ebből problémát csinálsz. Szerencsétlen Anyósodnak lett lelkiismeret furdalása, mivel nem fogadtátok el a a taxira a pénzt, így kényszerhelyzetbe hoztátok. Arról nem is beszélve, hogy nem lehetett olyan nagy a baj, ha a gyerek már jobban is van! Ne keress a kákán is csomót!!!

2013. febr. 3. 20:45
 20/31 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is rosszul esne, viszont meg sem kértem volna erre, hanem kihívom az ügyeletet, ugyanis elsősorban az a dolguk hogy kijöjjenek. Hogyha nem akarnak kijönni (sajnos többször tapasztaltam) és tényleg nagyon nagy gond van akkor mentőt kell hívni. Ha ezek a megoldások nem tetszenek, akkor taxival bementek.
2013. febr. 3. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!