Új kapcsolat. Családbemutatás. Milyen ajándékot illik vinni?
Pár hete jöttem össze a párommal, és vasárnap megyünk a nővéréhez látogatóba, akinek van két kisgyereke (2,5 éves és 4 hónapos). A nővére másik városban lakik és a párom anyukája jelenleg a nővérnél van unokázni. Mindenkivel most fogok először találkozni.
Én úgy gondoltam, hogy a nővérének viszek valamilyen bonbont, és a gyerekeknek is valami játékfélét. Szerintetek az anyukának is vigyek valamit? Nem hozzá megyünk ugyan, de lehet, hogy hülyén jönne ki, ha mindenkinek viszek valamit neki meg nem.
A gyerekeknek való ajándékokra is küldhettek tippeket!
Előre is köszönöm!
26/n
A nővérnek jó a bonbon, anyukának virág, gyerekeknek:
2,5 éves: Duplo,Playmobil A fa és szivacs puzzle kirakó, gyermekkönyv
4 hónapos: Fisher Price, a Disney, a Simba, a Playscool és a Chicco játékok közül választhatsz.
azért pár hét járás után ismeretlen gyereknek had ne drága játékot.
Párod kérdezd,ő majd segit.
Gyerekeknek apró játék,nővérnek és anyukának csoki,nővér férjének üveg bor.
Ha külön viszel mindenkinek, akkor semmiképp ne hagyd ki az anyukát, mert abból tuti sértődés lesz.
De ennyi embernél szerintem egyszerűbb és személyesebb csinálni valami sütit, és azt vinni - nyilván kérdezd meg előtte a párod, hogy mit szeretnek, és olyat süss, amit jól tudsz.
Szerintem anyukának is jó a bonbon, de egy kategóriában legyen a nővér bonbonjával. Szép, ízléses csomagolásban. Pl. belga tengeri herkentyű bonbonok szépek és a csomagolás is gusztusos, arra elég egy ajándékszalag vagy masni is.
A nagyobbik gyereknek valami logikai fejlesztő játék, ami a korának megfelelő, kiváló lehet, de ne apró darabos, ami nyelés- és fulladásveszélyes. Főleg mert a pici is ott van, ha a nagy kipakol, a picire nézve veszélyes lehet (lehet, bejön a nővérnek meg a mamának, hogy ilyenre is odafigyelsz). A kicsinek ebben a korban csörgők, babakocsira, kiságyra tehető (nagy)figurás füzér, ágy fölé lógatható, zenélő forgó teljesen jó. Ha zenél, akkor legyen valami egyszerű, kedves dallama, ne olyan ,mint a kínai távirányítós villogós rendőrautónak. De lehet a kicsinek valami könnyen megfogható, zörgős kézi játék is. Az én babám ennyi idős, legjobban a zörgő macit szereti, ami egy anyagból összevarrt maci sziluett, és zörgős fólia van belevarrva (mosható, zörög, nem gond, ha a szájába veszi, nem nyelés- és fulladásveszélyes). Az ilyen korúaknak azt mondják, a legegyszerűbb a legjobb.
És szerintem ne vegyél senkinek túl drágát, de nagyjából egy árban mindenkinek. De figyelj arra is, hogy ne legyen gagyi. :)
most bemásolom egy hasonló kérdéstől a válaszom:
"csak nálunk nem szokás ez az ajándékozás?
én nem vittem semmit elsőre, a barátom se hozott. szülinapra, névnapra viszek valamit mindig és ennyi. szerintem túllihegitek. azzal kell jó benyomást tenni, hogy normálisan viselkedsz :)"
amúgy ha meg mindenképp akarsz vinni valamit, kérdezd a párod. ő talán jobban tudja ki mit szeret, mint mi. (pl. lehet a nővére nem eszik csokit - felesleges a bonbon - vagy a férje nem iszik bort...)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Persze, a páromat mindenképpen meg fogom kérdezni, csak tegnap elfelejtettem, így gondoltam megkérdezem itt is: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!