Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Új kapcsolat. Családbemutatás....

Új kapcsolat. Családbemutatás. Milyen ajándékot illik vinni?

Figyelt kérdés

Pár hete jöttem össze a párommal, és vasárnap megyünk a nővéréhez látogatóba, akinek van két kisgyereke (2,5 éves és 4 hónapos). A nővére másik városban lakik és a párom anyukája jelenleg a nővérnél van unokázni. Mindenkivel most fogok először találkozni.

Én úgy gondoltam, hogy a nővérének viszek valamilyen bonbont, és a gyerekeknek is valami játékfélét. Szerintetek az anyukának is vigyek valamit? Nem hozzá megyünk ugyan, de lehet, hogy hülyén jönne ki, ha mindenkinek viszek valamit neki meg nem.

A gyerekeknek való ajándékokra is küldhettek tippeket!

Előre is köszönöm!

26/n

2013. jan. 16. 09:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Bírom az olyan válaszokat, hogy ilyen játék, olyan vrág és bonbon. Tudjátok ti, milyen marha drága már egy csokor virág??

Plusz pár hetes kapcsolatról van szó könyörgöm. Nem kell rögtön több ezret kidobni a famíliára, nem azért kell, hogy szeressék, mert drága ajándékokat visz, hanem mert kedves, rendes ember.

Bor, bonbon meg még a kicsiknek is valami?? Hát hagyjuk már, ha ilyen jól éltek, adok szívesen számlaszámot, hova küldhettek egy kis pénzt, ha ennyi van "szórni". Nem karácsony van, hogy mindenkit végig kéne ajándékozni. Vigyél EGY nagy doboz bonbont, abból mindenkinek jut, pl. valami milka vagy más márka csokiválogatása és osszák be maguknak. Ehet belőle mindenki. Vagy ugyanez egy tálca saját sütivel, pl muffin, kókusz golyó, sajtos-sós valami. Ilyenek. Jut is-marad is.

Azt se hinném, hogy kicsi gyerekekkel úgy kéne indítani, hogy nézzétek, ajándékot hoztam. Mert ebből az marad meg nekik kb, hogy itt a nő, aki csak úgy meglepi őket, erre lehet számítani.

2013. jan. 16. 10:28
 12/20 anonim ***** válasza:

Hát nálunk ilyesmi aztán sose volt! miért kell mindig anyagi téren gondolkozni amúgy? Felejtsük már el, hogy muszáj pénzt adni vmiért...

Mi lenne ha sütnél? Mi lenne ha igazából nem vinnél semmit, csak bemutatkoznál, és jól éreznéd magad, ahelyett h feszengnél...

2013. jan. 16. 10:33
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is fölösleges ennyire megfeszülni. Párom unokatesójáéknál van kisgyerek, másfél éves. Ha hozzájuk megyünk, mindig viszek egy doboz kinder csokit, vagy egy csomag túrórudit és kész. Le is van kenyerezve, beindul a nyáltermelődése. :) Nem kell drága ajándékokkal készülni nekik rögtön első alkalommal.

Engem még azért is megszólnak rendszeresen, hogy erre miért költök, pedig nekem egyszerűen jól esik és kész.

Egyébként saját meglátásom, hogy egy anyának, nagyinak olykor sokkal jobban esik, ha a gyerekének meglepetést okozol, mintha őket magukat leped meg valami aprósággal.

Hogy én mivel készülnék? Ha ragaszkodsz hozzá, akkor egy tálca süteménnyel, amit átadnék rögtön, hogy egy kis hozzájárulás az ebédhez.

A gyerekeknek pedig kinder csoki és/vagy túrórudi, ezek picik és nem is olyan károsak mint mondjuk egy zacskó cukor. A nagyobb imádni fogja, a pici meg úgysem ért még sokat ebből.

Ettől függetlenül kérdezz rá a párodnál mindenképpen! Mondjuk ha bármelyik családtag cukorbeteg, vagy laktóz érzékeny vagy bármi, akkor olyan sütivel készülj.

2013. jan. 16. 11:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló hol él, minek ilyen drága ajándékokat vinni elsőre TÖK ISMERETLEN emberekhez?:D Tiszta felvágós h*lye pics*nak gondolná mindneki szerintem:)
2013. jan. 16. 11:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs ilyen...

Én sem vittem semmit, amikor először mentem hozzájuk, és párom is csak azért hozott, mert karácsonykor mutattam be (ő egy üveg jó minőségű bort hozott, mivel már tesóm is nagykorú, így ez jó volt mindenkinek - ő pedig egy nagy doboz csokit kapott a családtól).

2013. jan. 16. 12:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem első találkozáskor nőnek nem kötelező vinni semmit, mondjuk a kisgyerekeknek én vinnék valami játékot. Szerintem inkább a férfiakra jellemző, hogy visznek valamit, de azt is inkább akkor ha valami alkalomkor kerül sor a bemutatásra, pl. karácsony, szülinap stb. De ha mindenképpen szeretnél valamit vinni, akkor nővérnek és anyukának csokit, bon-bont, kisgyerekeknek játékot, mesekönyv, plüss, valami készségfejlesztőt, férfiaknak pedig egy üveg bort, szerintem.
2013. jan. 16. 13:22
 17/20 anonim válasza:
Én nem vinnék ajándékot az első találkozáskor. A következőnél talán, de ezzel én úgy érzem a szimpátiát akarja az ember megvásárolni.
2013. jan. 16. 21:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Azt kérdezte, mit vigyen, nem azt, hogy mit szólunk hozzá, vigyen-e vagy sem.
2013. jan. 16. 22:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egy üveg bor az ebédhez, vagy egy tálca süti. A gyerekeknek kollektíven egy csoki, de lehet azt is jobb ha anyukának adod át, nehogy rögtön rácuppanjon a gyerek. :) nem kell drága ajándékokkal lekenyerezni őket, de a gyerekekre mindenképpen gondolnék, ha a pici nem is eszik még csokit, a nagynak ez is éppen elég szerintem.
2013. jan. 17. 11:08
 20/20 A kérdező kommentje:

Húú, nem számítottam rá, hogy ennyien fogtok írni, köszönöm.

Azt hiszem, hogy az arany középutat fogom választani a semmilyen ajándék és a mindenkinek külön ajándék között: veszek sütit az ebédhez meg viszek Kinder csokit a gyerekeknek (mondjuk ebből csak a nagyobb fog tudni enni).

Valóban nem akarok túlzásba esni, vagy hogy úgy tűnjön, hogy meg akarom 'vásárolni' a szeretetüket. Én is örülnék valamilyen csekélységnek és nem érezném magam kellemetlenül, hogy drága ajándékot kaptam.

De nyugodtan írhattok még ötleteket!

2013. jan. 17. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!