Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyam szeret vagy csak eltart?

Anyam szeret vagy csak eltart?

Figyelt kérdés
Lehet hogy hulye kerdes de sokszor azt erzem hogy gond vagyok es csak eltart mert muszaj. Amugy sem terveztek. Apammal nem sokszor talalkoztam (3 eves koromban elvaltak) igy anyamnak nehezebb volt munkat, uj ferjet talalni, arrol nem is beszelve hogy kilogok az egesz hofeher csaladbol mert felver vagyok raadasul utalja az apamat en meg kikopott apam vagyok. Meg regebben nagyon durvan felidegesitettem valamivel es kicsuszott a szajan, hogy minden az en hibam. Pontosan nem mondta, hogy mire ertette de azt hiszem arra, hogy a szuletesemmel elcsesztem az eletet. Nem merek vele beszelni errol meg szerintem ugyis tagadna mindent. Lehet, hogy megis beszelnunk kellene mert eleg kellemetlen igy elni. Probalkozzak? Szeretnem ha oszinte lenne.
2013. jan. 31. 15:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Hány éves vagy és fiú vagy lány?
2013. febr. 3. 21:57
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát az is lehet, hogy csak hülye érzéseim vannak és tényleg beképzelem, nem tudom. De általában jók a megérzéseim. Én inkább beszélni szeretnék vele ha végre szánna rám pár percet. Mondjuk hogyha olyan a helyzet akkor még az írás is beválhat, de na. Amúgy 17/F vagyok.
2013. febr. 4. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan helyzetben vagyok mint a kérdező, nem tervezett gyerek, apa el, anyám útája, szidja.

Annak ellenére, hogy állítólag szeret, pokollá tette az életem (legalábbis amíg vele kellett élnem), ezért megértem a kérdezőt, és szurkolok, hogy sikerüljön vele lerendezni a dolgot, és békésen alakulnak majd a továbbiak.

nekem sajnos nem sikerült.

"minden a te hibád" ezt én is megkaptam ezerszer, szavakkal, vagy tettekkel, egyszerűen ellenséges, ellehetetlenítő viselkedéssel. És, mondanom sem kell, hogy nincs igaza.

2013. febr. 17. 07:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha az anyukad nem szeretne, mar reg beadott volna egy otthonba, vagy a nagymamanal hagyott volna. Amit az ember ideges lelkiallapotban mond, olyan is kiszalad a szajan, ami nem igaz, es rögtön megbanja, vagy olyan leertekelö megjegyzes, ami sokkal komolyabb tema annal, mint hogy az ember csak ``odavagja`` a gyereke fejehez. En magam is anya vagyok, es a hideg jar ki, hogy ha ilyen es hasonlo temakrol (anyakrol) olvasok. Egyetlen gyermek sem felelös az anyja elrontott vagy elrontottnak hitt elete miatt. Durva dolognak tartom, ha egy anya emiatt szemrehanyast tesz a gyermekenek. A gyerekvallalas komoly dolog, ha a szüleid kesöbbre terveztek teged, akkor vedekezniük kellett volna. Milyen erzelmileg otromba es felelösseg elöl elbujni igyekvö szemely hibaztatja a gyermeket a fogantatasa miatt? Nem te vagy az oka, hogy elhagyott benneteket az edesapad. Feltehetöleg nem akart (olyan koran vagy egyaltalan nem) gyereket, mert nem erezte magat erettnek az apa szerepere, es talan ugy erezte, hogy anyagilag meg nem eleg stabil a csalad helyzete. Nem egyedülallo eset. De nem a te döntesed volt, hanem az apade, hogy elhagyott benneteket. En megertelek, hogy legföbb vagyad, hogy - te es az anyad - bekesen es egymast tisztelve elhessetek. Ehhez az kellene, hogy mindkettötök lezarja a multat magaban, de legfökeppen hogy anyukad vegre vallalja a tettei következmenyeit. Ha pl. faj neki, hogy ``miattad`` nem tudott tovabbtanulni, akkor ez egyszerüen nem igaz, mert legkesöbb akkor, amikor a gyerek bölcsibe, vagy oviba kerül, mar rengeteg ideje lesz egy anyanak. Ugy tünik az irasodbol, hogy vannak testvereid az anyukad uj ferjetöl. Talan ennek is te lennel az oka...? Ne hagyd, hogy BÜNBAK-kent kezeljenek es banjanak veled. Szerintem is kezdemenyezz egy beszelgetest, de ne ugy, hogy ``lerohanod`` az anyadat. En megkerdeznem, hogy mikor lenne ideje egy beszelgetesre, es ehhez igazodnek. Probalj meg te is nyugodt hangon beszelni az anyukaddal, ez jo hatassal lesz ra. Az elsö beszelgetestöl ne varj tul sokat. Gondolj ra, hogy az anyukadnak több evet kell behoznia, fajo esemenyekröl kell beszelnie, amire nemcsak, hogy nem szivesen emlekezik vissza, hanem legszivesebb kitörölne az emlekezeteböl... Ha a beszelgetes soran felemelne a hangjat, be kell fejezni (arra a napra) a beszelgetest. Kiabalva nem lehet semmilyen dolgot megbeszelni, ugy, hogy egy (elfogadhato) eredmeny szülessen. Az anyukad feltehetöleg ugy erzi, hogy rosszul sikerült az elete, nem becsüli magat, de ha körülnez, ott van egy csalad körülötte: MI EGYEBRE VAGYIK EGY ANYA MEG EZEN KIVÜL? Ez nem kis teljesitmeny. Legyen büszke ra! Sok sikert kivanok neked es az anyukadnak a beszelgeteshez! (En: ferjes, 3 fiu gyerekkel.)
2013. febr. 17. 11:24
 15/16 anonim ***** válasza:
[link] :)
2013. ápr. 10. 15:53
 16/16 anonim válasza:
hello! Érdekelne, hogy mire jutottatok? :)
2013. ápr. 28. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!