Hogyan lehet higgadtan kezelni? Egyáltalán mit lehet tenni?
Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, de az apósom elviselhetetlen. Együtt élünk vele. Rajta vagyunk a költözés dolgon, de én nemrég fejeztem be a fősulit, és nemrég kezdtem el csak dolgozni, ezért még ki kell bírnunk pár hónapot, míg anyagilag kicsit előrébb kerülünk.
Így élünk 6 éve. Én eddig is beleadtam a rezsibe. A szüleim segítettek és diákmunkán dolgoztam gimi óta végig. Mindent megvettem magamnak ami kell. Ez az ember mióta összejött egy nagyképű nővel, azóta ellenünk van fordítva. Hazudozik rólunk (főleg rólam) mindenkinek. Le akar járatni mások előtt és sikerül is.
A házimunkát én csinálom meg minden nap. De direkt próbál idegesíteni. Legutóbb felmostam, porszívóztam, takarítottam, stb és idehívta az anyjáékat. Mire ideértek kiborította a kávézaccot a földre, eldobálta a papírzsepiket és végighordta a sarat az egész házban, majd mutogatta az anyjának, hogy én nem csinálok semmit, meg engem kirúgtak az iskolából (ahhoz képest lediplomáztam). A lényeg, hogy állandóan nekem esnek az élettársam nagyszülei, hogy én nem csinálok semmit, meg élősködő vagyok, stb. Hiába adok bele a rezsibe, meg magamat tartom fent (eddig sok szülői segítséggel mondjuk). Nem állok már le vitatkozni velük, mert nem értik meg. Egyszer elkezdte firtatni, hogy az én szüleim mennyit keresnek, meg hogy segítenek, stb. Erre azt mertem mondani, hogy én sem turkálok más pénztárcájában, ő se tegye. Ugye szokás ezt mondani. Erre nekem esett meg megfenyegetett, hogy leöntet sósavval meg stb, mert hogy képzelem, hogy ilyenekkel vádolom. Annyira hülye, hogy nincs tisztában a szavak jelentésével. Lúzernek hív mindenkit és múltkor meg felkapta a vizet, mert ezen senki sem röhög. Szerinte ez vicces. És akkor nem érti, hogy miért sértődnek meg ezen az emberek. Szóval ilyen a helyzet és ehhez hasonlók.
Addig amíg nem tudunk elköltözni van valamilyen trükk arra, hogy ne foglalkozzak ezzel? Vannak időszakok, amikor könnyebb, de mostanság már nem tudom tovább tűrni ezeket.
Eddig semmi probléma nem volt. A gondok a nagyképű nővel jöttek. Szó szerint idézem: "Nekem vörös szőnyeget kéne leterítenem, ha idejönnek és lesni minden kívánságukat"
A legutóbb tortát sütöttem itt volt az a nő és a konyhában tettem-vettem, mentem keverni a krémet géppel és utána nekem estek pár hétre rá, hogy én hogy képzelem, hogy hátat merek fordítani, ha ő itt van!!
Hogy lehet ezt elviselni?
Én ezen a hátat fordításon tuti szétröhögtem volna az agyamat:D:D:D:D
A házimunkákról annyit, hogy innentől az ő dolgaik el vannak felejtve - főleg, ha egébként anyagiakban is hozzájárulsz a háztartáshoz.
Csak a ti cuccaitokat takarítsd ki. Csak magatokra moss. Csak magatoknak csinálj kaját, amit azonnal el is fogyasztotok. Cska a saját edényeteket mosd el. Ha esetleg pampogna, akkor mondhatod, hogy oké, akkor osszuk be. Feketén-fehéren papírra leírni, hogy ki mikor mit csinál és kiragasztani a hűtőre vagy akárhova. Azután akkor lehet anyázni, hogy ki mit nem csinált meg.
Egyébként ezzel a röhögéssel azt a pár hónapot ki lehet bírni.
Élettársad mi a szarért nem ordítja le az apja fejét, amikor ilyenekt mond/csinál? Erről azért vele is elbeszélgetnék...
Úristen..hát nem irigyellek.
A barátod nem véd meg?
Létezik ilyen ember?? Te jóóó ég. Én tudod mit csinálnék? Hergelném egy kicsit..na de nem látványosan, csak annyira hogy ő felhúzza magát, de ne tudja azt, hogy te ezt most szánt szándékkal csináltad. Aztán jól kiröhögheted magadban, hogy mennyire pukkancskodik és egyszer tuti agyvérzést kap.
Ezt az egészet csak úgy tudod elviselni ha a helyén kezeled a dolgot. Ne vedd komolyan a dolgot! Próbálj belőle viccet csinálni. Illetve ne csináld meg rájuk a házimunkát. Ha após egyébként normális, akkor neki is megcsinálnám a kaját, de a nőnek nem. Vegye ki ő is a részét a házimunkából.
Illetve még annyi, hogyha jönnek a nagyszülők és elkezd ócsárolni előttük valamivel, akkor nyugodtan mondd meg a magadét továbbra is. Egyébként a nagyszülők azon mit nem tudnak felfogni, mikor ócsárol téged az a nő, te pedig kijelented, hogy ne kirúgtak, hanem lediplomáztál és ezért nem jársz már iskolába?! Homokba dugják a fejüket és nem hiszik el, vagy mi?
És a párod egyébként mit szól ehhez az egészhez?
Teljes mértékben mellettem áll. Szól az apjának és az apja meg majdnem nekimegy, mert ő az isten, neki senki nem szólhat semmit, még az időt se kérdezheted meg, majd akkor válaszol, ha épp kedve tartja. (szó szerint értsétek)Sokszor nevetünk mi is ezen, de vannak napok amikor ez már olyan dologba megy át, hogy kiakadunk tőle. És az a baj, ha valakinek elmesélem ezt még majdnem engem néznek hülyének, mert ugye ahogy írtátok tényleg nevetséges ez. És ilyen dolgok minden naposak.
Itt semmi sem közös, se a kaja semmi. Az én kajám moslék, minden nap kínaiből eszik az apja. A nőcskéje mos rá, mert én nem tudok mosni állítólag. Bár nem tudom, tényleg nagy tudomány betenni a gépbe és elindítani :) Szóval csak kötözködés.
Az a baj, hogy ki van takarítva, meg én olyan vagyok, hogy utálom a koszt és fertőtlenítek mindent folyamatosan :) Csak az a baj, hogy direkt szétbarmolják és ha jön valaki egyből azt gondolja, hogy nem csinálok semmit, meg ezt híreszteli. Így elég nehéz. Csicska meg csak nem vagyok, hogy menjek utána felmosóval. Meg nekem ha kell körömollóval kéne a füvet vágnom, hogy minden szál egyforma legyen (és ezt halál komolyan gondolják). Szóval igen vicces ez egy darabig, csak amikor tudod hogy tényleg komolyan mondja ezt valaki...
Szeretnék nem foglalkozni ezzel, mivel hamarosan elköltözünk, csak addig nagyon nehéz eltűrni ezeket.
Egy időben elmosogattam az ő cuccát is, erre elmosta újra, mert az úgy nem jó (hideg vízben és domestossal mosogat-képzelhetitek). Azután nem érdekelt és nem mostam el, akkor ott legyen, csak a magunkét, akkor meg azért hallgattam.
Én se csinálnék meg nekik semmit, ha megcsinálom is azt mondják, hogy nem csinálok semmit akkor minek törjem magam?
Ha meg szóvá teszik, akkor megkérdeném "mi a gond? nem úgy volt hogy nem csinálok amúgy se semmit? most legalább jogos!" belevigyorognék a képükbe és elmennék.
Ha 6 évig kibírtad akkor ezt a kis időt kibírod még. Kitartás!
Szegény, őszintén sajnálom ezt a szitut. Hát akkor legközelebb ha szétbarmolnak valamit, akkor amint belépnek a vendégek, fennhangon megkérdezném a nőtől hogy, "hogy voltál képes ekkora mocskot csinálni fél óra alatt? Legalább feltakaríthattad volna..."
Szóval fordítsd visszájára a dolgot és próbáld meg lejáratni őt.
Vagy, amit előttem is írtak, költözzetek a ti szüleitekhez. Esetleg egy baráthoz, akinél lenne annyi hely, hogy elfértek és szívesen befogad, amíg ti összekapjátok magatokat.
Szóval vagy továbbra is megpróbáljátok megkeresni ennek az egésznek a nevetséges mivoltát és bekapjátok a leszarom tablettát, vagy elköltöztök.
Eddig nem voltak ilyen gondok, míg ez a nő képbe nem jött. Ez kb 1,5 éve tart, de most kezdett így eldurvulni a dolog.
Sajnos a szüleimhez nem tudok költözni, mert 300km-re laknak innen. Persze már nem sok idő ez, az is lehet, hogy most csak nehezebben viselem, azért tűnik kilátástalannak a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!