Mit gondoltok a közös kasszáról akkor, ha a vőlegényem 75 ezret keres, én meg 300 ezret?
Nálunk is kb. hasonlóak az arányok az én javamra, de mióta összeköltöztünk, közös a kassza. Fel sem merült bennem, hogy ne legyen az, hiszen egy család leszünk hamarosan, nem mindegy ki mennyit tesz be a közösbe?Otthon is ezt láttam, az évek alatt hol anya, hol apa keresett többet, nem tudhatod mi lesz a későbbiek folyamán.
30/N
Nálunk közös kassza.
Pedig épp én 250-et,párom a munkakeresős járadákot kapja,ami valami huszonezer.
De ugyanugy közös kassza volt amikor én gyest és családit kaptam,ő meg 400-at keresett...
Két ember (vagyis mi már 3), egy család,egy kassza.
Itt nem arról van szó, hogy sajnálom a pènz. Egyàltalàn nem, de tudom jól, hogy kettőnk közül èn vagyok a felelòssègteljesebb. Ha rajtam múlik, szerényebben èlünk, lakásra tesszük félre a pénz nagy rèszét, tartalékot kèpezünk, ha rajta, akkor többet költűnk, mint amennyit félreteszünk.
A kérdès épp azért merült fel, mert fèlek, hogy közös kassza esetén kiesik kezemből az irányítás, és külön kasszàval jobban járnànk, ha én inkàbb féletenném a pènzt. Nem tudom :/
Érdekes dolog a fizetés. Szerintem pl. a 60-70 ezret épphogy megkereső, jelenleg gyárban dolgozó barátom ugyanannyit, vagy többet dolgozik, mint mondjuk egy 170 ezret megkereső banki dolgozó. Csak ugye a fizetésben különbözik a dolog.
Kedves kérdező!
Ha tegyük fel te keresnél 75 ezret, és a párod 300 ezret, nem esne rosszul hogy elgondolkozik ilyesmiken? Hogy külön kassza mert ő többet keres. Nem olyan mintha nme bízna benned? Vagy mintha fél lábát kilógatná a kapcsolatból. És a külön kasszát hogy gondoltad? Hogy felezitek a költségeket, aztán ha elfogy párod pénze, akkor nem eszik csak margarinos kenyeret? Nem hinném, hogy Kawasakit venne a pénzedből, szóval ilyenen kár aggódni.
Értem, mire gondolsz. Nyilván nem a mindennapokban okoz gondot számodra a közös kassza, hanem hosszútávon.
Én a helyedben félretenném, amit gondolok, és a többi menne a közösbe. Ha nem egyforma a gondolkodásotok, nem ugyanarra gyűjtenétek, akkor problémák vannak a kapcsolatban, kérdés, mennyire terveztek egymással közös jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!