Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy viselitek a szegénység...

Ti hogy viselitek a szegénységből származó nehézségeket és kényelmetlenségeket?

Figyelt kérdés

Sajnos anyánk egyedül nevel bennünket és még lakáshitelünk is van, ezért elég szűkösen vagyunk.

Nagy családi házban élünk (nem tudjuk eladni), nem telik rá, hogy normálisan fűtsük és szigetelve sincs, tiszta jégverem az egész :( Minden telünk azzal telik,hogy fagyoskodunk a 12-13 fokos lakásban, néha már a leheletünk is látszik...

Most kilyukadt a csizmám, nem tudok újat venni, mert nincs pénz, minden nap beázik és lefagy a lábam :( Colát vagy édességet szinte sosem veszünk, nem nagyon tudok elmenni sehova sem a barátaimmal :( A szemüvegem már kicsi, meg rossz is, de nagyon drága egy új, meg sem engedhetjük :(((

Ti hogy viselitek ezeket? :( Nem tudok még dolgozni :((

2013. jan. 30. 11:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

Nehezen. A fűtésre egyébként tényleg az a megoldás, hogy addig összeköltöztök egy szobába, azt kifűtitek normálisan, plusz fürdés előtt a fürdőt.

Keressetek megoldást. Például neked is lehet jövedelmed, ha művészeti tevékenységből vagy modellkedésből adódik. Egy ismerősöm azt csinálta, hogy a gyerekét már néhány hónaposan modellkedni vitte, babaruha katalógusokba fotózták, szóval semmi rosszra nem kell gondolni. Ilyesmit te is csinálhatnál gyerekruhákkal.

Emellett tanulj jól, akkor egyrészt pályázhatsz rövidesen ösztöndíjakra, másrészt indulhatsz tanulmányi versenyeken. Ez azért jó, mert sok helyen nyerhetsz pl. könyvutalványt és hasonlókat, ami nem sok, de mégis némi plusz.

Kitartás, lesz ez még jobb is :)

2013. jan. 30. 11:36
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

A nethez még egy szó:ez ma már elvárás, sajnos, akinek nincs, az még több esélytől elszakad.Például a lányom nem tudott volna net nélkül diákmunkát végezni, mert a munkáltató a neten keresztül tartotta velük a kapcsolatot.Tehát például a neten tette közzé, kinek mikor kell bemennie melózni.Na most egyértelmű, hogy ha nincs netünk, nincs emeil, közösségi oldal, meg anyám kínja, akkor a lányomnak sem lett volna melója!30 000 Ft veszteség lett volna számára.Tehát, ha azt nézzük, jó pár havi net számla úgymond megtérült valamilyen formában.

Ráadásul üzletelni is szoktunk a neten.Sokszor nagy segítség volt, hogy akkor vettek meg tőlünk egy-egy megunt cuccot, mikor hó végén nem volt ennivaló!

2013. jan. 30. 11:40
 13/24 anonim ***** válasza:
21%
Hány éves(ek) vagy(tok)? Hol éltek?
2013. jan. 30. 11:42
 14/24 NightV válasza:
0%
Hány éves vagy? ha elmúltál 15 már mehetsz diákmelóra. Év közben rengeteg van,fészbukon ismerősöm az egyik szövetkezet és minden nap rohadt sok árufeltöltést/eladó/stb melót posztolnak ki. Általában az időbeosztásban is rugalmasak (legalábbis mikor anno én dolgoztam,simán meg tudtam beszélni h 1-2 órával később mehessek suli miatt) .Mondjuk ez BUdapest és vonzáskörzete,máshol nem tudom mi a helyzet.
2013. jan. 30. 12:19
 15/24 anonim ***** válasza:
Én itthon vagyok munka nélkül, dec 1 -től, anyummal élek 21 éve, ez így nagyon kellemetlen, mert alig keres valamit, fizetése nagy része elmegy a hitelre, a maradék a rezsi, közösköltség, kajára épphogy marad, én meg emiatt totál be vagyok fordulva. Ki akartam menni külföldre, mert akkor talán tudnék hazaküldeni egy kis pénzt minden honapban, de ugy volt h dec 31-ig lesz melóm, amivel egy keveset kereshetek, hétfőn szóltak, h tárgytalan egyelőre, lehet indul márciustol vagy ápr-tól, de nem biztos :/ ezért így felesleges maradnom még 1 évet (mert barátommal már megbeszéltük h 2014 febr-márc körül megyünk ki, de nem így terveztem h nem lesz munkám) most gondolkozok h ha indul munkaügyis tanfolyam akkor próbálkozok, hátha bekerülök, talán fizetnek érte havi 30 e ft-ot már annak is örülnék és talán sose baj ha van még egy szakmám :/ bár nem hiszem h sokra megyek vele
2013. jan. 30. 12:24
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
én a diákmelóról csak annyi tudok mondani, h itthon ahol élek regiztem mindenhova amig sulis voltam, bemászkálta, érdeklődtem, sose hivtak melozni sehova, mert megvolt minden cégnél az a 20 ember akiket rendszeresen foglalkoztattak :/
2013. jan. 30. 12:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha hamarább megismertelek volna adtam volna neked egy csizmát, nekem volt négy pár de már nincsenek meg. Tévedés ne essék úgy kaptam őket rokontól mi nem vagyunk gazdagok. De azért szerencsére megvagyunk, szűkösen de boldogan.
2013. jan. 30. 12:45
 18/24 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kérdező!

Írj privátot! Cipő ügyben hátha tudok segíteni!

2013. jan. 30. 17:22
 19/24 anonim ***** válasza:

Most azon gondolkodom, miből fizessem ki a nyelvvizsgámat, és az arra felkészítő tanfolyamot. Dolgozom iskola mellett (sajnos csak 3 órában, többet nem tudok elvállalni, mert akkor az iskolából hiányoznék) és kapok árvaságit is, de ezek hamar elmennek a közüzemi számlákra (általában 3-at én fizetek), és enni is kell v.mit.

Van egy velem egykorú osztálytársam, aki buta, mint a fekete föld, de mert az apja vállalkozó, ezért szemrebbenés nélkül ki tud neki fizetni bármit. A csaj nem dolgozik, de havi szinten elkölt 150 ezret.

A szakma, amit tanulunk, hát nem titok, hogy annak áll a zászló, akinek pénze van. Szóval, hiába buta, neki nagyobb esélye van elhelyezkedni a szakmánkban, mint nekem.

2013. jan. 30. 18:36
 20/24 anonim ***** válasza:

Szarul, most is a sírógörcs fojtogat...

Nekünk autó leasing van, rengeteget elvisz. Mivel csúszva fizetjük a számlákat a pénzhiány miatt, már az áramszolgáltatótól is kapjuk a csekket, hogy kikötik, stb. Egyedül vagyok itthon, egy nagy házban, szintén pocsék hőszigeteléssel, a használt szobákban van kb. 15 fok, az előtérben ami az ajtóhoz és a rossz ablakokhoz közelebb van, ott kb 10.12 fok van, szörnyű. Fűteni tudunk, van kazánunk, tüzelő is szokott lenni, de most nagyon fogyóban van.

Apám minden héten hagy itthon pénzt, de ez sajnos nem túl sok, így rettentően rosszul táplálkozom. Suliba vmi olcsó péksüti, itthon szintén olcsó kaják, krumpli, készételek, esetleg hús, de ritkán eszem igazán igazi főtt ételt. Apám kidolgozza a lelkét, én meg még mindig tanulok fél évig. Utána talán lesz munkám, de ez sem 100 %, sőt...

Rosszul viselem, próbálom beosztani a pénzt, de olyan kevés, hogy szinte lehetetlen. Hála az égnek ruhákkal nincs gondom, még van ép cipőm stb, de kajaügyben, rezsiügyben és fűtésügyben jelenleg rendkívül rosszul állunk, még sosem volt ilyen.

2013. jan. 30. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!