Apukám kikészít. Mit tegyek?
Anyukád szavai nagyon cukik: "gyerekkorában is ezt csináltad vele!" Miért, most, így 14 évesen már nem vagy gyerek? :D
Szóval elhiszem, hogy ez kikészít, ezt hosszú távon senki nem bírná. Én biztos, hogy egy ilyen alkalommal valami ilyesmit kérdeznék a helyedben: "Ídősapám! Mesélje már el nekem, hogy mi a f@szom baja van velem?!?!"
Persze nem biztos, hogy ez így ebben a formában célravezető, de én ilyen vagyok...
Inkább meg lehetne próbálni egy alkalmas pillanatban lelkizni apukáddal, már ha lehet vele normálisan beszélni. Elmesélhetnéd neki, hogy ez neked milyen rosszul esik, és ne csináljon mindenből óriási problémát mert ez téged frusztrál.
Vagy kérd anyukád segítségét, és kérd meg, hogy állítsa le atyádat.
Erre csak egy megoldás van: mintha ott sem lenne. Ne törődj vele, tégy úgy mintha nem is létezne.
Az enyém is hasonló, és csak ez vált be. Bármit mond, nem szabad rá reagálni. Vagy annyit megjegyezhetsz például a villás esetnél, hogy még jó hogy fel lehet venni, nem? nem kell rajta ennyire kiborulni. Aztán mosolyogva felveszed, és el is felejted az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!