Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valótlan név lett bejegyezve...

Valótlan név lett bejegyezve gyerekem anyakönyvi kivonatába az apa résznél, mivel nam akartam hogy köze is lehessenmég névileg sem a a gyermekhez. Az apa most megejelent fenyegetőzik hogy be akarja bizonyítani hogy ő az apa. Mivel járhat ez számomra?

Figyelt kérdés

Mivel járhat ez számomra? Lesznek plusz költségeim? A neve a gyermeknek maradhat az enyém? Visszamenőleg kifizettetik az apával a gyermektartást? Számíthatok rá hogy kapok gyermektartást?

Eltelt öt év úgy hogy az apát nem érdekelte a gyermek, az évek alatt max 20szor jött látogatni. Az én nevemen van a gyermek.

Mivel soha még bizonyítatlanul sem támogatott pénzel engem a gyermek nevelése céljából, nem foglalkozott a gyermekkel, neki milyen esélyei vannak??

Gyermekem öt éves.

(veszélyeztetett terhes voltam miatta, erőszakos etc. )

2013. jan. 24. 18:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

a 73 %os válaszoló: én teljesen hasznos válaszra klikkeltem,köszönöm válaszod.

utolsó (79%)válaszolónak köszönöm kielégítő válaszát.

2013. jan. 25. 08:54
 12/13 anonim ***** válasza:

A 79 5-os vagyok. Nem olyan egyzserű dolga van, ha hivatalosan is apa akar lenni. Most ugye van a kisgyereknek papír szerint apja. Ezt kellene megtámadni.

De erre nem mindenki jogosult.

Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá. Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya. A megtámadásra jogosult

a) a gyermek,

b) az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni,

c) a gyermek halála után leszármazója, ilyennek hiányában az ügyész.

Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.

Szóval a biológiai apa nincs a megtámadásra jogosultak közt, mert akkor előállhatna az, hogy aki úgy gondolja, bármelyik nőt, családot beperelhetné, hogy a gyerejkk az övé.

Szóval a biológiai apa semmit sem tud tenni, ezt csak te tudnád megindítani.

2013. jan. 25. 10:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Előző: Ezt az sem befolyásolja, hogy itt fiktív apa van a papíron, tehát nem létezik? Mert azért így eléggé ki lehet cseszni egy apával, aki szeretné a gyerekét (nem a kérdező exéről beszélek, mert ő a leírtak alapján nyilván nem érdmeli meg, de normális férfi is kerülhet ilyen helyzetbe).
2013. jan. 25. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!