Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állítsam le anyámat?

Hogyan állítsam le anyámat?

Figyelt kérdés

Cigizek már 3-4 éve és ezt tudják. Mostanában tényleg elég sokat szívok de anyám mindig ordít velem meg elveszi. Saját pénzemből veszem és amúgy is betöltöttem már a 18-at de azt mondja hogy ameddig ebben a házban élek azt fogom csinálni amit ő mond. De házon kívül is kiveszi a számból. Miért kell ezt csinálni?

18/F

2013. jan. 23. 17:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

Én is ilyen voltam,kérdező.Sőt, én voltam ezen Bodies kiállításon is, láttam a cigis tüdőt, de semmi.

Tényleg magadban kell eldöntened, hogy le akarsz-e szokni, s ha igen miért.

Én a pénz miatt tettem. Költöm olyanra, aminek haszna is van.

2013. jan. 23. 18:30
 12/26 anonim ***** válasza:
29%

Én is cigizek, de velem nem csinálják ezt.

Felesleges is, ezt beláthatná minden szülő. Ameddig a gyerek nem jön rá, hogy ez nem jó, addig tehet bármit.

Az pedig pofátlanság, hogy a saját pénzén vett dolgot tönkreteszi. Ha kábítószer lenne megérteném, de könyörgöm, ez csak cigi, ami manapság igen drága.

2013. jan. 23. 18:31
 13/26 anonim ***** válasza:
78%

3-4 éve kellett volna elezdenie,nem most...

amúgy sehogy,ne otthon cigizz.

2013. jan. 23. 18:32
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
"de azt mondja hogy ameddig ebben a házban élek azt fogom csinálni amit ő mond." - hát nem tudom, szerintem ez a világ legundorítóbb mondata, ami egy szülő szájából a gyereke kapcsán elhangozhat.
2013. jan. 23. 18:39
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
Költözz el!
2013. jan. 23. 18:45
 16/26 A kérdező kommentje:
Akárhogy is próbálkozik az mi hogy meglátja a pulcsim zsebében és kiveszi? Persze nem kapom vissza. Vagy kint agyok (ha nem is itthon) megfogja és kiveszi a számból. Jó majd ha kijártam a sulit elköltözök.
2013. jan. 23. 18:53
 17/26 anonim ***** válasza:
Én is cigiztem több évig, de otthon nem tudták. Mindig akkor csináltam mikor nem voltam otthon. Esetleg suliba menet, vagy mikor elmentem a barátaimmal valahova, és mielőtt hazamentem rágó+parfüm így nem vették észre. A cigit meg a táskám valamelyik zsebébe rejtettem, vagy az aljába. Igaz én heti 1 dobozt szívtam, az nem volt olyan nagy kiadás, meg akkor még olcsóbb is volt a cigi. De amikor fogamzásgátlót kezdtem el szedni előtte 1 hónappal abbahagytam, mert nem ajánlott dohányozni tabi mellett. Ez ugyan téged nem érint, de ha tényleg nem akarsz leszokni próbáld titokban csinálni. Ha az egész családod dohányzik, és ezt látod úgyse fogod tudni letenni, pláne ha a baráti társaságodban is sokan cigiznek. Majd ha lesz rá elég késztetésed leteszed, amíg nem akarod úgyse fog menni.
2013. jan. 23. 18:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

amatőr vagy apukám :P

18 éves korom óta bagózok, de ahhoz nem lett volna pofám, h anyám előtt rágyújtsak. nem tolerálja az ilyesmit, ő nem szívja, megtisztelem azzal, h a jelenlétében nem gyújtok rá.

a saját pénzemből veszem, és 25 éves vagyok, szóval immáron 7 évet kibírtam úgy, hogy ne reklámozzam anyámnak ezt a káros szokásomat.

talán ha nem hergelnéd azzal, h pofátlanul dohányzol előtte, akkor nem abajgatna miatta. nem kell játszani a nagyfiút.

2013. jan. 23. 19:36
 19/26 anonim ***** válasza:
49%

Itt most nem a cigi, nem cigi lenne sztem a kérdés. Én sem cigizem, én is hülyeségnek, károsnak és felesleges pénzkidobásnak tartom. De. 18 éves kora után nehogy már az anyja kivegye a szájából meg a kezéből a cigit, ez megalázó, meg már elmúlt 18, ilyen pitiáner dologban nem kellene korlátozni, ezzel úgysem ér el semmit. Főleg ha egyébként a családjában többen dohányoznak. Akkor meg végképp nem érthető... akkor legalább mutatna példát anyuka azzal, hogy leteszi, vagy letetteti a többi családtaggal is.

Egyénként az aggódás részét megértem a dolognak, de nem lehet évtizedekig a szoknyája szélénél tartani a gyereket. Meg kell engedni, hogy tanuljon a hibájából. Úgy, ahogy lassanként el kellene engedni a 18+ otthon élő lányt este meg bulizni. Majd meglátja, milyen káros, ennyi.

23/l

2013. jan. 23. 19:37
 20/26 anonim ***** válasza:
hát ne hagyd hogy elvegye. nem igaz h 18 évesen nem tudod olyan helyre tenni h nem veszi el.. ebben aztán már nem dönthetne feletted, max. télleg h a házukba ne csináld
2013. jan. 23. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!