Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiderült, hogy terhes vagyok....

Kiderült, hogy terhes vagyok. Nem tudom, mihez kezdjek, elvetessem vagy megtartsam. Valahogy el kellene mondanom a családomnak is, de fogalmam sincs, milyen körülmények között kellene megtennem. Szerintetek hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés

2013. jan. 20. 18:52
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Nem értem, miért írod, hogy már elrontottam az életem. Ha az én helyzetemben lennél, megértenéd ennek a dolognak a kettősségét, és azt, milyen nehéz a racionális és az érzelmi tényezőkkel egyszerre küzdeni.

2013. jan. 21. 22:17
 42/49 anonim ***** válasza:
61%
Úgymond döntöttél. Apának van joga tudni a gyerekről, de a gyerek nőjön nélküle, mert te úgysem lennél boldog vele. Lehet, hogy az apa sokkal felelősségteljesebb mint te.
2013. jan. 22. 05:06
 43/49 anonim ***** válasza:
89%

Leírom az esetem hátha segítek. Ugyan ilyen kapcsolatom volt (mostmár látom) én jobban szerettem a fiút, mint Ő. 2 terhességet elvetettem, de harmadszor is terhes lettem. Megmondtam a srácnak ha gondolja szakítsunk nem érdekel mindenképp megtartom a gyereket (nem akartam játszani a sorssal, mi van ha amikor esetleg akarnék, már nem tudok teherbe esni) nem kérek gyerektartást, semmit nem kérek...

A fiú maradt, megszületett a lányom (egyébként soha nem akartam gyereket addig...) Az elején kötelességből gondoztam, nem éreztem, hogy anya lennék... Aztán a 3. hónaptól valami megváltozott. IMÁDOM A LÁNYOM (most 15 éves :-) ) Életem legjobb döntése volt. A fiút a gyerek 1 éves korában elküldtem, soha nem tudta megszeretni a gyereket. Én viszont boldog vagyok, hogy így döntöttem, azóta (12 éve) boldog párkapcsolatban élek, össze is házasodtunk lányom és az APJA (aki neveli, jóban rosszban mellette van) szinte elválaszthatatlanok.

Ne hallgass másra, csak magadra. Én a félelem miatt tartottam meg akkor. A lehető legjobb döntést hoztam!

2013. jan. 22. 07:38
 44/49 A kérdező kommentje:
Ismét beszéltem az apával, már ő is rájött, hogy felelőtlenség lenne összeházasodnunk. Az édesanyámmal beszéltem, azt mondta, akárhogy döntök, támogat.
2013. jan. 24. 00:17
 45/49 anonim ***** válasza:
0%

Holdhercegnö vagyok, es igenis tämogatom a kerdezöt (abban, hogy ne kerüljön pokolra)

A väkummal abortälo hölgy gondolom azert puffog annyit, mert öneki mär nem lehet gyereke (az abortuszok gyakori mellekhatäsa)

2 gyerekem van, egyiket se "terveztem be" de felneveltem öket, az apjuk nelkül aki elhagyott.

Sajnos nagyon szemtelen es önzö felnött lett belölük, de akkor is sajnälnäm, ha ök most nem lennenek nekem.

Borzalmasan rossz anyagi körülmenyek köze szültem öket... Kesöbb mindent megadtam nekik, sokszor erön felül is. Ök ezt nem ertekelik. Ez van. AKKOR is JO, hogy vannak!!!

2013. jan. 24. 21:37
 46/49 anonim ***** válasza:
42%
Nem, nem azért puffog, mert nem lehet gyereke. Gyakori mellékhatás? Ma már nem abban a világban élünk, ahol az abortusz egyenlő a meddővé tétellel. Egy vákuumos abortusz sokkal kisebb kockázattal jár, mint a "darabolós" fajta, bár azután is teherbe lehet esni. Főleg, mivel 5 hetesen az embrió még akkora sincs, mint egy borsó. És bár nem szültem azóta, mert 19 évesen nem akarok gyereket, minimális esély van arra, hogy később komplikáció legyen. Bár ez a probléma olyannál is felléphet, akinek soha nem volt abortusza. De ellenezd, és szapulj mindenkit, aki megtette, igazad van, sokkal jobb lett volna 17-18 évesen iskola mellett, bevétel nélkül a híd alatt gyereket nevelni. Gondolom most visszavágnál: inkább védekeztünk volna. Megtettük. A fogamzásgátló sem 100%-os védelem, én vagyok rá az élő példa. Gondolom amúgy egy olyan nőnek, akinek vetélés miatt kellett abrtuszt csináltatnia, hozzá is így állsz hozzá, hogy "sz*r ügy, nem lesz gyereke, így járt, ez van, hadd fortyogjon másokon". A válaszod megírásakor gondolom abba bele se gondoltál, hogy nem mindenki önszántából megy abortuszra, de amilyen jó indulatú embernek ismertelek meg, kinézem belőled, hogy nekik is hasonló jókat kívánsz, mint nekem.
2013. jan. 24. 23:29
 47/49 anonim ***** válasza:
0%
2013. febr. 27. 10:34
 48/49 anonim ***** válasza:
37%

ez a te döntésed. ne mástól kérdezd mi legyen a babával. ha te akarsz gyereket, megszülöd, és megtartod, felneveled becsülettel, felelősségteljesen. ha nem akkor, meg elveteted, de azt is csak egy bizonyos ideig lehet. bár nekem az a véleményem hogy az is egy pici élet amiért te vagy felelős, és ne dobd el magadtól.

és meg kell mondani a szülőknek az előbb-utóbb úgy is látszani fog. az a jó ha egy gyerek/felnőtt az ő szüleivel őszinte, és meg tud beszélni mindent.

11/L

2013. jún. 7. 16:29
 49/49 anonim válasza:
0%

Kedves kérdező, megtartottad a babát?

Nálam is ugyanez volt a helyzet 20 évesen terhes lettem én szeretem az apukát ő engem nem de úgy döntöttünk megtartjuk 6 hónapos terhes voltam amikor külön mentünk mert megcsalt aztán még 4 hónapot együtt éltünk 3 hónapja költöztem el fogadtam bébiszittert és dolgozom a döntésem kicsit sem bántam meg. A púfok nevető arcocska aki mindig rám nevet amikor meglát a gagyogása ami mindig felvidít, eddig csak éltem bele a vakvilágba most már érte élek célja van az életemnek. Soha nem döntenék másképp.

2016. nov. 17. 02:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!