Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiderült, hogy terhes vagyok....

Kiderült, hogy terhes vagyok. Nem tudom, mihez kezdjek, elvetessem vagy megtartsam. Valahogy el kellene mondanom a családomnak is, de fogalmam sincs, milyen körülmények között kellene megtennem. Szerintetek hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés

2013. jan. 20. 18:52
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
62%

Holdhercegnő inkább menjél és tanulj egy kis gyereknevelést, ne máson éld ki magad, hogy mit és hogy kellett volna csinálnia. Te is sok dolgot elcsesztél az életedben. Az abortuszos nézeteidet meg ne erőltesd rá senkire, mert baromira senkit nem érdekel. Amúgy csak közlöm, hogy 5 hetes magzatot is elvesznek, vákuummal. Nálam is megtették. Azt már sosem tudom meg, hogy mit érzett. Nagyjából 5 perces beavatkozás volt, nem hiszem, hogy ebbe belefért a darabolgatás. Lehet szörnyülködni!

(Aki nem érti, hogy miért írtam személyesen Holdhercegnőnek: ma feltett egy kérdést, amelyben gusztustalanul szidta a gyerekeit, amiért azok rosszul bánnak vele, "buták és önzők". Csak azt nem ismeri be, hogy ezeket a buta és önző embereket ő nevelte fel. De ehhez a kérdéshez idejött offolni, és szidni a kérdezőt, valamint az abortuszt támogatókat, gondolta, ha már a saját gyerekeit nem sikerült megnevelni, hátha egy idegent meg tud, pláne így 20 évesen.)

Kérdező! Én már válaszoltam, de hogy ne minősüljön offnak a válaszom továbbra is úgy gondolom, hogy ne tartsd meg a babát. Volt, aki írta, hogy ne azért vetesd el, mert nem tudsz neki márkás ruhát adni. A mai világban az a baj, hogy egy 20 éves egyetemista nem, hogy márkás ruhát nem tud adni a gyerekére, de sokszor még alapvető élelmiszert sem. Ezért kár lenne megszülni a gyereket, hogy aztán nyomorogjanak ketten még ki tudja meddig...

2013. jan. 21. 02:25
 32/49 anonim válasza:
67%
Szerintem tartsd meg, ha ennyire ab.ellenes vagy, később (évekkel) nem fogsz tudni elszámolni magaddal. Az egyetemet, ha kitartó és szorgalmas vagy, el lehet végezni később gyerek mellett is, főleg, ha a szülők támogatnak majd!Hány ilyen embert ismerek! Hallgass az érzéseidre!
2013. jan. 21. 09:10
 33/49 anonim ***** válasza:
51%

Szüld meg a babát, a Holdhercegnő meg majf támaogat mindenben.

Holdhercegnő, végtelenül naív és ortoba vagy.

De köszi, hogy itt voltál.

2013. jan. 21. 09:41
 34/49 anonim ***** válasza:
67%

ma 00:51

Holdhercegnő.

Összeroppantja a "fejét"? Te eszednél vagy, már miét roppantanánk össze a fejét? Biztos , hogy te szülted a gyerekeidet, mert én úgy emlékszem a szüléseknél, hogy a babák épp fejjel jönnek ki...nem hogy egy embrió...

Azért vagy ilyen abortusz ellenes mert téged is el akartak ...? tudod...biztos volt ott is egy ilyen hülye....

2013. jan. 21. 09:50
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nagyon szorult helyzetben vagy nem mondom.

Szerintem ne tartsd meg a babát.Nem könnyű döntés de nézzük az okokat:

1:Még iskolába jársz,állandó jövedelmed nincs.A Gyes pedig nem túl nagy összeg és a családi sem.

2:A gyereknevelés 24 órás "munka",ez mellett hogyan oldanád meg a tanulást?

3:Gondolom a szüleid még maguk is dolgozó emberek,tehát a helyedben én a segítségükre nem nagyon alapoznék,hogy esetleg vigyázzanak addig a babára amíg te tanulsz/vizsgázol

4:Írtad,hogy a gyerek apja nem viszonozza az érzelmeidet.A gyerek gondolatától szerintem nem hatódna meg.Láttam a környezetemben ilyet,ott egyenesen azt követelte a barátnőjétől,hogy vetesse el.

5:A jövőd fontos,és a vizsgák teljes embert kívánnak.Gyermeked később is lehet ha már állásod van és olyan férfi van melletted aki 100%-ban támogat.

Ha nem akarod akkor ne mondd el a szüleidnek.Azt nem írtad,hogy melyik szülőd szigorúbb,de édesanyádnak azért elmondhatod.Sok sikert a döntésedhez,bármi is legyen az.

2013. jan. 21. 10:43
 36/49 anonim ***** válasza:
62%

nem tartanám meg. minden gyereknek joga van akart gyereknek lenni, joga van szerető, teljes családhoz és anyagi biztonsághoz (kiló krumpli a kamrában és reggelire vajaskenyér paprikával, tehát nem iPhone meg kutyasz@r...)

apuka ha egyetért nagyon jó, máris adhatja a 30 ezret és kézenfogva mehettek az orvoshoz. sajnos ez most az egyetlen érett döntés

2013. jan. 21. 11:07
 37/49 anonim ***** válasza:
44%
ha megszülöd, akkor csak bánni fogod, h elbasztál két életet. később is lehet gyereked. szal ez nem egy vissza nem térő alkalom a lottó ötösre. gyereked lehet később is, amikor már fel vagy rá készülve
2013. jan. 21. 12:39
 38/49 anonim ***** válasza:
kedves 32 belinkelnéd a kerdest?
2013. jan. 21. 16:13
 39/49 Tubarózsa ***** válasza:

39esnek: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Ha jól sejtem, erre gondolt a 32es. :-)

Üdv

2013. jan. 21. 16:26
 40/49 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat és a támogatásotokat! :)

Ma beszéltem az apával, és nem tudom, hogyan is írhatnám le helyesen a reagálását. Nem sokáig voltunk együtt, ő nem szeretett annyira, amennyire én szeretem őt. Viszont a babát akarja. Így utólag belegondolva, azt hiszem, kár volt elmondanom neki, mert most hirtelen meg akarta kérni a kezem és el akar venni feleségül. Persze nem mennék hozzá, nem is akarok semmit sem követelni tőle, de mégis úgy gondoltam, akármilyen döntést is hozok, joga van tudni, és a véleménye számít nekem. De a gondolkodása és a viselkedése hát nem is tudom... hirtelen családot akar, holott tudom, nem is szeret igazán. Megmondtam neki, hogy felesleges ilyen lépéseket hoznunk, mert nem lennénk boldogok együtt, mindketten boldogtalanok lennénk, és valószínűleg hamar elválnánk. Egy kapcsolatot nem lehet ilyen alapokra helyezni. Hamarosan hazamegyek, először azt hiszem, édesanyámnak mondom el, aztán édesapámnak.

2013. jan. 21. 17:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!