Kiderült, hogy terhes vagyok. Nem tudom, mihez kezdjek,
elvetessem vagy megtartsam. Valahogy el kellene mondanom a
családomnak is, de fogalmam sincs, milyen körülmények
között kellene megtennem. Szerintetek hogyan mondjam el
nekik?
21/49 A kérdező kommentje:
Igazából tudom, mit kellene tennem, csak nagyon nehéz belegondolni, hogy lenne egy kisbabám, akit tudom, hogy nagyon szeretnék, mert már most is kötődöm hozzá valahogyan, és véget kellene vetnem az életének. Nem vagyok abortuszellenes és mindent megtennék, hogy mindene meglegyen a gyermekemnek, de éppen ezért
22/49 A kérdező kommentje:
De éppen ezért nehéz, mert tudom, most nem tudom megadni neki mindazt, amit biztosítani szeretnék számára.
Én csak annyit tanácsolok, hogy gyorsan dönts, ne halasztgasd, és utána akárhogy is döntöttél fogadd el a döntésed, és ne kérdőjelezd meg magad többé. Jól döntesz, akárhogy döntesz.
Ha elveteted, akkor jól döntesz, mert nem tudnád neki biztosítani a boldog családot, ahol biztonságosan felnőhetne.
Ha megtartod megadod neki az élet lehetőségét, ami a legnagyobb ajándék.
2013. jan. 20. 20:06
Nézd, csak azért ne vetesd el, mert nem telne márkás cuccokra.... Nem ezen múlnak a dolgok. A már írt gyesen és családi pótlékon kívül meg talán ott lenne a gyerektartás is. Az apával még nem beszéltél. Lehet, hogy nem ugrana a nyakadba, de azt sem zárnám ki a helyedben, hogy a gyereket azért támogatná.
2013. jan. 20. 20:19
Le leszek pontozva, de mindegy...
Ne úgy kezd a felnőtt életed, hogy van egy babád, akit csak szülői támogatással tudsz eltartani, az apja meg olyan, amilyen. Talán együtt sem maradtok, vagy ha mégis, akkor nem lesztek boldogok.
Mellesleg gyerekkel nehezebb elhelyezkedni is (főleg, ha egyedülálló anyaának számítasz), és a párválasztásnál is nehezebb lesz a dolgod (bár nyílván nem esélytelen.)
Elhiszem, hogy kötődsz hozzá, de gondolj arra, hogy az még csak egy osztódó petesejt. minél előbb essél túl rajta.
2013. jan. 20. 20:28
Ha nem akarod megtartani, nem kell elmondanod senkinek. ez cak rád és a gyerek apjára tartozik. Felnőtt vagy, már nem kell mindent megvitatni a családdal, lehetnek önálló döntéseid. Ha viszont felmerült, hogy megtartod, akkor viszont kötelességed még a 12. hét előtt elmondanod otthon, hogy a szüleid ne kész tények elé legyenek állítva, hogy "terhes vagyok, fel kell nevelnetek, mert már nem lehet tenni semmit, nekem meg nincs jövedelmem"
2013. jan. 20. 21:16
Ha megtartod, akkor az egyetemen is halasztanod kell. Kisbabával még nehezebben találsz majd állást, mint nélküle. A szüleid, ha segítenek is, akkor sem biztos, hogy ezt megtehetik 18-20 éven keresztül.
A párválasztás is nehezebb lenne.
A megtartás mellett nem szól semmi, csak az érzelem. De abból nem lehet felelősségteljesen felnevelni egy gyereket. Inkább ne szülessen meg, minthogy nyomorogjatok.
2013. jan. 20. 21:23
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Tedd meg amit már most is tudod, hogy az a helyes. Lépj tovább. A mai modern világban is hidd el szüksége van a babának teljes családra. csak azért mert az anyai érzések ébredeznek benned hidd el nem mindenáron kell a baba.
2013. jan. 20. 21:32
Én sajnos nem tudok ebben tanácsot adni, de egy ismerősömmel hasonló volt a helyzet. Megtartotta. Boldog, imádja a kisfiát de az egyetemet otthagyta. Mondjuk még akkor kezdte. Családja valószínűleg jó anyagi helyzetű, mert támogatja. Tudtommal a gyerkőc apja olyan 1-2 évig még ott volt, ma már nincs velük. Egy másik lány kifutott az időből. Ivott, piált hátha elvetél. Végül a családja javaslatára örökbe adta. Ez a te döntésed és nagyon nehéz mindegyik. Neked kell mérlegelned. Én a szüleimtől is rákérdeznék mert nem biztos hogyha a saját gyerekükkel történik ez annyira abortusz ellenesek lesznek. Az apja is veled formaidős? Ő tudná fizetni a gyerektartást? Sajnos őt is meg kell kérdezned erről. Mit tervezel a jövőben? Én a helyedben nem tudom mit tennék. Az egyik egy hatalmas teher, a másik egy hatalmas lelki teher :S Az egyetemet csinálhatod egyéni tanrenden is. Ha nem DE-s vagy akkor valószínűleg szép támogatást is kaphatsz, de nehéz így tanulni. Sok sikert és sok boldogságot kérdező! :)
2013. jan. 20. 22:38
az orbán kormányra ne szülj gyereket
2013. jan. 21. 00:16
Kapcsolódó kérdések: