Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt még olyan nők,...

Vannak itt még olyan nők, akit jelenleg a párjuk tart el?

Figyelt kérdés
Mennyire tartjátok ezt egészségesnek? Mondjuk, ha a férfi tényleg sokat keres, és mindent meg tud teremteni a (leendő) családjának? Ez ma még elfogadott?
2009. aug. 30. 23:16
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Engem is eltartanak. Van munkám, nem is keresek rosszul. Én azért jutottam erre a sorsra, mert az előző párom kihasznált. Sok volt az adóssága, egy darabig csak néha adtam neki pénzt, aztán rávett, hogy vegyek fel neki hitelt. Én voltam a hülye, mert szerettem, és hittem neki. Bár lett erről a pénzről írva ügyvéddel papír, a bíróság már több mint egy éve ül rajta, és még kell egy csomó idő mire visszakapom, ha visszakapom. Jelenleg törleszetem azt a pénzt amit nem én tapsoltam el, a jelenlegi páromnál lakom, és hónap végén már neki kell kisegítenie anyagilag. Mindig ad pénzt, ha nem kérek akkor is, és mindent megvesz nekem mint "ajándékot" ami tetszik. Nekem nem tetszik ez a helyzet, és változtatni is fogok rajta, amint kapok egy jobb állást. Többször is hangoztattam már neki, hogy ez nekem kellemetlen, de nem engedi, hogy legyen még egy állásom, mert akkor alig látnánk egymást. Ő azt mondja neki ez nem gond, szeret engem, és nem hagyja, hogy bármiben is hiányt szenvedjek. Nagyon jó férj, és én ezt igyekszem minden egyes nap meghálálni neki, gondoskodással és szeretettel.
2009. szept. 2. 02:34
 22/33 anonim válasza:
100%
Sajnos engem is úgy tartanak el, Azért sajnos mert szerettem volna dolgozni Régen most már nem elvagyok itthon családdal Szerintem az lenne normális ha egy férfi el tudná tartani családját feleség gyerekek De a mai társadalom ne erre épül Mi szűken vagyunk anyagilag De én nem bánom Nincs más hátránya
2009. szept. 2. 07:23
 23/33 anonim válasza:
88%
Azt még nem írtam pénz én kezelem teljes egészében a mit férjem kap Nem kell kucsorogni
2009. szept. 2. 07:25
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Uj hozzäszolo vagyok, de itt volt egy kerdes közbevetes, hogy melyik orszägban nem divat dolgozni.

Jelentem, pl Nemetorszägban. S ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozik az ember. Januärtol itt pl. a häziasszonyok rendes fizetest fognak kapni. Mert azok, akik otthon vannak nem 6 meg 8 oräkat dolgoznak, hanem 24 oräkat.

En is itthon vagyok, bär nem kell a ferjemnek eltartania. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy szüleimtöl kaptam egy häzat,a mit szuperül ki tudok adni. Mivel a sokadik diplomämat gyurom es terhes vagyok, viszonylag magas ösztöndijat is kapok plussz a különbözö tämogatäsok (mert miert ne igenyeljem, ha järnak), igy gyakorlatilag több penz äll rendelkezesemre havonta, mint a ferjemnek,aki räadäsul jol keres. S akkor januärtol meg jön hozzä a fizetes :o) szoval van olyan orszäg, ahol mär elismertek, hogy a häz körül srte-pertelni nem linkeskedes...

2009. szept. 2. 08:40
 25/33 anonim ***** válasza:
91%
Engem is jelenleg a párom tart el. Fősulira járok, olyan időbeosztással, ami sajnos, egy munkaadónak sem tetszik. Részmunkaidőt vállalnék, de a környéken még olyan sincs, messzire meg nem éri meg menni. Szerencsére a párom azt mondja, hogy az én dolgom a tanulás és hogy finom étel kerüljön az asztalra, tiszta legyen a ház és a ruha. Aranyos tőle, hogy ezzel vigasztal, de bevallom, már én is szeretnék beadni valamit a közösbe!
2009. szept. 2. 12:15
 26/33 anonim ***** válasza:
94%

12:15-ös lennék!

Azt azért szeretném hozzátenni, hogy nálunk nem úgy működik, hogy kuncsorogni kell a pénzért. A párom amikor aktuális, hazahozza a pénzt és elosztjuk, hogy legyen nála is, de nálam is, hiszen én vezetem a háztartást. Ha valamire pénz kell, akkor nem kell könyörögnöm, megalázkodnom, hanem szólok, hogy nálam elfogyott a pénz, de még kell ezt és ezt venni. Ha valami olyanra vágyom, ami nincs belekalkulálva az éppen aktuális költségvetésbe, akkor én mérlegelek, hogy megvegyem-e vagy sem. Én azonban úgy tartom korrektnek, hogy ilyenkor szólok, hogy pl. megvennék egy nadrágot. Ebből sosincs vita, veszekedés, de mivel a párom által keresett pénzt költöm, tartozom annyival, hogy szólok egy nem várt kiadásnál. Nálunk egyébként fontos, hogy nem az van, hogy a párom pénze, hanem a pénzünk! Közös háztartásban nincs enyém, nincs tied! Mienk van!

2009. szept. 2. 12:22
 27/33 anonim ***** válasza:
86%
igen engem a párom,vagyis a vőlegényem tart el. Én még fősulira járok,ő dolgozik és együtt élünk. Mondjuk a szüleim is sokat segítenek-anyagilag is. Tehát a szüleim és a párom tart el. Jövőre végzek,akkor majd szeretnék dolgozni, addig pedig az enyém a házimunka, főzés, mosás, bevásárlás stb. Nem szeretem ezt a helyzetet,nem szeretem,h nincs egy fillérem sem,amiért megdolgoztam volna, de sajnos nem találok suli mellett munkát, tehát most ez van.
2009. szept. 2. 14:34
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Én gyesen vagyok 2 gyerekkel, szóval az a 25 ezer semmi amit kapok. Először én is rosszul éreztem magam h a férjem keres de aztán én is rájöttem h egyfolytában robotolok a családra, én itthon dolgozom állandó 24es műszakban. A pénz közös, nekem is van kártyám és nem is kell elszámolnom - mondjuk úgyse veszek semmi különöset, inkább ha valamit is csinálok lekötöm a bankba vésztartaléknak.
2009. szept. 2. 15:00
 29/33 anonim ***** válasza:
93%
Én is külföldön élek és 3 éve vagyok házas. Azóta a férjem tart el. Ő közölte, hogy nem engedi, hogy a felesége dolgozzon. Itthon nagyon sokat segitek neki. Vezetem a háztartást, főzök, mosok, takaritok, bevásárolok, banki ügyeket intézek. Pénzt mindig ad és nem kell könyörögni érte. Soha nem volt még ebből probléma. Nekem nem kellemetlen, mert közben van időm nyelviskolába járni vagy épp konditerembe elmenni néha. Otthon Magyarországon persze nem mondom ezt el, mert mindig furcsán néztek rám Igy azt mondom, hogy dolgozom. Itt viszont szintén tök természetes, hogy a nő nem jár el dolgozni, hanem otthon végzi a házimunkát. Egyébként nem vagyunk milliomosok. A férjemnek egy normális munkahelye van, mégis megengedhetjük ezt. Jövőre gyereket is szeretnénk és akkor majd a babával fogok foglalkozni.
2009. szept. 2. 15:07
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt különbséget kell tenni pár dolog között. Más az, amikor a nő a gyerek miatt van otthon, mert azt a legtöbben megteszik, amíg nagyon kicsi a gyerekük. Ők általában csak átmenetileg nem dolgoznak. Az is más, ha valaki azért nem dolgozik, mert nem talál munkát, ez sajnos manapság nem meglepő. Vagy ha valakinek olyan betegsége van, hogy nem tud dolgozni.

De szerintem a kérdés főleg azokra irányult, akik azért nem dolgoznak, mert nem is hiányzik az ő keresetük a családi kasszából, megbeszélés alapján maradtak otthon.

Erről viszont még a saját véleményem is változó. Én biztos jól ellennék így egy ideig, de azt hiszem, csak idő kérdése, és feleslegesnek, haszontalannak érezném magam. Engem nem így neveltek, anyukám is, nagymamáim is mindig dolgoztak. Én sem azért járok egyetemre, hogy aztán a diplomámat kitehessem a falra. Mivel én már egyszer egyedül maradtam (terhesen!), nem is merném senkire rábízni a megélhetésemet. Be kell valljam, furán is teknintek azokra, akik csak úgy egyszerűen nem dolgoznak, mert a férjük eltartja őket. Igen, talán van bennem irigység is, de inkább értetlenség, hogy hogyan lehetnek ilyen könnyelműek, hogy nem számolnak minden eshetőséggel. Nem nézek le ez miatt senkit, csak nekem ez idegen dolog.

2009. szept. 2. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!