Vannak itt még olyan nők, akit jelenleg a párjuk tart el?
Uj hozzäszolo vagyok, de itt volt egy kerdes közbevetes, hogy melyik orszägban nem divat dolgozni.
Jelentem, pl Nemetorszägban. S ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozik az ember. Januärtol itt pl. a häziasszonyok rendes fizetest fognak kapni. Mert azok, akik otthon vannak nem 6 meg 8 oräkat dolgoznak, hanem 24 oräkat.
En is itthon vagyok, bär nem kell a ferjemnek eltartania. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy szüleimtöl kaptam egy häzat,a mit szuperül ki tudok adni. Mivel a sokadik diplomämat gyurom es terhes vagyok, viszonylag magas ösztöndijat is kapok plussz a különbözö tämogatäsok (mert miert ne igenyeljem, ha järnak), igy gyakorlatilag több penz äll rendelkezesemre havonta, mint a ferjemnek,aki räadäsul jol keres. S akkor januärtol meg jön hozzä a fizetes :o) szoval van olyan orszäg, ahol mär elismertek, hogy a häz körül srte-pertelni nem linkeskedes...
12:15-ös lennék!
Azt azért szeretném hozzátenni, hogy nálunk nem úgy működik, hogy kuncsorogni kell a pénzért. A párom amikor aktuális, hazahozza a pénzt és elosztjuk, hogy legyen nála is, de nálam is, hiszen én vezetem a háztartást. Ha valamire pénz kell, akkor nem kell könyörögnöm, megalázkodnom, hanem szólok, hogy nálam elfogyott a pénz, de még kell ezt és ezt venni. Ha valami olyanra vágyom, ami nincs belekalkulálva az éppen aktuális költségvetésbe, akkor én mérlegelek, hogy megvegyem-e vagy sem. Én azonban úgy tartom korrektnek, hogy ilyenkor szólok, hogy pl. megvennék egy nadrágot. Ebből sosincs vita, veszekedés, de mivel a párom által keresett pénzt költöm, tartozom annyival, hogy szólok egy nem várt kiadásnál. Nálunk egyébként fontos, hogy nem az van, hogy a párom pénze, hanem a pénzünk! Közös háztartásban nincs enyém, nincs tied! Mienk van!
Szerintem itt különbséget kell tenni pár dolog között. Más az, amikor a nő a gyerek miatt van otthon, mert azt a legtöbben megteszik, amíg nagyon kicsi a gyerekük. Ők általában csak átmenetileg nem dolgoznak. Az is más, ha valaki azért nem dolgozik, mert nem talál munkát, ez sajnos manapság nem meglepő. Vagy ha valakinek olyan betegsége van, hogy nem tud dolgozni.
De szerintem a kérdés főleg azokra irányult, akik azért nem dolgoznak, mert nem is hiányzik az ő keresetük a családi kasszából, megbeszélés alapján maradtak otthon.
Erről viszont még a saját véleményem is változó. Én biztos jól ellennék így egy ideig, de azt hiszem, csak idő kérdése, és feleslegesnek, haszontalannak érezném magam. Engem nem így neveltek, anyukám is, nagymamáim is mindig dolgoztak. Én sem azért járok egyetemre, hogy aztán a diplomámat kitehessem a falra. Mivel én már egyszer egyedül maradtam (terhesen!), nem is merném senkire rábízni a megélhetésemet. Be kell valljam, furán is teknintek azokra, akik csak úgy egyszerűen nem dolgoznak, mert a férjük eltartja őket. Igen, talán van bennem irigység is, de inkább értetlenség, hogy hogyan lehetnek ilyen könnyelműek, hogy nem számolnak minden eshetőséggel. Nem nézek le ez miatt senkit, csak nekem ez idegen dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!