Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan parancsoljak magamnak...

Hogyan parancsoljak magamnak nemet? Nincs semmi akaraterőm.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos 3 évvel ezelőtt rossz dolgokba sodródtam bele, majdnem ráment a családom és én magam is. Aztán jött egy szünet és most megint kezdek visszacsúszni...:(

A 3 évvel ezelőtti életemben volt akaraterőm, és most már semmi nem "maradt" belőle. Alig érdekel valami az életben, hiába próbálom átállítani az agyam. Úgy érzem teljesen elromlott valami bennem. Tudom, hogy egyedül én tudok magamon segíteni, de hogyan? Honnan merítsek akaraterőt?

Bocsi, ha hülyén fogalmaztam. Köszi a válaszokat előre is!

2013. jan. 20. 00:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hogyan lenne társad akinek fontos vagy, ha magadnak sem vagy fontos? Csak tönkretennéd egy rendes ember életét. A családodat hogy kell érteni? Szüleidre gondolsz vagy már volt saját családod?
2013. jan. 20. 01:12
 12/16 A kérdező kommentje:
Igazad van, biztos tönkretenném. :( Tudom én a lelkem mélyén, hogy nem érdemlem meg a szeretetet, csak hát az ember ilyen, hogy reménykedik.
2013. jan. 20. 01:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Ne forgasd ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy nem érdemled meg a szeretetet, ez csak az az önsajnáltatós duma amivel magadnak megmagyarázod a saját tetteidet. Mindenki megérdemli a szeretetet, gondoskodást, de cserébe ő is köteles szeretetet és gondoskodást nyújtani. Nem csak a másik nyakába zúdítani egy boldogtalan életet.
2013. jan. 20. 01:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem magyarázom a tetteimet. Leírtam a bajomat, hogy képtelen vagyok magam helyretenni. Nyilván a drog "pótolja" bennem azt, ami hiányzik sok-sok év óta. Tudom, hogy ez nem magyarázat, nem is védeni akarom magam, csak úgy érzem, könnyebb lenne túllépni ezen, ha nem lennék tök egyedül.
2013. jan. 20. 01:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit használsz és nem is ez a lényeg. Jobban értesz hozzá mint én, ez biztos. Én csak annyit tudok, hogy vannak olyan szerek amikről egyedül nem is tudsz leállni, ahová kevés az akaraterő. Ahogy az alkoholista is egy ponton túl kevés ahhoz, hogy leálljon. Azt tudnod kell, hogy soha nem vagy egyedül, mindig van olyan ember akinek fontos vagy. Viszont egy idő után a saját érdekedben is az a legjobb döntés, ha nem húznak ki a bajból. Ha tudod, hogy valaki majd úgyis megment az általad okozott bajból, teljesen elveszíted önmagadat. Nagyon jó jel viszont, hogy tudatában vagy, rossz úton jársz. És egy nagyon hosszú visszaút áll előtted, ha mégis úgy döntesz, hogy változtatsz. Nincs olyan ismerősöd aki leállt már? Tőle nem tudsz tanácsot kérni hogy csinálta, merre indult?
2013. jan. 20. 01:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Milyen drogról van szó pontosan?

Sablonosan hangzik, de a sport is segíthet. Az eleje biztosan rohadt nehéz lesz, de ha ráérzel az ízére, akkor nincs megállás :)

Van egy szingli barátnőm, aki úgy jött le a fűről, hogy elkezdett edzeni. Heti 6-8 órát edz, így nemcsak annyira elfárad, hogy nincs ereje másra, de olyan teste van, hogy csak lesek :)

Persze elhatározás és akaraterő mindenképpen kell.

Viszont a sport jó hatással van az önbizalomra is, az meg segít a pártalálásban, úgyhogy triplán jól jársz vele :)

Sok sikert!

Ja és ha gondolod, írhatsz privit, én is függő voltam pár éve...

2013. jan. 20. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!