Hogyan parancsoljak magamnak nemet? Nincs semmi akaraterőm.
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sajnos 3 évvel ezelőtt rossz dolgokba sodródtam bele, majdnem ráment a családom és én magam is. Aztán jött egy szünet és most megint kezdek visszacsúszni...:(
A 3 évvel ezelőtti életemben volt akaraterőm, és most már semmi nem "maradt" belőle. Alig érdekel valami az életben, hiába próbálom átállítani az agyam. Úgy érzem teljesen elromlott valami bennem. Tudom, hogy egyedül én tudok magamon segíteni, de hogyan? Honnan merítsek akaraterőt?
Bocsi, ha hülyén fogalmaztam. Köszi a válaszokat előre is!
Családod van? Máris megvan a legfőbb célod az életben! ;)
2013. jan. 20. 00:34
2/16 anonim válasza:
Ha nincs miért élned, nem fogsz küzdeni a semmiért. Célokat kell találnunk. Anélkül olyan mint kéz nélkül úszni, és lábakkal csapkodni a semmibe mindenféle irányítás nélkül.
2013. jan. 20. 00:34
3/16 anonim válasza:
Többet tudnánk segíteni, ha leírnád, hogy milyen természetű a probléma. (alkohol, iskola, párkapcsolat)
Illetve azt, hogy mennyi idős vagy és milyen nemű.
2013. jan. 20. 00:36
4/16 A kérdező kommentje:
Sajnos drogproblémáim vannak...de a legrosszabb az, hogy inkább pszichikai függőségben szenvedek. Az eszemmel tudom, hogy le kéne állni, de nem megy. Úgy érzem hiába lenne miért élnem, mégsem eléggé motivál. Nincs egy társam, akinek igazán fontos lennék és ez felemészt lassan...
2013. jan. 20. 00:41
5/16 anonim válasza:
Mondanám a sablon dolgokat, hogy keress hobbit, de a drogoknál jobb (a függő ember számára) abban a pillanatban nincsen. El kell hinned, hogy amit most érzel, az pont a drog hatása. (Hogy nincs miért abbahagynod, hogy enélkül nem is jó az élet, hogy nincs olyan dolog amit szívesen csinálnál a szer nélkül.) Gondolj arra, hogy amég nem éltél vele, addig is voltak boldog pillanataid. Tűzz ki egy időt, amíg nem fogyasztasz, mondjuk 2 hét. Az első hét végén már látni fogod, hogy van kedved valamihez. Vissza fogsz esni, de a következő alkalommal erre kell emlékezned, hogy egy hét után már jobb volt. Akkor menni fog tovább is. Így majd találsz valamit, ami jó lesz a cucc nélkül is.
2013. jan. 20. 00:48
6/16 anonim válasza:
A szex mindenre megoldás.
2013. jan. 20. 00:50
7/16 Ant39 válasza:
Szerintem első lépésként mindenképpen fordulj szakemberhez.
2013. jan. 20. 00:50
8/16 xStefix válasza:
Akkor a szüleidről írtál, gondolom.
Háthát, a társ se megoldás mindenre. Tudom, ez most nem vigasztal, de az se olyan jó, ha csakis egy másik ember tart fenn a felszínen... mert bármikor elhagyhatnak sajnos és akkor mi lesz? Piszok nehéz elérni, de az a legjobb, ha az ember egyedül is, önmagáért is akar küzdeni. Csakhát ugye cél kellene, amit el akarsz érni az életedben, az életeddel. Nincs ilyen? Soha nem is volt?
2013. jan. 20. 00:56
9/16 A kérdező kommentje:
De volt célom. Szép életem volt és minden egy pillanat alatt összeomlott. Volt egy idő amikor megingott a hitem abban amit csinálok és abban a pillanatban elindultam a lejtőn. De azt az életemet már nem kezdhetem újra, nem is tudnám. Annyira megvetem magam, hogy ennyire más nem is vethetne meg. Nem tudom mi lesz így velem. :(
2013. jan. 20. 01:02
10/16 A kérdező kommentje:
És megint csak siránkozok, meg ígéretek magamnak és holnap felkelek és kezdődik minden elölről...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!