Itt mindenki szülei taplók, és vállalhatatlanok vagy mi van?
Na jójójó, mielőtt leszeditek a kérdező fejét, azért annyit hadd mondjak a védelmében, hogy sok tini szeret ám vetíteni. Szeretik felnagyítani a dolgokat, és a saját ízük szerint előadni. Azt lehet, hogy a sztorinak a fele sem igaz...
Az viszont igaz hogy náluk ez természetes. Én is voltam lázadó tini, szerintem sokan voltunk azok. Csak remélni kell, hogy idővel kinövik. (bar sajnos sok család igen instabil)
az utolsó előttinek igaza van, ilyen a kamaszkor :) 15 évesen én is hasonló voltam, anyáméknak a legkisebb nemtetszése is iszonyatos világfájdalmat és ellenségeskedést váltott ki belőlem. szerencsére ők tudták kezelni a helyzetet, és nekem is benőtt már a fejem lágya.
egyébként meg vannak nem 100-as szülők, akiket nem nagyon van miért tisztelni. például aki (érzelmileg, anyagiakkal) zsarolja a gyereket, nem hagy neki privát szférát, minden dühét a kölkén vezeti le, stb. az ilyeneket én nem hívnám szülőnek.
Persze vannak ilyenek is :)
De azért vigyázni kell, a való életben ne keverjük össze a komoly, és a komolytalan problémázó tiniket.
Sajnos egész gyerek és tinikorom alatt engem sem vett senki komolyan amikor kinyitottam a szájam: baj van anyámmal.
Nem mehettem sehová (és tényleg sehová, sulis korrepetáláson sem maradhattam ott!), nem lehettek barátaim, ha 5 percet késett a vonat hazafelé, már kaptam a pofont. Nem dolgozhattam diákmunkában, ha mégis, anyám elvette a fizetésem. Nem lehettek hobbijaim "mert drágák".
Ez 19 éves koromig így volt!
Elköltöztem a fenébe, még anyám tagadott ki.
Egész végig olyan jól játszotta a lapokat, hiába jött ki osztályfőnököm családlátogatásra, csak az "untyulipuntyuli édes kicsi lányom" arcot látta.
A távoli rokonok, szomszédok is úgy tudják hogy r.banc lett belőlem, ezért szegénynek ki kellett tennie a szűrömet :D
"Na jójójó, mielőtt leszeditek a kérdező fejét, azért annyit hadd mondjak a védelmében, hogy sok tini szeret ám vetíteni. Szeretik felnagyítani a dolgokat, és a saját ízük szerint előadni. Azt lehet, hogy a sztorinak a fele sem igaz..."
A felnőtteknél nagyobb játszmázó nincs. Ezt ne feledd!
egyszer akartam költözni tizenévesen. mégpedig amikor anyám kitalálta, h költözzünk a párjához. na, én persze nem hozzá, hanem a nagyimékhoz. akik mellesleg 90km-re laktak az eredeti lakhelyemhez. és persze a gimihez.
iszonyatos tanácstalanság, meg nem értettség lett rajtam úrrá, hiszen én nem bírtam annyira a fickót, h egy fedél alatt éljek vele.
megoldódott a dolog, nem kellett költözni, és örülök, h anyám nem kényszerített bele egy olyan helyzetbe, amit én hisztérikusan elleneztem.
visszanézve, felnőtt fejjel is úgy vélem, h ez egy jogos "hiszti" lett volna, amit akár ide is feltehettem volna kérdésként. nem volt könnyű az az időszak, no.
volt olyan bajom is, h nem mehettem koncertre, és akkor persze anyám volt életem megrontója :) de sikerült kompromisszumot kötni, és az is elsimult. :)
Vannak olyan felnőttek, akik nem szülőnek valóak, nyilván ezért sok probléma van, ami valós, de rengeteg az olyan tini, akinek nagyobb a fantáziája, ezért a komoly segély kiáltásokat sem hiszik el.
16 évesen anyám kirakott otthonról 2 hétre, mert azt mondtam neki, hogy pénteken menjünk el nézni a falvédőmhöz kárpitot, ne szerdán. (diákmunka miatt voltam fáradt) Rám zúdította a haragját, egy cégnél dolgoztunk, de mindenki csúnyán nézett rám, hogy hogyan lehetek ilyen. Életem legrosszabb 2 hete volt mamámnál, mert nem tudtam élvezni a nyári szünetet, boldognak lenni, mert az anyám kirakott otthonról. Amúgy meg én a saját zsebpénzemből fizettem volna a szobám egész felújítását...
Nevezett már k*rvának, mert nem voltam éhes reggel.
Kitiltotta páromat otthonról, mert másfél év után meglátott valami "rosszat" páromban, ezért ő nem hajlandó beengedni a lakásba. Előtte nagyon jóban voltak, semmi indokkal változott meg.
Egy olyan anyáról beszélünk, aki késsel rontott neki az apámnak, meg persze voltak finomságai.
Mindenki úgy tudja, hogy én milyen egy lázongó tini vagyok, hogy teszem tönkre az életem... Sebaj, már megszoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!