Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van arra valamilyen szabály,...

Van arra valamilyen szabály, hogy keresztanya hányszor láthatja a keresztgyerekét?

Figyelt kérdés
Nem vér szerinti a rokonság, de Isten előtt az én kezemben keresztelték meg. És mostanában akárhányszor mennék hozzá, a szülők mindig hárítják. Ezért-azért nem érnek rá, aztán utólag mindig kiderül, hogy mégis ráértek volna. Hogyan érvényesíthetném hivatalosan a keresztanyai jogaimat?

2013. jan. 19. 18:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nemsokára három éves lesz.
2013. jan. 19. 18:54
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

Nem gondolod, hogy oka van, hogy nem engednek?

Egyébként "keresztanyai jog" nem létezik, ez csak egy felvett dolog, mint a legjobb barát...

2013. jan. 19. 19:01
 13/27 anonim ***** válasza:
13%
Örülj neki egy gonddal kevesebb
2013. jan. 19. 19:12
 14/27 anonim ***** válasza:
29%

Egy-két embernek itt komolyan mondom olyan "bicskanyitogató" a stílusa...

Nem is ismeritek miért ítélkeztek felette???

Kérdező: szerintem próbálj meg velük higgadtan beszélni, hogy te azt vetted észre, hogy mostanában mintha nem szívesen látnának, mi ennek az oka stb...

Elhiszem, hogy rosszul esik, én is zokon venném, ha nem láthatnám rendszeresen a keresztfiamat.

2013. jan. 19. 19:43
 15/27 anonim ***** válasza:
68%

Én azért kértem fel a legjobb barátnőmet és a párom a legjobb barátját keresztszülőnek, mert ők azok akikben mind a ketten 100%-an megbízunk.

Ha bármi történne velünk, akkor rájuk számítunk a gyermekünk további életében. Ezt ők is tudják, ennek tudatában vállalták el. Mondjuk nálunk kétség sem volt arról, hogy ezt elfogadják vagy sem.

Akkor jönnek, amikor akarnak. Nyilván előtte megbeszéljük a napot/időt, hogy itthon is tartózkodjunk.

Ráadásul a barátnőmmel heti 3× találkozom. Akkor pedig rendszerint a lányom is velem van.

2013. jan. 19. 20:42
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

Nem, nincs, és a kérdésedet olvasva azt mondom, szerencsére nincs ilyen a jogban.

Mégis, hogy gondolod? Hogy bíróság elé citálod őket, és majd mész a határozatot lobogtatva érvényesíteni a keresztanyai jogaidat? ... milyen kitörő örömmel fogadnának azután!

Viszont az látszik, nagyon melléfogtak, amikor téged kértek fel keresztanyának, nem érdemled meg - és teljesen mindegy, hogy szerinted "kinek van igaza", mert nem tolakodhatsz bele egy család életébe, csak mert neked olyan kedved van.

2013. jan. 19. 20:58
 17/27 anonim ***** válasza:
45%

Mennyi okos van itt te jó ég!

Rögtön le kell savazni a kérdezőt ugye?!!!

Valóban nincs erre jogszabály!

Viszont gondolom nem véletlenül kértek fel téged a keresztanyaságra!

Annak,hogy "hárítanak" mi lehet az oka?

Esetleg sokszor vagy náluk??

Talán kicsit túl "exponálod" a dolgot???

Amig nem tudunk pár részletet addig miért kell itélkezni??

Ha úgy gondolod,esetleg írj,hogy nincs e valami olyasmi a háttérben,amit írtam!

2013. jan. 19. 22:11
 18/27 anonim ***** válasza:
54%

ma 20:58

Az a válasz,uram atyám. Ennyire megviselt az élet, hogy másokat bántasz háttér információ nélkül?

Nem írt a kérdező semmi konkrétumot, de te már lassan egy kerek történetet kreálsz.

Jó lennél újságírónak!:D

2013. jan. 19. 22:27
 19/27 anonim ***** válasza:
34%
Nekem az elég háttér információ, hogy nem létező jogokat akar érvényesíteni. Vagy ha ennyire komolyan veszi, amit megfogadott az is lehet, hogy nyomja a Biblia nevelési elveit is, hogy addig verd, míg meg nem tanulja. Mert ugye, "Aki szereti fiát, nem sajnálja tőle a vesszőt,hogy a végén öröme legyen benne."
2013. jan. 19. 23:23
 20/27 anonim ***** válasza:
36%

"mert nem tolakodhatsz bele egy család életébe"

A gyerekem keresztanya nem idegen az a család része.

2013. jan. 19. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!