Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal párok, hogyan sikerült...

Fiatal párok, hogyan sikerült saját lakást vásárolnotok?

Figyelt kérdés
2013. jan. 19. 14:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%
A közüzemi tartozások albérletben sem szerencsések, hitelt meg annyit vettünk fel, amennyit tudunk is fizetni. Még a futamidő lejárta előtt szeretnénk rendezni, szóval nem várjuk meg a 15 évet. Egyébként nem muszáj a gyereknek ott lakni abban a házban, amit örököl. kiadhatja, eladhatja. Legalább lesz valamije, amit ráhagyunk.
2013. jan. 19. 22:56
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg jó látni, hogy másnak is ment a nulláról! :)

Egyébként senki nem mondta, hogy busás devizahiteleket kell felvenni, aminek jó ha nem "hónapról hónapra változnak" a törlesztő részletei. Aki ilyet vesz fel az mérlegelje azt, hogy lehet adott esetben éppen jól jár, de 2 év múlva meg pont egy olyan gazdasági helyzet alakul ki, mint pl most, amikor több ezer deviza hiteles dől be, árverezik a házát, autóját, stb. Ezzel számolni kell, ennyi.

A forint alapú hitelnél meg éppen azzal kell/lehet számolni, hogy most lehet kedvezőtlenebbek a feltételek, de ha 2 év múlva olyan helyzet alakulna ki mint most, az az én törlesztőrészleteimre javarészt nem lesz hatással. Teszem hozzá 10 milliókat így sem vennék fel, de ez már az én egyéni dolgom. Ergo szerintem lehet okosan is hitelt felvenni, nem kell temetni minden hitelest.

Egyébként egy barátnőmnek fiatal egyetemista korában vettek hitelre a szülei lakást, nagyon kevés önerővel, 2,5 szoba. Beköltöztetett maga mellé pár másik egyetemistát és a lakótársak bérleti díjából fizette ki a család a hitel törlesztő részleteit. Gyakorlatilag kijöttek nullára, lett egy "ingyen" lakása a gyereknek. Szerintem ez is egy ötletes megoldás, ha nincs nagy hátszél a család felől, avagy öröklési lehetőség!

2013. jan. 19. 23:53
 23/29 anonim ***** válasza:

1 év alatt összeraktuk, 6,5ért vettünk házat! Most megy a felújítás!

Szerencsésnek mondhatom magunkat!

2013. jan. 20. 01:46
 24/29 anonim ***** válasza:
Sehogy, megörököltük a nagymamámét. Nem egy nagy öröm, de ez van.
2013. jan. 26. 00:14
 25/29 anonim ***** válasza:
barátomnak nagyszülei vettek lakást Bp-en. egyelőre ez minden, amink van
2013. jan. 26. 16:18
 26/29 anonim ***** válasza:

Nekünk sajna még nincs saját lakásunk. 21 évesek vagyunk, van egy egy éves kislányunk, fősuli/egyetem megy mellette mindkettőnknek, jelenleg csak én dolgozom, a férjemet kirúgták decemberben. Szerettünk volna albérletbe költözni (mert most még egyelőre családtagnál élünk) de ez nagyon keresztülhúzta a számításainkat. :(

Egyébként valaki előttem írta, hogy csak Magyarországon szokás saját tulajdonra vágyni. Szerintem ez butaság. Országtól függetlenül, szerintem minden ember vágyik arra, hogy legyen egy hely, ami az övé, ahol nem fenyegeti (ha csak az anyagi helyzete úgy nem hozza) annak veszélye, hogy a főbérlő mondjuk kirakja mert el szeretné adni a lakást, vagy ahol nem kell engedélyt kérnie mindenre. Mi most nagyon vacilálunk, hogy mit csináljunk ha mindkettőnknek lesz fix állása... Van egy fundamentás számla, azon 1 millió forint körüli összeg gyűlt eddig össze. Nem tudom melyik a jobb, hogy albérletet fizetünk 30-40 ezerért vagy a hiteltörlesztőt ... De nekünk ez még messze van, de remélem azért annyira nem. :) Nekem nagy álmom egy lakás, mindegy, hogy kié, ha csak ideiglenesen is, de jó lenne ha lenne már egy otthonunk. :)

2013. jan. 26. 17:42
 27/29 anonim ***** válasza:

"A közüzemi tartozások albérletben sem szerencsések, hitelt meg annyit vettünk fel, amennyit tudunk is fizetni"

Igen, sokan gondolták így, aztán beütött a válság, és a törlesztőrészlet megnőtt 2-3-szorosára. A fizetésük, viszont nem. Az az optimális, ha minél nagyobb az önrész.

Szerintem sokkal rosszabb, ha a saját tulajdonodból raknak ki.

2013. jan. 26. 19:11
 28/29 anonim ***** válasza:
Még sehogy sajnos. Külföldön dolgozunk, 2 év alatt sikerült majdnem 4 milliót félretenni úgy, hogy nekem sokáig nem is volt munkám. Most hogy van, még többet tudnánk. Úgy terveztük, hogy majd otthon veszünk lakást ebből, de sajnos egyre inkább úgy érezzük, hogy inkább itt kint maradnánk hosszú távon, itt viszont nagyon drágák a lakások, ugyanúgy rizikós lenne 20-25 év hitellel. Nehéz eldönteni :(
2013. jan. 26. 20:49
 29/29 anonim ***** válasza:
Mi még az utolsó szériában voltunk, amikor 3M önerőhöz vettünk fel 5,8 hitelt, így vettünk meg egy budakörnyéki nyaralót jó I/1 övezetben. Szerencsés vagyok, mert van egy kertes házam (vagyis a banknak), de a törlesztő miatt örök rabnak érzem magam. Onnantól fogva minden a házról szól. Mindent a házhoz kell igazítani. 10 évig laktam albérletben, és tudom milyen érzés az, hogy nem verhetsz be egy szöget, és hogy bármikor kitehetnek, vagy hogy hogy fizetem ki a következő albérleti díjat. EGyébként az albérlet díj sem kevesebb mint egy közepes hitel törlesztő. Nem tudom melyik a rosszabb (vagy jobb?)
2013. jan. 28. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!