Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerettem volna saját gyereket...

Szerettem volna saját gyereket de valószínűleg sehogy nem fog összejönni vagy csak nagyon nehezen. Most szomorú vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, még nincs itt az ideje és nem is 100%-ig biztos. Voltam orvosnál, van valami a petefészkemben és könnyen meglehet, hogy pcos lehetek (de nem hiszem, hogy vagyok vagy nem tudom mert nem mondtak semmit, de ez a lényeg). Én mindig is akartam saját gyereket, úgy akartam alakítani az életemet, hogy 10 maximum 15 éven belül lehessen saját gyerekem. Most megint mondanám, hogy tudom, ez még sokat változhat, de sajátot biztos,hogy akarok. Mit tegyek?

16/L

2013. jan. 18. 18:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A PCO, ha egyáltalán az van nem zárja ki a gyermek születését. Soha nem is zárta ki.

Ne aggódj :)

2013. jan. 18. 19:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Na mindegy, lehet, hogy nem az de valami teherbeeséssel apcsolatos dolog van.
2013. jan. 18. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Édesem. 16 éves vagy. Még messze ráérsz azon gondolkodni hogy fogsz szülni vagy sem.

Elmondom neked, hogy én amikor 14 éves voltam olyan csúnyán felfáztam, és megbetegedtem hogy ki kellett venni az egyik petefészkemet. Azt mondták anno annak idején hogy valószínű nem lehet majd saját gyermekem, mert bár a másik petefészkemet megmentették, de fogalmuk sincs mennyire károsodott.

Ma 40 évesen 4 gyermek édesanyja vagyok. Van két csodás fiam, és a gyönyörű ikerlányaim..

Szóval ne foglalkozz ilyen butaságokkal, ha majd eljön az ideje ráérsz akkor aggódni.

2013. jan. 18. 19:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosok csak 3 esetben mondják ki a végső mondatot

"sajnos ön sosem fog tudni szülni"

1. Ha teljesen kipakolnak

2. ha a végső diagnózis szerint meddő vagy (de ezt sem merik 100%-ra mondani)

3. ha férfi vagy.

2013. jan. 18. 19:08
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Ne keseredj el! Tudom, könnyű mondani, de nehezebb elhinni. A manapság azért nem lehet olyan könnyen kijelenteni azt, hogy nem szülhetsz gyereket. Én 10 éve kezdtem el a "harcot" három év orvoshoz járás, beavatkozás után jött össze a kislányom. Nem volt egyszerű menet, de összejött, egészséges, gyönyörű nagylány. Szerettünk volt még egyet, mikor két éves lett a lányunk újra nekikezdtünk. Közben az örökbefogadást is újrakezdtük, a lányom születése előtt is belefogtunk. A kistesó nem akart összejönni, hamarabb lett eredménye az örökbefogadásnak (3 és fél év), így inkább éltünk ezzel a lehetőséggel, a bizonytalan helyett. Most az írtad, hogy más lehetőség téged nem érdekel, mi is féltünk tőle, főleg, hogy ott volt a kislányunk, a "saját". De elárulom az égvilágon semmi különbség közöttük :) Gyerek az gyereke, a csoda az csoda, mindegy az út.
2013. jan. 18. 19:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. A lényeg lemaradt. Nekem konkrétan! azt mondták ne számítsak arra, hogy lesz gyerekem. Több orvost végigjártam. Mégis megszületett a kislányom. Talán a második is összejött volna. Szóval te majd ragaszkodsz a vér szerinti gyerekhez, akkor se ess kétségbe, mert tényleg csodákat képesek már tenni.
2013. jan. 18. 19:14
 7/15 A kérdező kommentje:
Én szívesen fogadnék örökbe is, de sajátot is akartam/akarok. Amúgy mindegy mert úgyis nagyon nagyon sokat fogok próbálkozni mert szerinten mindenkinek van egy kicsi esélye, hogy lehessen gyereke. :)
2013. jan. 18. 19:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az orvos mondta, vagy te találtad ki magadtól?

Mindenek előtt járj a végére, hogy mi a bajod valójában. Ne hagyd annyiban, hogy "van valami a petefészkemben". A te testedért te vagy felelős, neked kell gondoskodnod róla, hogy a biztos diagnózis után, a legjobb ellátást kapd, és meggyógyulj.

Másodsorban pedig ne magyarázd be magadnak már most, hogy nem lehet gyereked, mert ez szamárság. Alakítsd úgy az életedet, hogy mire eljön a gyerekvállalás ideje, a lehető legjobb egészségi állapotban vághass neki a "projektnek".:-)

2013. jan. 18. 19:16
 9/15 A kérdező kommentje:
Az orvos mondott ilyet, hogy ennek még nincs nagy jelentősége de akkor lesz hogyha szülni akarok.
2013. jan. 18. 19:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Persze próbálkozni kell, mint írtam vagy ahogy leírták előttem, akár aki három pontba szedte, nem nagyon vannak már lehetetlen helyzetek.

Az örökbefogadást csak egy lehetőségként írtam. A környezetemben is látom, hogy rengeteg hülyén reagálnak a tényre, hogy a kisfiunk örökbefogadott, illetve nem tudnák elképzelni hogy örökbefogadnak. Szóval csak azért írtam, hogy akár ezzel a megoldással is lehet barátkozni

2013. jan. 18. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!