Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti befogadnátok a fiatok...

Ti befogadnátok a fiatok barátnőjét? Mit tennétek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

18 évesek mindketten. A lány összeveszett az anyukájával, most nálunk van pár napja. Ideiglenes helyzet, de most kitalálták, hogy maradjon. Tudom, hogy felnőtt a fiam, de mit tartjuk el így mindkettőjüket. Azt is tudom, hogy a kislány rossz helyzetben van, csak nem érzem a saját felelősségemnek ezen változtatni. Lehet az a tipikus "rossz" anyós is vagyok, nem nézem jó szemmel ezt a kapcsolatot, szerintem nem egymáshoz valók, a lány nagy féltékeny típus, már a fiam a baráti kapcsolatai is kezdenek rámenni (a lány életében elég sok mostohaapa megfordult, így magába szívta, hogy a férfiak lelépnek az első adandó alkalommal...). Szóval lehet, hogy ez is benne van abba, hogy nem akarom, hogy itt éljenek. Tudom, hogy a fiam szereti, nem is szóltam bele, azon kívül hogy elmondtam, hogy az élet nem egy ember körül forog, nem lehet valaki mellett 24 órát ülni (egy osztályba is járnak). De igazából nem tudom mit tehetnék, nem akarom, hogy a fiam megharagudjon ránk.

Ti befogadnátok ilyen esetben a lányt? Ilyen fiatalon támogatnátok, hogy együtt éljenek gyakorlatilag?

(visszaköltözhet az anyjához)

2013. jan. 18. 12:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogadnám be, tapasztalatból.

Testévrem barátnője pár hónapig nálunk lakott, de kizabált minket, sutyiban szedte el a kifliket és többi kaját, elhasználta a szüleim és az én dolgaim is, mi meg vehettünk helyette, a rezsibe sem adott bele.

2013. jan. 18. 13:10
 22/33 anonim ***** válasza:
52%

17.

Amíg nem a menyasszonya a fiúnak, addig egy senki.

Ha a fiúnak nem jut eszébe eljegyezni, akkor hogyan is lehetne családtagnak tekinteni? Ha később el is veszi feleségül, akkor is az számít, ami most van. Tehát nem kell, hogy később lelkiismeret-furdalást érezzen a kérdező, mert jelenleg a kérdezőnek ez a lány egy senki.

2013. jan. 18. 13:15
 23/33 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogadnám be. 18 évesek, egyáltalán nem felnőttek, felnőtteset pedig nem játszunk...

Ha emiatt megsértődik a fiad, akkor az jelzi, hogy még ő sem elég érett ahhoz, hogy a helyzetet átlássa.

Most fognak érettségizni, ezt az összeköltözést ennyi idősen még nem kell erőltetni. Aztán ha megengeded még nehezebb szabadulni...

valaki írta az eljegyzést...hát igen van ebben is valami. De 18 évesen még annak sem látom értelmét...

2013. jan. 18. 13:28
 24/33 anonim ***** válasza:
78%
Nem nem fogadnám be egy két hétre maximum de tovább nem. Nem azért mert konzervatív vagyok vagy mert rosszat akarnék nekik. De a menekülés nem megoldás ha az embernek gondjai vannak azokat meg kell próbálni megoldani és nem az első alkalommal anyós jelölthöz menekülni. 18 évesen már kellő eszének kell hogy legyen ahhoz hogy megoldja a gondjait, esetleg őszintén beszélgessen a szüleivel. Gondolom tanul még. Fejezze be sulit menjen dolgozni vagy egyetemre, mutassa meg hogy tud normálisan élni, és tartson ki a párja mellett. Abból nem lesz semmi ha csak élősködik a nyakatokon.
2013. jan. 18. 13:37
 25/33 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom, miért kell lepontozni azt, h a befogadottnak is nehéz? Teljesen kiszolgáltatottnak azt hiszitek olyan jó mulatság? Olyan jó mulatság, h nem tudok a párommal megbeszélni valamit? Meg olyan jó, h itthon van az ember és nincs munka, szívesebben menne márki dolgozni, minthogy másoktól függjön, de nincs hova! Na mind1. De a lényeg, h ez a szülei utálják és sehol nem találhat nyugalmat az nagyon egy sz@r tud lenni. Nem is csodálom, hogy a barátnőm is úgy járt ahogy, azt csinálta amit csinált (gyógyszereket gyűjtögetett, h kinyiffantsa magát) ha ilyen emberek vették körül. Hál' istennek ez a család tök normális. De akkor sem életem célja, h kiszolgáltatott és másoktól függően éljek. Pl most történne valami akkor maradna a sátor, künn a hóba. Ja, h erre nem is gondoltatok? Biztos, h sokan vannak itt olyanok akiket több hónapja a párja tart el, ezen is el kellene gondolkodni, h az is egyfajta élősködés, nemde? Puszi mindenkinek!
2013. jan. 18. 13:43
 26/33 anonim ***** válasza:
77%
És a 17-essel teljes mértékben egyetértek miszerint: Vállajon diákmunkát és bizonyos számlát vagy rezsiköltséget fizesse ki. Nálunk is így van. Csak mindent meg kell beszélni, ha valamiben nem ért egyet a család valamelyik tagja. Nálunk ez 99%-ban működik, a maradék 1 meg hát mindenhol vannak nézeteltérések, aki azt mondja, h nincs az álomvilágban él.
2013. jan. 18. 13:49
 27/33 anonim ***** válasza:
70%

én befogadnám de azzal a feltétellel -nyilván leülnénk átbeszélni mindannyian közösen- hogy elfogadja a ház szabályait. nehéz az ilyesmi mert valóban mindkét félnek alkalmazkodnia kell. nagyon sok kérdést át kell beszélni. ilyen pl. hogy ha valami nem ízlik a kishölgynek főzhet e külön magára? a legjobb az lenne ha dolgoznának és akkor a rezsibe beleadnának viszont külön mosnának, főznének magukra. mi nem vagyunk barátnői viszonyba de nemigazán van panaszom az alkalmazkodásra. tudom mikor van az amikor ő főz én nyilván nem akkor fogok. volt már rá precedens hogy az én időmben főzött valami oknál fogva de ilyenkor eszembe nem jutna hogy a saját konyhájából ki akarjam tessékelni, mindig megkérdezem kb mikor végez és ha esetleg kicsúsznék az időből akkor maximum rendelünk valamit a párommal vagy ha épp nincs bajom azzal az étellel akkor azt esszük. mindig elmosogatok eltakarítok magam után de bizony van olyan eset is amikor mások után ennek ellenére cseppet sem panaszkodom emiatt hiszen akad rá példa (igaz nagyon ritka esetben) hogy miutánunk egy két tányért meg neki kell elmosogatnia vagy van hogy az ő ételét eszem és valahogy ezzel próbálom kimutatni a köszönetemet. volt hogy az egyik ételüket megcsináltam könnyebb felfogásban és az annyának annyira ízlett hogy ott toporzékolt mellettem hogy mikor lesz már kész, és akkor az egész család rávetette magát :) volt hogy a párom nővérének gyereki is az én főztömet ették mert nem volt idejük főzni rájuk. nem sajnálom tőle a dolgaimat, nyugodtan fűszerezhet a fűszereimmel vagy bármit elvehet amit szeretne, ugyanígy velem is megesett már hogy tőle vettem el a rizsét vagy egy két szem tojást. nincsen ezzel semmi probléma mert egyikőnk sem élősködik a másikon ugy pl. hogy egyszercsak elfelejtek állandóan tojást venni. itt elég nagy a család (görögök) elég sok emberhez "kell" alkalmazkodnom valahogy mégsincs ebből gond. megtanultuk tisztelni egymás idejét és azt hogy kinek mikor fontos pl. előbb a fürdőszoba. egyéb esetben mindig megkérdezzük, megbeszéljük a másikkal pl. hogy be e surranhatnék egy gyors slozira. tizstában vagyok vele hogy nem körülöttem forog a világ és azzal is hogy attól mert a párom szeret az még nem azt jelenti hogy a családja is értem kell hogy éljen. általában az ilyen jellegű összeköltözésekkel az a baj hogy az egyik fél kicsit túl sokat gondol magáról. vagy az anyós vár el túl sokat vagy a lány él hercegnőként. egyik sem jó. egy jóravaló lány tisztában van azzal hogy az anyósának nem hagy ott maga után mocskot pl. a konyhában. de egy jó anyós is tudja hogy a leendő menyjelölt pedig nem a ház cselédje. amíg ezek az álláspontok nem tisztázódnak bizony gond lehet az együttélés. én tisztában vagyok azzal is hogy a párommal bármikor elköltözhetünk innét ha valami mégsem tetszik. tehát ha bajom lenne az itt éléssel akkor kibeszélés, panaszkodás helyett én elmennék és nem azt várnám el hogy a család hozzám idomuljon. (különben is milyen jogon ugyebár?) nagyon sok menyjelölt képes panaszkodni viszont elmenni meg nem akarnak mert esetleg ott kényelmes mégis, vagy ha el akarnak menni hogy ne okozzanak gondot a családnak akkor meg a szülők kapnak szívinfarktust hogy a fiuk elmegy. az ilyesmi szokott napi szintű vitává fajulni, rosszabb esetben gyűlöletté. mindkét félnek kompomisszum készséggel kell rendelkeznie, ilyen pl. amikor nálunk tanul a párom unokaöccse nyilván igyekszem nem zavarni, hangoskodni, de ha ne adj isten egyszer előfordul akkor még nem dől össze a világ, ugyanígy fordítva.

az nagyon fontos hogy ennek a párnak legyen felelősségérzete. nem szabad elvárniuk hogy lépten nyomon te takaríts utánnuk és te dolgozz rájuk. ez mindenképpen kicsaphatja a biztosítékot nálad.

2013. jan. 18. 14:09
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Inkább lennék milliószor befogadó, mint befogadott. Befogadónak van hol laknia, nem kerül olyan könnyen utcára, mint a befogadott... Valószínű munkája is van, független lehet ami MEGFIZETHETETLEN! Befogadottnak lenni olyan lehet, mint valaki aki csak akkor jó, ha valakinek kell a segítsége. Én befogadnám. Én is voltam anno befogadott.
2013. jan. 27. 18:43
 29/33 anonim ***** válasza:
Vagy fogadd be vagy ne, de olyat ne csinálj, hogy csak egy hétre vagy csak egy hónapra vagy csak az érettségiig, mert az a legrosszabb. És az érettségi napján közlöd vele, hogy akkor holnaptól asztalaviszta? Vagy másnap? Vagy hogy gondoltad? Nem jó ez így sehogy!
2013. febr. 18. 22:00
 30/33 anonim ***** válasza:

"Vagy fogadd be vagy ne, de olyat ne csinálj, hogy csak egy hétre vagy csak egy hónapra vagy csak az érettségiig, mert az a legrosszabb. És az érettségi napján közlöd vele, hogy akkor holnaptól asztalaviszta?"

Szerintem nem fogtad fel ennek a megoldásnak a lényegét: ha pl érettségiig lenne befogadva, akkor már MOST meg kellene neki mondani, hogy addig lakhatsz itt, majd két hét/egy hónappal utána el kell menned.

2013. febr. 18. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!