Ti befogadnátok a fiatok barátnőjét? Mit tennétek ebben az esetben?
18 évesek mindketten. A lány összeveszett az anyukájával, most nálunk van pár napja. Ideiglenes helyzet, de most kitalálták, hogy maradjon. Tudom, hogy felnőtt a fiam, de mit tartjuk el így mindkettőjüket. Azt is tudom, hogy a kislány rossz helyzetben van, csak nem érzem a saját felelősségemnek ezen változtatni. Lehet az a tipikus "rossz" anyós is vagyok, nem nézem jó szemmel ezt a kapcsolatot, szerintem nem egymáshoz valók, a lány nagy féltékeny típus, már a fiam a baráti kapcsolatai is kezdenek rámenni (a lány életében elég sok mostohaapa megfordult, így magába szívta, hogy a férfiak lelépnek az első adandó alkalommal...). Szóval lehet, hogy ez is benne van abba, hogy nem akarom, hogy itt éljenek. Tudom, hogy a fiam szereti, nem is szóltam bele, azon kívül hogy elmondtam, hogy az élet nem egy ember körül forog, nem lehet valaki mellett 24 órát ülni (egy osztályba is járnak). De igazából nem tudom mit tehetnék, nem akarom, hogy a fiam megharagudjon ránk.
Ti befogadnátok ilyen esetben a lányt? Ilyen fiatalon támogatnátok, hogy együtt éljenek gyakorlatilag?
(visszaköltözhet az anyjához)
7
Nem szóltunk bele a kapcsolatukba. Egyszer elmondtuk neki, hogy szerintünk ő nem ez a fajta srác, aki otthon ül egy éve, nem megy sehova, ne lepődjön meg, ha a barátai később már nem lesznek vevők rá. De ennyi "beleszólás" azt hiszem belefér. Még rózsaszín a köd, nem hiszem, hogy együtt élnék le az életüket, most meg az ő dolga, ha neki megfelel ez a folytonos ellenőrizgetés. Bár nem értem :)
"Szóval a befogadottnak is éppolyan nehéz, mint a befogadónak."
Azért ne haragudj, de iszonyat tiszteletlen vagy. Ha nem tudsz együtt élni másokkal, és kifogásolod, hogy nem főzhetsz, amit akarsz, nem lehet hangosan szexelni és várni kell a mosdóra, akkor élj egyedül, a saját fizetésedből, és ne másokon élősködj.
Ameddig pedig mások tartanak el (akik nem a szüleid...), addig légy hálás...
Ha úgy érzed hogy nem akarod befogadni a lányt, akkor ne is tedd meg.
Én olyan helyzetben voltam, ami az előző leírt.
Anyám állandó lelki terrorban tartott minket a nővéreimmel, ült otthon a becses fenekén, nem csinált semmit, mi tartottuk el őt.
Természetesen a barátainkat, udvarlóinkat szélnek kergette nehogy elszabaduljunk tőle.
Egy évet tudtam a párommal titokban eltölteni, mikor fény derült a kapcsolatunkra.
Anyám közölte hogy vagy szakítok vele, vagy kitagad.
Nem engedtem, utcára dobott.
Mivel anyósom már addig is lányaként kezelt, azonnal igent mondtam amikor - magától - felajánlotta hogy költözzek hozzájuk.
Pár hónapig nem volt probléma, aztán anyós gyakorlatilag elkezdte ugyanazt művelni velem mint anyám, csak esetében az "eltartás" a házimunkával volt egyenlő.
Azelőtt is átvállaltam a fele házimunkát, de egy idő után szinte észrevétlenül rám hárult minden.
Anyós meg sem mozdult, holott az ő háztartásáról volt szó.
Amikor óvatosan kezdtem visszavenni a napi nagytakarításokból, megkaptam a hátam mögött a párom felé hogy szemét ingyenélő vagyok (fizettem magam után!), és kihasználom az ő jóságukat.
Mondanom sem kell, még ő volt megsértődve hogy a párom is azonnal velem jött albérletbe. Mivel időközben ő is talált munkát magának, már megengedhettük magunknak anyagilag hogy külön költözzünk, csak naiv párom így szeretett volna félrerakni egy kis pénzt.
Az egésszel azt érte el anyósom hogy belém rúgott még egyet, már nem tudok megbízni az emberekben.
Azóta próbál haverkodni hogy nem direkt volt, csak nem tudta megszokni hogy ott vagyok.
Az ilyen elmeborulásokat elkerülendő, tényleg ajánlom azoknak akik nehezebben alkalmazkodnak hogy még sajnálatból se vegyenek senkit magukhoz...
Ha jól értem, azzal egyetértesz, hogy a kislánynak jobb nem otthon maradni az anyjával.
Viszont állandó lakótársnak mégsem szeretnéd.
Mivel a lány kényszerhelyzetben van, a fiad meg szereti, ezért a helyednek azt mondanám, hogy egy hónapig - amig talál más megoldást, odajöhet, de csak ennyi idöre, utána el kell mennie.
Igy segitesz a lányon, és mégsem kilátástalanul hosszú ideig laknak nálad.
18 évesen gondolom még tanul.
Kollégium,hétvégére meg lehetne nálatok?
15
Pontosan az első két mondatod miatt vagyok bajban.
De egy hónap alatt nem tudom mi változna, legalább érettségiig itt élne, utána azt mondta keres munkát (ebben tudunk is segíteni), szóval pénze lesz amiből tudna albérletet fenttartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!