Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apasági vélelem megdöntése...

Apasági vélelem megdöntése házasságon kívülről, lehet-e?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a házasságban élő nő félrelép és terhes lesz, majd ezután nem akar elválni, es a férj is elfogadja, hogy lesz egy nem saját gyerekük, de a házasság tovább tart. Az a kérdésem a biológiai apanak van-e bármi jogi lehetősége az apasági vélelem megtámadására. Én azt hallottam, hogy nincs, mert kívülről ez nem támadható, mert ilyen alapon bárki bármalyik családot perelhetné, és ez a törvény a családok védelmében nem engedi. Igaz ez? Ilyenkor a biológiai apának elment ez a vonat mindörökre?

2013. jan. 18. 08:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
13%
no kedves kérdező, remélem, hogy rájöttél már, hogy van ami pénzen nem megvásárolható.
2013. jan. 18. 08:53
 22/28 anonim ***** válasza:
Köszi, amikor megírtam meg nem volt ott a válaszod.
2013. jan. 18. 08:53
 23/28 anonim ***** válasza:
11%
20 te viszont rosszindulatú és személyeskedő vagy, azontúl, hogy nincs igazad.:DD Legközelebb okosabb légy:D
2013. jan. 18. 08:54
 24/28 anonim ***** válasza:
11%

20

Ja és 20-aska, rajtam kívűl rengeteg embernek van 53%-os jele, úgy hogy ne képzelegj:DD

2013. jan. 18. 08:56
 25/28 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem az igazi apa nem tud mit tenni. Az egyik válaszoló beírta a törvényi részletet, a biológiasi apa neincs benne, csak a vélt apa (ez esetben a férj az).

Volt jómúltkor a tv-ben egy ilyen eset, hogy apali semmit sem tud csinálni, mert a nő (aki a gyereke anyja) és annak a férje nem járul hozzá semmihez, pedig állítja, hogy ő a valódi apa, és nincs lehetősége neki semmit tenni.

2013. jan. 18. 09:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Tegnap is volt egy ilyen kérdés...nem te vagy a kérdéses nő a sztoriban? És próbálod magad bebiztosítani? (az igazat úgysem tudjuk meg sajna)
2013. jan. 18. 09:35
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

26

A kérdező a biolgiai apa vagy a nője.

2013. jan. 18. 13:35
 28/28 anonim ***** válasza:
27%

Csak akkor perelhet ha az apasági jogvisszony nincs betöltve, tehát ha valakinek hivatalosan a nevén van már a gyerek nem perelhet,

csak a nagykorú gyerek vagy a 'hivatali' apa indithat ilyen pert.

A biologiai apa jogai ugymond sérülnek de a törvéány a gyerek érdekeit védi.

2013. jan. 18. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!