Mit tegyek? Segíteni szeretnék egy rossz házasságon?
Figyelt kérdés
Egy családtagomról lenne szó! A 3. gyermekük megérkezésekor a feje tetejére állt minden a családban. A férj sokat dolgozik, a családdal szinte nulla időt tölt. A feleség pici babával van otthon, mostmár a másik kettővel is, mert nincs ovi. Egyedül nem tud mindent megcsinálni, de a fő ok az, hogy lelkileg is teljesen kikészül, mert állandóan bántja a férj, hogy nem csinál semmit, és érzelmileg is zsarolja. Állandó ordítozás, szidalmak, sértődés megy. Az okot nem tudom, próbáltam minkettőt kérdezni, azt állítják, nem kapnak tiszteletet a másiktól. Úgy érzem mindkettőnek elege van, de tudom a válás szóba sem jöhet náluk, mert mindkettő nagyon szereti a gyerkőcöket. Mit tegyek? Mit javasoljak? Hogy segíthetnék nekik? Akik esetleg jártak ilyen cipőben és tudják a megoldást, segítenének? Nagyon megköszönném!
2012. jún. 13. 09:32
1/6 anonim válasza:
Hát nehéz. Milyen családtagról van szó?
Alapvetően te nem nagyon tudsz mit tenni, mert az ő házasságuk, nekik kellene átbeszélni. Egy házasságban a két félnek kell akarnia megmenteni a kapcsolatot, de az nagy igazság, hogy ha a kettőből egy nem akarja 100%-osan, akkor nincs mit tenni. Még a másik fél sem tud egyedül mit tenni, nemhogy egy külső szemlélő! Nekem a volt férjem volt olyan, hogy kijelentette, nem működik a házasságunk, váljunk el. Én évekig küzdöttem, hogy megmentsem a kapcsolatot, de aztán rá kellett jönnöm arra, amit fentebb leírtam. Mivel ő nem akarta megmenteni, ezért nem is sikerült nekem egyedül. Bár én nem bánom, mert azóta már boldog feleség vagyok. :)
2012. jún. 13. 09:40
2/6 A kérdező kommentje:
Nekem már az is elég, ha csak ráébresztem őket, hogy érdemes megmenteni a házasságot! Hiszen semmi gondjuk nincs alapból, anyagilag nagyon is jól állnak, gyönyörű gyermekeik vannak, ha megkérdezem őket külön-külön, azt állítják szeretik a másikat,csak a problémákat, bajokat egymásra fogják.Amúgy nagyon ideges jellemek, és képesek egy apró problémából olyan dühöngést csinálni, hogy amiket a másik fejéhez vágnak (nem fizikailag), nem kívánnám senkinek. És ettől mintha minden nap kicsit távolodnának egymástól, és tényleg úgy érzem nincs tisztelet egymás iránt.
2012. jún. 13. 09:46
3/6 anonim válasza:
Azt írod, már próbáltál beszélni velük. Hát azt, hogy mit mondj, innen nem tudjuk megmondani, mivel te ismered őket, mi nem. Nem tudjuk mivel lehet rájuk hatni. Esetleg ajánld fel a segítséged, hogy a gyerekekre vigyázol, próbáljanak meg elmenni vacsorázni vagy sétálni vagy moziba, bárhová, ami egy kicsit visszahozhatná a régi időket. Gondolom a 3 gyerek mellett nem jutott idejük magukra és egymásra, így besokalltak. Meg kell teremteni a lehetőséget, hogy nyugodtan tudjanak beszélgetni, egymással törődni. Ebben tudsz segíteni, abban, hogy mindketten egyformán meg akarják menteni a kapcsolatukat, abban nem.
2012. jún. 13. 10:08
4/6 anonim válasza:
Ha anyagilag jól állnak akkor a férj ne melozzon annyit és legalább próbáljon időt tölteni a családdal.
2012. jún. 13. 10:14
5/6 A kérdező kommentje:
"Ha anyagilag jól állnak akkor a férj ne melozzon annyit"
Ezt nem értem. Ez nem úgy működik, hogy jól állsz anyagilag, nem kell többet dolgozni. Azért dolgozol, hogy jól állj anyagilag! Nemde?
2012. jún. 13. 10:15
6/6 anonim válasza:
"Azért dolgozol, hogy jól állj anyagilag! Nemde?"
Itt csak az a baj, hogy az emberek nagy része azért ÉL hogy dolgozzon, nem azért dolgozik, hogy ÉLJEN. Nem hiszem el, hogy nem lehet heti 2-3 órát lefaragni a munkaidőből és a gyereknek három danonino helyett kettőt adni. Azt kéne megkérdezni az ismerőseidtől, hogy mit szeretnének: belerothadni (és lelkileg, idegileg beleroppanni) a "csodás" jólétbe, vagy összébb húzni a nadrágszíjat egy picivel és normálisan élni? Ennyi a kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!