Egy anyának nem az lenne a dolga, hogy támogassa a gyermekét az álmai megvalósításában és hogy mellette álljon?
ez egy nagyon nehéz kérdés, és a legtöbb ember eltérően vélekedik erről, mint te vagy én például.
nekem az a véleményem, hogy teljesen mindegy, a gyerekem mi akar lenni, támogatnom kell benne, mert nem az én életemről van szó. elmondhatom a véleményemet, de döntenie neki kell, és nem nekem.
sokan elfelejtik, hogy egy szülő dolga kimerül annyiban, hgy felneveli azt a gyereket, megtanítja mindenre, amire csak meg tudja, ad neki egy egészséges értékrendet, és amikor a gyerek igényli, elengedi a kezét, és képes legyen kívülről csodálni, mint individuumot.
erre szinte senki nem képes, mert valamilyen szinten a tulajdonának tekintik a gyereket, aki "tartozik annyival" hogy a szüleire hallgat, és úgy él, ahogy nekik tetszik.
pedig a gyermeknek szíve joga úgy elcseszni az életét, ahogy csak akarja, mert az az ÖVÉ, nem az anyjáé és az apjáé. csak ők adták neki, de nem rendelkeznek felette. megnéztem volna, mi lesz Van Goghból, ha az anyja visszarángatja. szomorú, de egy képet sem adott el, és túlzottan tehetséges sem volt, lényegében egy csődtömegként élt, de ma mindenki tudja, ki az.
Meg ami még a legrosszabb, hogy nővéremet végig támogatta a fodrászat irányban. Amit meg kell hagyni, nem a leginkább keresett szakma napjainkban.
Még van egy évem addig, amíg le kell adni a jelentkezést a sulikba. De félek, hogy még az érettségit sem fogja engedni, nem fogja aláírni. Pedig médiából tavasszal tudnék előrehozottat tenni...
Istenem, mennyi begyöpösödött emberke.
Több újságíró, író ismerősöm magyar szakkal kezdte.
Páran elég jól tudtak érvényesülni, van, aki Magyarországon is. Van, amelyik frankó mesekönyvet adott ki, tehetséges illusztrátorral összedolgozva.
Van olyan barátom is, aki ipari formatervezői szakot
végzett, a falujában körberöhögték, ma a Ferrarinak, Montblanc-nak dolgozik.
Viszont iszonyú elhivatottság kell hozzá, és nyitottság.
Sok szerencsét!
Az informatika nagyon jó, főleg, ha megy a matek.
Egy matek infós ember az egyik legkeresettebb az eüs után.
Én úgy vagyok vele,hogy elmondom a véleményem ,mi hasznos meg mi nem. Tiltásnak nincsen értelme,de azért valljuk be ,valószinüleg az állhat a háttérben,hogy anyukád azt szeretné ha el tudnál helyezkedni a szakmádban,nem lennének anyagi gondjaid stb.Még ha tévesen is itéli meg mi hasznos ,mi nem ,akkor sem rosszindulatból teszi.Akit nem érdekel a gyereke sorsa,az nem is foglalkozik vele mit fog magával kezdeni. Én sokkal idősebb vagyok mitn te,és úgy írom neked,hogy sajnos nem olyan ivlágot élünk,hogy "az álmaink megvalósitása" elsődleges helyen álljon.
Nyilván nem zárnálak a pincébe ha média szakra akarnál menni,de nem feltétlenül támogatnám az ötletet. Baromi egyszerűen azért,mert semmire nem jó,hidd el!!! Hiába szereted majd tanulni,ha utána mehetsz árufeltöltőnek (és az még a jobbik eset,ha lesz egyáltalán munkád) . valami kompromisszumot azért kell találni az "álmok" és a realitás síkja között . pl egy magyar és valamilyen természettudományos tárgy kombinációval nem lenne gondom ha az én gyerekem lennél. Így jut is-marad is ...
Gondold át mit tanulsz,mert később sokkal nehezebb ezt tapasztalatból mondom! Most én is olyan dolgot tanulok ami halálra untat,nem érdekel ,de ez kell ,hogy előrébb jussak.Ez van .Sok iylen dolog lesz még,amihez nem füllik a fogad de kell ,ha több pénzt akarsz keresni .ha sok a pénzed ,van egy biztos megélhetésed,mellette levelezőn tanulhatsz médiatudományt is ,vagy ami érdekel,de álláskeresés szempontjából "hasztalan".
Hihetetlen, hogy egyes -a felsőoktatást csak hírből ismerő- emberek mennyire primitívek tudnak lenni.
Könyörgöm, minek menjen mérnöknek vagy ügyvédnek, mikor NEM SZERETI, NEM ÉRDEKLI? Meg ez a büfészakozás is undorító, még talán a média az, de azért a fotográfiát ne nevezzük már annak. És ha valaki tehetséges és újságíró vagy író szeretne lenni és tényleg csak ebben jó?
Nem mindenki ért a matekhoz, vagy a magoláshoz, aki jó abban, amit csinál, az nem fog éhen halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!