31 évesen egy kisgyerekkel, albérletben lakva tudok új életet kezdeni és új társat találni?
Hát attól függ, az én párom senkiért nem adta fel az elveit. Azt mondja nem akarja nevelni másét és küldött el ezért nőt.
Nagyon sok embernek nem fér bele, és én meg is értem.
Nem általánosítás, csak azért mondtam, hogy ne lepődjön meg,mert erre bőven lesz példa.
Volt is régebben egy kérdés,a srác írta, hogy a lánynak van egy gyereke, mit csináljon. Na a válaszok 99%-a közölte, hogy azonnal lépjen le. Szóval annyira nem ritka dolog ez és ha "váratlanul" éri, akkor baromi rosszul tud esni.
Kérdező, tudod kétségtelen, hogy vannak sztereotípiák, csak ugye ezekről meg sok esetben maguk az érintettek tehetnek leginkább. Nekem férfiként most pl. viccen kívül negatívabb a képem a gyerekes nőkről, mint amikor 1 éve olvasni kezdtem ezt a portált.
De azért az értelmes emberben soha nem nőnek akkorára ezek az előítéletek, soha nem lesz annyira általánosító, hogy adott konkrét esetben ne tudna elvonatkoztatni tőlük...
Ez attól is függ miért az előítélet.
Ha az itt olvasottak alapján állítottad fel, akkor ez oldódhat, mivel itt amit olvasol nem mindig egyezik a környezeteddel.
Viszont ha te önmagában más gyerekét nem akarod és ebből nem tudsz lejjebb adni, mert nem tudnád szeretni, akkor hiába a pozitívum, nem fog menni, még ha akarod, akkor sem.
Kérdező, mondjuk az ördög mindig a részletekben lakik, szóval aki tartós kapcsolatot szeretne (és ezt mindenkire mondom, ha gyerekes, ha gyermektelen, ha fiatal, ha középkorú, stb) az soha nem árt, ha először átgondolja, hogy mit szeretne nyújtani, mit várna el a másiktól, és egyensúlyban van-e ez a kettő. Mert a legtöbb párkapcsolati kudarc oka valahol itt keresendő...
A másik, hogy aki mondjuk épp túl van egy tartós kapcsolat (házasság, élettársi viszony) felbomlásán, az addig jobb, ha nem keresgél, amíg nem rakta rendbe magában az előző kapcsolat kudarcát. A nem rendberakásnak meg aránylag biztos jele, ha az illető a vádolás vagy épp az önvádolás fázisában van, és mindenért magát vagy épp a másikat okolja.
Ha ezek a dolgok rendben vannak, akkor meg hajrá:)
"viccen kívül negatívabb a képem a gyerekes nőkről, mint amikor 1 éve olvasni kezdtem ezt a portált. "
Akkor jó nem vagyok egyedül ezzel, megnyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!