Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van esély ebben az esetben a...

Van esély ebben az esetben a gyerekelhelyezés megváltoztatására? Hozzánk kerülhet a párom kisfia?

Figyelt kérdés

12 éves a fiú, 8 éve váltak el, azóta a gyerek az anyánál van, illetve a nagyszülőknél laknak. A gyerek viselkedése az elmúlt időszakban nagyon megváltozott, hisztis, nem akar tanulni, felesel, állandóan dacol. Tudjuk, hogy egyrészt kiskamasz, de szerintünk annak is betudható, hogy anyja az elmúlt 1-1,5 évben nem sokat van vele. Van egy új férfi az életében, sokat van nála, míg a gyerek a nagyszülőknél. Ők is annak tudják be a változást, hogy nincs vele eleget foglalkozva, illetve ők nem bírnak vele, mert mondhatnak akármit nem hallgat rájuk a gyerek. Nem akarom azt állítani, hogy rossz anya a párom voltfelesége, de most nagyon elment egy irányba ami nem fog sok jóhoz vezetni. Ha itt van a kisfiú akkor is lehet érezni, hogy mellőzöttnek érzi magát, illetve féltékeny a fiamra, amiért az ő apja foglalkozik vele is, míg ő szinte "nem kell" egyik szülőjének sem.

Nem tudom van e lehetőség ilyen esetben megkapni a gyerek felügyeleti jogát? (bíróságon kívül már párom próbálkozott a voltfeleségénél, de ő azt mondja, jó helyen van a gyerek ott ahol)

Nem vagyunk házasok, mert így egyszerűbb (neki ott a fia, nekem is van egy, a férjem meghalt így minden tiszta nincs közös vagyok) de ha ez akadály akár össze is házasodhatunk, megfelelő házassági szerződéssel.

2013. jan. 17. 09:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%
Ha a korulmenyekben nem tortent bizonyithatoan lenyeges valtozas,akkor nem fogjak megvaltoztatni. A megvaltozott viselkedes betudhato a kamaszkornak.
2013. jan. 17. 09:56
 2/21 anonim ***** válasza:
55%

Szegény kisfiú :(

Szerintem van esély, ha a gyerek is és a nagyszülők is mondják, hogy az anyja nem törődik a gyerekével.

2013. jan. 17. 10:00
 3/21 A kérdező kommentje:

Egy része biztos.

Végül is állt be változás, az anya 7 napból 3-4et nincs vele. (megértem, hogy kapcsolata van, van is hozzá joga) de a nagyszülők is panaszkodtak a páromnak, hogy nem bírnak vele. Nálunk itt lenne az apja, mi már összeszoktunk. Nekem is hasonló korú fiam van (13) tudom milyen egy kamaszt nevelni. Sok minden belefér, de vannak határok, amit ott szemmel láthatóan nem állítottak fel, vagy nem tudtak felállítani. A hiszti még elmegy 2 évesen, de a feleselés, trágár szavak használata meg semmilyen korban.

2013. jan. 17. 10:01
 4/21 A kérdező kommentje:
A nagyszülőket be lehet adni tanúnak? Kötelező nekik tanúskodni? Bár nem akarjuk őket kellemetlen helyzetbe hozni.
2013. jan. 17. 10:02
 5/21 anonim ***** válasza:
Be lehet, de nekik nem kotelezo a csaladtag ellen vallani. A gyereket kerdeztetek? O mit szeretne?
2013. jan. 17. 10:05
 6/21 anonim ***** válasza:
A gyerek is akarja? Mert 12. évesen már őt is megkérdezik mit akar. Nem tudjátok megbeszélni az Anyával ő is beláthatná, hogy ez így nem jó.
2013. jan. 17. 10:06
 7/21 anonim ***** válasza:
13%
Ha egy 12 éves gyereket kiszakítasz a megszokott környezetéből, az lesz az igazi káosz.
2013. jan. 17. 10:16
 8/21 anonim ***** válasza:
55%

Megszokott környezet?

Örökké a mamánál van,nem az anyjánál. Ezen mi a megszokott könyörgöm???

Meg ilyen alapon tilos költözni, ha gyereked van.

2013. jan. 17. 10:18
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz képest hogy most hallottál először a történetről, elég sokat képzelsz bele. Olvastuk az egyik oldal pár soros információit, ebből nem tudsz levonni olyan következtetést, ami helytálló lesz.
2013. jan. 17. 10:21
 10/21 anonim ***** válasza:
55%
Az a te bajod, ha képtelen voltál felfogni a történetet.
2013. jan. 17. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!