Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A leendő férjem nem akarja...

A leendő férjem nem akarja felvenni a nevem, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Párommal már az esküvő időpontját terveznénk, de amikor szóba került, hogy az anyakönyvvezetőnél meg kell adni majd, hogy lesz-e névváltoztatás, akkor mondta, hogy mit kell ezen gondolkozni, leszek Kissné Jakab Rita (nem valós név).

Erre mondtam, hogy biztosan nem, ellenben ragaszkodok hozzá, hogy felvegye a vezetéknevem, de nem hajlandó rá.

Ő mondja nekem, hogy vegyem fel, összetartozás jele, honnan tudják mások a családi állapotom, stb-stb...

Mondom neki ugyanezt fordítva, patthelyzet.

Hogyan tovább?

100 %, hogy én nem veszem fel, amúgy nekem az sem lényeges, hogy ő felvegye az enyémet, de nekem ez elég sarkalatos kérdés.

Előre kijelentem, hogy igen, eléggé feministának érzem magam, a házasságot két teljesen egyenlő ember szövetségének gondolom, és még benne sem vagyunk, máris akadály van. Nekem ez is az egyenlőség egyik mércéje.

Mi a véleményetek?

Egyet kérek azért. Én írtam ki a kérdést, ha negatív véleményt fogalmaz meg valaki, akkor velem szemben csak nyugodtan, de kérem, hogy a válaszolók ne vesszenek össze és egymást semmiképp ne sértegessék eltérő vélemény miatt.

Engem a kíváncsiság hajt, változtatni a hozzáállásomon nem fogok, csak érdekel, hogy ki hogy élné ezt meg.

2013. jan. 17. 00:29
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
28%

"eléggé feministának érzem magam, a házasságot két teljesen egyenlő ember szövetségének gondolom"

A feministák nem így gondolkodnak, hanem éppen úgy, hogy a hímsoviniszta férfiak. Megfordítják a nyársot, ahogy mondani szokták: férfibbak akarnak lenni a férfiaknál. Van ebben valami: aki sokáig elnyomnak, sokszor átesik a másik oldalra és túlzásokba bocsátkozik.

Amire te utalsz, azok a HUMANISTA emberek. Azok viszont el sem jutnak a házasság küszöbéig olyan emberrel, aki minden tekintetben nem a társuk. Keress ilyen embert és megoldódik a problémád.:)

2013. jan. 17. 10:43
 42/56 QueenRavenna ***** válasza:
30%
Azt gondolom, hogy jaj szegény férjed... Mit vétkezhetett ebben az életében vagy az előző életében, hogy a karmája veled bünteti? Szegény pára..
2013. jan. 17. 10:46
 43/56 anonim ***** válasza:
53%

#39; Üdvözöllek a családi kapcsolatok témában... :D

-Mondjuk én is le lettem pontozva, számítottam is rá.

2013. jan. 17. 10:48
 44/56 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nevetséges. Komolyan érvnek tartjátok a névkérdésben, hogy a GYEREKEK csúfolni, "zabigyerekezni" fogják azt aki az anyja nevén van? Ez egy marhaság. Csak a felnőttek lovagolnak ilyen piti apróságokon és ne mondjátok azt nekem, hogy 4-8-9-10 éves gyerekek azzal vannak elfoglalva, hogy Józsikát lezabigyerekezzék...Amelyik gyerek ezért csúfolja a másikat az nem saját kútfőből teszi, hanem azt skandálja amit otthon hall a saját szüleitől.
2013. jan. 17. 10:48
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és én a férjem vezetéknevét adnám a gyerekemnek, de ez az "érv" kicsit kiborított.
2013. jan. 17. 10:50
 46/56 anonim ***** válasza:
24%
35-ös, de jó üzletet kötöttél. A férjed meg egy papucs. Gondolom örül, ha egy nő szóba áll vele, mert amúgy a kutyának sem kell.
2013. jan. 17. 12:11
 47/56 anonim ***** válasza:
100%

35-ös vagyok és egyrészt elképedtem a lepontozáson, másrészt nem értem, miért lenne a férjem papucs.

Felvettem a nevét -néként, és nem hívják a fiamat Gianfranco-nak, meg Luigi-nak (igen, az én diplomás, magyar férjem fejébe vette kamaszkorában, hogy neki csak olyasz nevű gyereke lehet).

Nem szerettem volna kitenni szegény kisfiút annak, hogy Varga Dzsínó legyen a neve.

2013. jan. 17. 13:01
 48/56 anonim ***** válasza:
66%
Egyenlőségről beszélsz,de nagy ívben teszel a leendő férjedre... Vegye föl a neved? Jó,hogy azt nem kéred (arra nem utasítod),hogy szüljön gyereket! A férjed azért nem megy bele,mert fafejű vagy! Szerintem ő se gondolta,hogy egy szimpla házasság már az elején "ekkora" kérdést vet föl számodra! (hogy a férjed fafejű-e,hát inkább csak konzervatív) A megoldás: ne házasodjatok,vagy maradjon mindenki névileg úgy,ahogy van és nincs gond!
2013. jan. 17. 14:42
 49/56 anonim ***** válasza:
0%
A gyereket így is-úgy is zabigyerekezik, ha az anyja nevén van, akár igazságos, akár nem. Nekem mesélték, hogy a régebbi időkben nem gondolkoztak azon, hogy tehet-e róla a gyerek, ha az anyja nevén volt, már eláshatta magát, ott volt vége a társadalomban. És aki mesélte, az még a mai napig is jónak tartja ezt egy kicsit.
2013. jan. 17. 15:44
 50/56 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én is ismerek "zabigyerekeket" és soha nem mondták, hogy a nevük miatt csúfolták volna őket. Egy gyerek nem is érti, hogy mi az, hogy zabigyerek, azzal sem foglalkoznak az óvodásban-iskolában, hogy kinek mi az anyja neve...A gyerekek csúfolódnak, de nem ezért. Ezt ők otthon hallják, hogy "jaaj Józsika anyja mekkora lotyó, zabigyereke van". Ha pedig egy felnőtt ezért néz le egy gyereket, akkor az inkább akassza fel magát. A 21. században élünk könyörgöm. Manapság nincs olyan, hogy a zabigyerekeket kirekesztik. Nagy gondok vannak azzal, aki ezen lovagol.
2013. jan. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!