A leendő férjem nem akarja felvenni a nevem, ti mit tennétek?
Párommal már az esküvő időpontját terveznénk, de amikor szóba került, hogy az anyakönyvvezetőnél meg kell adni majd, hogy lesz-e névváltoztatás, akkor mondta, hogy mit kell ezen gondolkozni, leszek Kissné Jakab Rita (nem valós név).
Erre mondtam, hogy biztosan nem, ellenben ragaszkodok hozzá, hogy felvegye a vezetéknevem, de nem hajlandó rá.
Ő mondja nekem, hogy vegyem fel, összetartozás jele, honnan tudják mások a családi állapotom, stb-stb...
Mondom neki ugyanezt fordítva, patthelyzet.
Hogyan tovább?
100 %, hogy én nem veszem fel, amúgy nekem az sem lényeges, hogy ő felvegye az enyémet, de nekem ez elég sarkalatos kérdés.
Előre kijelentem, hogy igen, eléggé feministának érzem magam, a házasságot két teljesen egyenlő ember szövetségének gondolom, és még benne sem vagyunk, máris akadály van. Nekem ez is az egyenlőség egyik mércéje.
Mi a véleményetek?
Egyet kérek azért. Én írtam ki a kérdést, ha negatív véleményt fogalmaz meg valaki, akkor velem szemben csak nyugodtan, de kérem, hogy a válaszolók ne vesszenek össze és egymást semmiképp ne sértegessék eltérő vélemény miatt.
Engem a kíváncsiság hajt, változtatni a hozzáállásomon nem fogok, csak érdekel, hogy ki hogy élné ezt meg.
"eléggé feministának érzem magam, a házasságot két teljesen egyenlő ember szövetségének gondolom"
A feministák nem így gondolkodnak, hanem éppen úgy, hogy a hímsoviniszta férfiak. Megfordítják a nyársot, ahogy mondani szokták: férfibbak akarnak lenni a férfiaknál. Van ebben valami: aki sokáig elnyomnak, sokszor átesik a másik oldalra és túlzásokba bocsátkozik.
Amire te utalsz, azok a HUMANISTA emberek. Azok viszont el sem jutnak a házasság küszöbéig olyan emberrel, aki minden tekintetben nem a társuk. Keress ilyen embert és megoldódik a problémád.:)
#39; Üdvözöllek a családi kapcsolatok témában... :D
-Mondjuk én is le lettem pontozva, számítottam is rá.
35-ös vagyok és egyrészt elképedtem a lepontozáson, másrészt nem értem, miért lenne a férjem papucs.
Felvettem a nevét -néként, és nem hívják a fiamat Gianfranco-nak, meg Luigi-nak (igen, az én diplomás, magyar férjem fejébe vette kamaszkorában, hogy neki csak olyasz nevű gyereke lehet).
Nem szerettem volna kitenni szegény kisfiút annak, hogy Varga Dzsínó legyen a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!