Milyen módon tudnám felvenni mindkét nagyszülőm nevét?
Kicsit bonyolult, amit szeretnék. :)
Van egy lánykori nevem, ami tegyük fel V. Edina. Férjhez mentem, felvettem a férjem vezetéknevét, így lettem O. Edina. Éppen válunk és a válás után nem szeretném a férjem vezetéknevét megtartani, így visszavenném a lánykori nevemet. A nagyszüleim már nem élnek, de nagyon sok mindent köszönhetek nekik, ezért szeretném felvenni mindkettőjük nevét.
A nagyszüleim A. János és Sz. Mária. Megoldható az, hogy A-Sz. Edina legyek úgy, hogy a születési nevem, a V. Edina, ne változzon?
A születési neved már sosem fog megváltozni.
Igen, névváltoztatási kérelemmel felveheted a nagyszüleid nevét.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Egyébként meg a születési nevet is meg lehet változtatni.
A "születési név" az az eredeti neved marad.
A jövőre nézve tudod megváltoztatni.
születési nevet is meg lehet változtatni. a gyerekem pl meg is fogja, amint betölti a 18-at, mert rühelli az apja nevét (apuka sosem nézett feléje sem, születése óta).
átírják a születési anyakönyvet is.
A válasz pedig, hogy vagy A-Sz. Edina leszel, vagy V.Edina. Lehet választani, mind a kettő nem fog menni, ugyanis nem a férjezett neved lesz a A-Sz Edina.
Ha nevet változtatsz, a születési neved változik, az anyakönyvi kivonatodban átírják a nevedet, és a továbbiakban a személyidben is ez a név szerepel születési névkén. Tehát ha bárki ezek után bármilyen hivatalos papírodat a kezedbe venné, további információk híján azt hihetné, a felvett neved volt az, amelyikkel a világra jöttél.
Az eredeti neved születési névként csak úgy maradhat meg, ha házassági nevet veszel föl, de ez nem lehet nyilván a nagyszüleid neve, csak azé, akivel házasságot kötsz.
Bocs, félig off, de....
Halljátok, mi itt totál tévedésben élünk. Én is megesküdtem volna mindenre és bármire, hogy a születési név nem változtatható (hiszen a nevében is benne van, hogy az a név, amin születtünk), de nézzétek:
2. pont... Kérdező, szerintem a te kérdésedre is ez a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!