Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös a számlátok van a...

Közös a számlátok van a párotokkal?

Figyelt kérdés
Arra gondoltunk, hogy felmondjuk az egyikünk számláját és összevonjuk a pénzügyeinket. Nyilván nincs olyan, hogy enyém, tied, osztozkodunk mindenen, de a külön bankszámlák megmaradtak házasság után is. Ezen most kezdtünk el gondolkodni, hogy drágult a számlavezetés díja.
2013. jan. 14. 17:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Van egy számlám nekem, egy neki, és egy közös, amihez két kártyánk van. Kitapasztaltuk, hogy mennyi az a pénz, amire szükségünk van a háztartás vezetéséhez, mennyi kell ételre, tisztítószerekre, rezsire. Ennek az összegnek a felét én, a másik felét a férjem utalja a közös számlára. A szolgáltatók mindent innen vonnak le, illetve bevásárláskor ezt a kártyát használjuk. Persze ha elfogy róla a pénz, vagy bármi ilyen történik, a sajátunkkal is fizetünk boltban, és semmi gond nincs belőle, de általában ki szoktunk jönni a pénzünkből. A maradékot, ami a saját számlánkon marad, arra költjük, amire akarjuk, nincs belőle veszekedés, hogy "minek költöttél 100 ezret ruhára", vagy "minek kellett új TV-t venned 200 ezerért". Az a saját pénzünk, ha ruhát, vagy tévét akartunk venni, akkor azt veszünk. Nyaraláskor a nyaralásra szánt összeget is elutaljuk a közös számlára, és ezzel fizetünk éttermekben, vagy bárhol. Ha utazási irodán keresztül megyünk, az előleget is felesben fizetjük. A fizetésünk közel ugyanannyi, így ez könnyen kivitelezhető módszer számunkra. Sosem változtatnék rajta, nekünk ez tökéletesen megfelel. Ha gyerek lesz, marad ugyanez a módszer, csak több pénzt utalunk majd a közös számlára a gyerekholmiknak, illetve valószínűleg arra kérjük majd a családit, meg az ilyesmiket.
2013. jan. 14. 17:54
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

nincs és nem is lesz

még csak az kéne h a hitelét tőlem vonják le :-(

és mivel én elrakok B tervre nem akarom h tudja mennyi van eltéve, még elkölteni hülyeségre

2013. jan. 14. 17:54
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Isten őrizz! Többet költenék mint kéne, ezért nem bánom.
2013. jan. 14. 18:08
 14/25 anonim ***** válasza:
53%
nincs, de a pénz közös. viszont mivel ilyen drága lesz a tranzakciós díj, gondolkodunk a közös bankszámlán.
2013. jan. 14. 18:08
 15/25 anonim ***** válasza:
53%
Nincs számlám. Nincs annyi pénzem, hogy különböző költségekre vonogassonak róla.
2013. jan. 14. 18:09
 16/25 anonim ***** válasza:
61%
Két külön számlánk van, de a pénz közös (de hozzáférési jog van). Pénzügyi megfontolásból van így, mert így tudjuk a pénzt pakolgatni, ahol éppen jobb kamatot ad :) Semmi drágábbat nem veszünk a másik tudta nélkül, mindent megbeszélünk.
2013. jan. 14. 18:25
 17/25 anonim ***** válasza:
53%
Egyébként annyit még had mondjak, hogy azért is jó a közös bankszámla, mert így a házastárs halála esetén nem zárolják azt!
2013. jan. 14. 18:27
 18/25 anonim ***** válasza:
53%

Amíg volt munkám, nem volt közös a bankszámlánk, nem változtattunk rajta, mert nem tartottuk annyira fontosnak utána járni, így is közösen kezeltük a pénzt: aki hamarabb megkapta a fizut, annak a számláját kezdtük először használni, vagy amelyik bank éppen közelebb volt.

Mióta nincs munkám, a bankszámlámat is megszüntettem, ha majd sikerül munkát találni, akkor már közöset nyitunk.

2013. jan. 14. 18:42
 19/25 anonim ***** válasza:
66%

dehogyis! az az ő pénze, ő dolgozott meg érte, nekem meg nincs kedvem számolgatni, az adott hónapban még mennyit költhetek a fizetésemből a saját dolgaimra.

a rezsit, kaját együtt fizetjük. fizetést 2 különböző helyről kapunk, 2 külön számlára.

nekem fura a közösködés. ha valami nagyobb dologra kell beruházni, azt úgyis összedobjuk, de nekem fontos, h lássam mennyit keresek, mennyit költök, mennyit tehetek félre.

azért nem olyan horror összeg az a számlavezetési díj, h ennyit ne érjen meg az átláthatóság.

házasodni amúgy sem szeretnénk, szóval jogilag sem leszünk soha egy kasszán.

2013. jan. 14. 19:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi házasok vagyunk és úgy élünk,mint a 19-es hozzászóló.Mindenkinek van saját számlája,amire a fizuja jön és van egy közös,amiből a közös dolgokat fizetjük.A fizetésünk megmaradt részét pedig arra költjük,amire szeretnénk.
2013. jan. 14. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!