Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség fiatalon belemen...

Felelőtlenség fiatalon belemenni egy ilyen kapcsolatba? Csak megnehezítem az életem?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, van egy srác akivel randizgatok, ő 23. Van egy 2 éves kisfia. Egyszer találkoztam vele. Aranyos baba, az anyukája is normálisnak látszik. Beszélgettünk, rosszabbra számítottam. Neki már van egy egy éves kapcsolata, neki is be lettem mutatva. Tényleg jól "működnek" szerintem ők együtt, nem lennének ebből gondok. (mármint nem akarna senki senkit megfúrni) Szóval ebből a szempontból tisztának látszik a helyzet

Viszont mindenki óv ettől a kapcsolattól, és azt mondják most szálljak ki, mert még fiatal vagyok. Így meg lekötöm magam, mintha tényleg gyerekem lenne. Valóban nem terveztem még hogy egy gyerek része legyen az életemnek. Jönnek a gyerektartással is, hogy életem végéig plusz teher, stb.

Ti ilyen fiatalon belemennétek egy ilyen kapcsolatba?

Van valakinek pozitív példája?

De negatívokat is írhattok.

2013. jan. 14. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom a többiek családos emberek-e. Nekem van két gyerekem, és biztosra mondom Neked, hogy igen, nehezebb lesz az életed, ha komolyra fordul a kapcsolat, és hétvégente/ünnepekkor és máskor is alkalmanként pesztrálhatod a párod gyerekét. Mert a gyerek az már csak olyan, hogy hiába nem a tiéd, ha ott alszol, Téged is felkelt reggel 6-kor hétvégén, Neked is hisztizik, hogy épp mit szeretne, de még ha ezekre nem gondolunk... Nekem mikor az elsőm született, igen hosszú idő volt megszokni, hogy akkor szexelünk, amikor a pici elaludt, nem amikor kívánjuk egymást (mert ha épp ébren a pici akkor hiába a vágy) és minden minden egyebet úgy kell alakítanod az életedben, hogy a gyerek az első. Persze ha a sajátod, akkor ezt kevésbé bánod, készültél rá, akartad őt, a Te véred... Ez nem leoltás, mert én épp annyit tudtam a gyerekekről, mint bárki más (keveset) de hidd el, hogy velük élni közel sem olyan egyszerű, mint ahogy azt gondolod! Higgy nekem, ha építőztél, festettél, kirakóztál már órákon át egyhuzamban fejfájásig és csitítottál már el hisztiző gyereket hosszú vonatúton és fizettél már ki gyerek által polcról lesodort üveg whiskyt ésésés majd akkor látni fogod, miről beszéltem! A családod azért beszél a kapcsolatotok ellen, mert ők tudják, mivel jár a gyerekvállalás. (És az anyagi oldaláról még nem is írtam, de most direkt nem arra mentem rá.) Én nem mennék bele egy ilyen kapcsolatba!
2013. jan. 14. 14:03
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez meg a lelki része, amiről a többiek írtak, én ugyanezt gondoltam lánykoromban, hogy a leendő férjemmel együtt először éljük át a terhességet, a szülést, az első időszakot, el sem tudod képzelni, ezek a dolgok milyen izgalmasak elsőre és összekovácsolják a két embert. Engem zavarna, hogy ezeken ő már túl van, és nem úgy, olyan gyermeki ártatlansággal fog rácsodálkozni az egészre, mint én, ha odáig jutunk, hogy együtt is vállaljunk.
2013. jan. 14. 14:07
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

Én 24 évesen mentem bele egy olyan kapcsolatba, ahol akkor született a baba. (páréjszakás viszonyból) Mindenki féltett engem is, ami azt illeti én is aggódtam. Győzködtek, hogy majd jön másik, nem bonyolult férfi. Hát persze, a normális pasik akikbe belezúgunk csak úgy sorban állnak :)

Én belementem a kapcsolatba. Az gyerek anyukája is nagyon rendes csaj volt, hamar barátnők lettünk, sokan furán is néztek ránk, hogy mit csinálunk mi hármasban, most már négyesben :)

Ennek ellenére tényleg nehéz. Nagyon, ezen nincs mit szépíteni. Mert egyeztetni kell az anyukával minden programot, ha nálatok van tényleg a gyerekhez alkalmazkodni, nevelni, elviselni a dackorszakait, amihez mély levegőket kell venni. Anyagi nehézségeit hál istennek nem vesszük észre a hétköznapokban, de abban azért része van, hogy csak egy gyereket vállaltunk mellé, mert hosszabb távon kell gondolkodni. Amikor megszületett a közös 7 éves volt, az sem volt egy egyszerű eset, törődni a lelkével, mikor fáradt vagy, nem aludtál már napok óta, de ne érezze magát mellőzöttnek.

Nem lebeszélni akarlak, csak van egy ilyen oldala. A másik meg az, hogy amikor először nálunk aludt másfél évesen mellém kucorodott, az én arcomra tette a kis kezét, 3 évesen pedig azt mondta én vagyok a legjobb barátja. Szóval azért a "mostohagyerek" is olvasztja rendesen a szívet, vagy okoz örök élményeket. A másik része meg köszönő viszonyban sincs ezzel :) De ehhez kell az, hogy valóban szeresd azt a gyereket, mert egyébként tényleg nyűgnek érezheted, látok erre is példát.

Plusz a normális ex azért szükséges, valamint az ő párjának a hozzáállása.

2013. jan. 14. 14:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, nyilván nehéz, de az élet általában az. Ha nem ez a nehézség, akkor majd jön más, attól, hogy gyermektelennel kezdesz, önmagában nem lesz habos-babos lányregény egy párkapcsolat. Ettől még gyönyörű, boldogító a viszonzott szerelem, de problémák mindig lesznek. És ha ezzel a férifval igazán jól meglennétek, akkor működni fog gyerekkel együtt is. Ha meg nem, akkor nem, de az sem a gyereken fog múlni. Ugyanannyi esélyetek van így a bodlogságra, mint hogyha mással kezdenél. Ha az ex kerékkötője lenne a kapcsolatnak, ha ellenséges lenne, az már más tészta, az olyan teher egy kapcsolaton, amit elég nehéz elviselni, ami minden hétköznapot megmérgez. A gyerek nem megmérgezi a napokat, csak esetleg nehézséget jelent, de ez a kettő nagyon-nagyon nem ugyanaz!
2013. jan. 14. 14:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Csúnyán kifejezve, nekem nem kell más borja.
2013. jan. 14. 15:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is 22 vagyok. Egyelőre szerintem nem gondolkodnék abban, hogy belemenjek-e így egy kapcsolatba. Kellően rémisztő lenne számomra a gyerek ahhoz, hogy amint megtudom lemondjak a srácról. Nem vagyok gyerekellenes, sőt. A jelenlegi párom unokatesójával szinte hetente találkozunk, az ő kisfia most másfél éves. Még újszülött volt, amikor összejöttünk a párommal. Jó úgy, hogy együtt vagyunk pár órát, szeretjük, babusgatjuk, játszunk, imádjuk, de csúnyán szólva igen, utána "letesszük" és visszatérünk a saját világunkba. Mondhatni mi csak a gyerekkel járó boldogságot szívjuk el ilyenkor, a nyűg marad a gyerek szüleire.

Nekem nincs szükségem arra, hogy valamilyen szinten anyaként viselkedjek más gyereke felett.

Ezenfelül azzal is egyetértek, amit itt valaki írt. Ha közös gyerekünk lesz, akkor annak már elveszik a varázsa, hiszen a párom már egyszer átélte azt, amit én először fogok. Nem izgul annyira velem, nem sápad, hogy úristen mik történnek itt. Nem bénázik majd, amikor először kézbeveszi a picit, vagy nem közösen érezzük magunkat hülyének, amikor nem sikerül bepelenkázni elsőre... :) Szerintem ezek az élmények hatalmas élmények és mivel én tök béna vagyok még egy babához, ezért fura érzés lenne, ha a párom férfi létére jobban vágná a témát, mint én anyaként.

2013. jan. 14. 16:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom korábban írta-e valaki amit én fogok, de lássuk.

Szóval nekem alapvetően nem az a bajom, hogy van gyereke a barátodnak, vagy jövendőbelidnek, hanem az, hogy úgy tűnik kicsit felelőtlen...és kérdés, hogy ezt levetkőzte-e, feltudott-e nőni, kötelességtudó-e stb. stb.

Arra gondolok, hogy 21 éves volt, mikor megszületett a baba, 20 amikor "gyártották" (és ezért a szóért bocsánatot kérek). 23 évesen meg már nincs azzal a nővel.

Szóval engem ez a része jobban zavarna, minthogyha tegyük fel, lenne 35 éves és lenne egy 6 éves gyereke...

22-L

2013. jan. 14. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!