Felelőtlenség fiatalon belemenni egy ilyen kapcsolatba? Csak megnehezítem az életem?
22 éves vagyok, van egy srác akivel randizgatok, ő 23. Van egy 2 éves kisfia. Egyszer találkoztam vele. Aranyos baba, az anyukája is normálisnak látszik. Beszélgettünk, rosszabbra számítottam. Neki már van egy egy éves kapcsolata, neki is be lettem mutatva. Tényleg jól "működnek" szerintem ők együtt, nem lennének ebből gondok. (mármint nem akarna senki senkit megfúrni) Szóval ebből a szempontból tisztának látszik a helyzet
Viszont mindenki óv ettől a kapcsolattól, és azt mondják most szálljak ki, mert még fiatal vagyok. Így meg lekötöm magam, mintha tényleg gyerekem lenne. Valóban nem terveztem még hogy egy gyerek része legyen az életemnek. Jönnek a gyerektartással is, hogy életem végéig plusz teher, stb.
Ti ilyen fiatalon belemennétek egy ilyen kapcsolatba?
Van valakinek pozitív példája?
De negatívokat is írhattok.
Én 24 évesen mentem bele egy olyan kapcsolatba, ahol akkor született a baba. (páréjszakás viszonyból) Mindenki féltett engem is, ami azt illeti én is aggódtam. Győzködtek, hogy majd jön másik, nem bonyolult férfi. Hát persze, a normális pasik akikbe belezúgunk csak úgy sorban állnak :)
Én belementem a kapcsolatba. Az gyerek anyukája is nagyon rendes csaj volt, hamar barátnők lettünk, sokan furán is néztek ránk, hogy mit csinálunk mi hármasban, most már négyesben :)
Ennek ellenére tényleg nehéz. Nagyon, ezen nincs mit szépíteni. Mert egyeztetni kell az anyukával minden programot, ha nálatok van tényleg a gyerekhez alkalmazkodni, nevelni, elviselni a dackorszakait, amihez mély levegőket kell venni. Anyagi nehézségeit hál istennek nem vesszük észre a hétköznapokban, de abban azért része van, hogy csak egy gyereket vállaltunk mellé, mert hosszabb távon kell gondolkodni. Amikor megszületett a közös 7 éves volt, az sem volt egy egyszerű eset, törődni a lelkével, mikor fáradt vagy, nem aludtál már napok óta, de ne érezze magát mellőzöttnek.
Nem lebeszélni akarlak, csak van egy ilyen oldala. A másik meg az, hogy amikor először nálunk aludt másfél évesen mellém kucorodott, az én arcomra tette a kis kezét, 3 évesen pedig azt mondta én vagyok a legjobb barátja. Szóval azért a "mostohagyerek" is olvasztja rendesen a szívet, vagy okoz örök élményeket. A másik része meg köszönő viszonyban sincs ezzel :) De ehhez kell az, hogy valóban szeresd azt a gyereket, mert egyébként tényleg nyűgnek érezheted, látok erre is példát.
Plusz a normális ex azért szükséges, valamint az ő párjának a hozzáállása.
Én is 22 vagyok. Egyelőre szerintem nem gondolkodnék abban, hogy belemenjek-e így egy kapcsolatba. Kellően rémisztő lenne számomra a gyerek ahhoz, hogy amint megtudom lemondjak a srácról. Nem vagyok gyerekellenes, sőt. A jelenlegi párom unokatesójával szinte hetente találkozunk, az ő kisfia most másfél éves. Még újszülött volt, amikor összejöttünk a párommal. Jó úgy, hogy együtt vagyunk pár órát, szeretjük, babusgatjuk, játszunk, imádjuk, de csúnyán szólva igen, utána "letesszük" és visszatérünk a saját világunkba. Mondhatni mi csak a gyerekkel járó boldogságot szívjuk el ilyenkor, a nyűg marad a gyerek szüleire.
Nekem nincs szükségem arra, hogy valamilyen szinten anyaként viselkedjek más gyereke felett.
Ezenfelül azzal is egyetértek, amit itt valaki írt. Ha közös gyerekünk lesz, akkor annak már elveszik a varázsa, hiszen a párom már egyszer átélte azt, amit én először fogok. Nem izgul annyira velem, nem sápad, hogy úristen mik történnek itt. Nem bénázik majd, amikor először kézbeveszi a picit, vagy nem közösen érezzük magunkat hülyének, amikor nem sikerül bepelenkázni elsőre... :) Szerintem ezek az élmények hatalmas élmények és mivel én tök béna vagyok még egy babához, ezért fura érzés lenne, ha a párom férfi létére jobban vágná a témát, mint én anyaként.
Nem tudom korábban írta-e valaki amit én fogok, de lássuk.
Szóval nekem alapvetően nem az a bajom, hogy van gyereke a barátodnak, vagy jövendőbelidnek, hanem az, hogy úgy tűnik kicsit felelőtlen...és kérdés, hogy ezt levetkőzte-e, feltudott-e nőni, kötelességtudó-e stb. stb.
Arra gondolok, hogy 21 éves volt, mikor megszületett a baba, 20 amikor "gyártották" (és ezért a szóért bocsánatot kérek). 23 évesen meg már nincs azzal a nővel.
Szóval engem ez a része jobban zavarna, minthogyha tegyük fel, lenne 35 éves és lenne egy 6 éves gyereke...
22-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!