Nagymama után elnevezni a gyereket. Mit gondoltok erről?
A nagymamámat Valériának hívták, konkrétan "Varga Berta Valéria". Nem volt vele rossz a viszonyom, de nem volt olyan igazi nagymama.
Ti adnátok a nagyitok nevét a gyereketeknek? Mármint nekem a Valéria is tetszik, meg a Berta is. De mondjuk más nevek is számításba jönnének.
Ha tetszik a név, miért ne? Csak utált személy nevét nem adnám a gyerekemnek, de a nem tökéletes viszony még nem egyenlő az utálattal.
Vagy olyan személy nevét nem adnám még, akit valamilyen sorscsapás ért, vagy szerencsétlen az életben. Rossz ómennek tekinteném.
# 13/14: Édesanyám mondta ugyanezt, mielőtt megszülettem. Nem bántam meg, a Zsófia nekem is tetszik, bár csak a második nevem és csak írásban használom.
Nem hülyeség nagymamáról vagy más rokonról elnevezni a gyereket, ha a név amúgy is tetszik. Akkor se, ha nem a kedvenc rokonodról van szó. Jó, ha ellenszenves, akkor nyilván nem a legjobb ötlet, mert rossz érzések társulhatnak a névhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!