Mi a gyereke (i) d keresztneve?
Lányom neve Timea. Férjem választása. Mi úgy becézzük, hogy Tima.
Fiam Balázs, ezt a nevet én választottam.
Még nincs gyerekem, de vannak olyan nevek, amiket szívesen adnék.
Lány: Annamária az egyik kedvenc nevem, de tetszik még az Anasztázia is, bár szeretnék inkább magyar nevet adni neki. (Mielőtt bárki beleköt, tudom, hogy az Anna és a Mária is héber eredetű, de én magyar névnek tekintem már őket, mivel évszázadok óta használjuk mi is)
Fiú: Zoltán (a barátom neve, én örülnék, ha az apja nevét kapná, nálunk ez régi szokás a családban). De tetszik még az Attila és a Csongor név is.
Péter: mert akiket ismerek ezzel a névvel, mind nagyon jó fejek, szimpatikus emberek, persze a név is tetszett de emiatt még inkább.
Csanád: mindenképp magyar nevet akartam, azok közül ez tetszett legjobban, és nem túl gyakori, mint pl. a Hunor. Az is szép, de nagyon sok van belőle. Azóta Csanádból is....
Imola, Lelle és Léda
Imola nagymamám után
A Lelle férjem választása
A kicsinek Lénát akartunk, de több kislányt hívtak így a környezetünkben, így lett Léda.
Sorba: Mór (7), Illés (5), Zente (3) és Janka (11 hónapos).
A Mórt a férjem választott a Nagyapja után, Illést én, csak mert nagyon szép, Zentét a férjem választotta, Janka pedig az egyik "kedvenc" ovisom volt.
Nos, én a gyerek vagyok:
engem Annának hívnak, húgaim neve Valéria, Klarissza, Lili és Róza. Nem tudom, honnan jöttek a nevek, bár az anna mindig a szüleim kedvenc neve volt. Ha nekem gyerekem lesz, akkor lány nevekből mindenképpen a Bella, Kinga, Eliza, Renáta a befutó, ha fiú, akkor Zalán, Csanád, Csaba, Balázs.
Nekem sincs még gyerekem.
De ha lesz a fiam Dominic lesz, a lányom pedig Dorothy.
Mivel külföldön élünk igy lesznek anyakönyvezve ahogy irtam.
Ezek a nevek azt hiszem itt is és Magyaroszágon is egyaránt használhatóak, kimondhatóak stb.
A másik szempont pedig, hogy ne egy elcsépelt tucatnév legyen, és ne is egy ezer éves, öreges.
Sztem különlegesek és szépek. De mint tudjuk izlések és pofonok. Annyit tennék még hozzá, hogy a vezeték név sem egy egyszerű Tóth vagy Nagy. Az is különleges (szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!