Mi a gyereke (i) d keresztneve?
Balázs Tamás. Tamás apa után (tetszett korábban is, de nem akartam, hogy ugyan az legyen a neve, mint apának), a Balázs név meg nekem mindig is tetszett, mikor feldobtam ötletnek anno, apa is "beleszeretett" ebbe a névbe.
Van még 1 pár fiú, és 2 pár lány nevünk talonban, remélem lesz alkalmunk "kihasználni" mindegyiket :)
Karolin, Orsolya, Károly - születési sorrendben
Jó, nekem nincsenek gyerekeim, de leírom a tesóimét, meg a sajátomat :)
Anya Lídiát akart, de apának rossz emlékei voltak egy Lidiről, és mindenképp Karolint akart. Orsi Eszter lett volna, de a "kedves" szomszéd, a tervet hallva elnevezte a gyerekét így, és anya nagyon megharagudott rá. Kb egy évvel utána látta meg a Borsika nevet, de akkor már mindegy volt :D
Öcsi azért Karcsi, mert nálunk hagyomány, hogy az elsőszülött fiú az apa nevét kapja, ha jól tudom, ő már az ötödik Karcsi :)
egyébként engem rengeteget szekáltak a nevemmel, voltam minden: karotin, karfiol, karalábé, krinolin, karcsolin(??) karcsi, karika
és rendszeresen neveznek Evelinnek, Klaudiának, a Karolináért már nem is szólok XD
Kedves Karolin :) nekem tetszik a neved. A Karcsit ne is nagyon vedd gúnynévnek. :) Csűrös Karola az Életképekben mint "Karcsi doktornő" szerepel, szerepe szerint is Karola a neve. Szerintem aranyos. :D
De mi az a karcsolin? :D
Nekem nincs gyerekem, úgyhogy leírom az enyémet, meg a tesómékét (utólagos engedelmükkel).
Születési sorrendben írom: Patrícia, Rebeka, Regina.
Anya azt akarta, hogy Sára legyek, apa adta nekem a Patrícia nevet, szerencsére. Sokkal jobban illik hozzám, és szerintem szebb is. A húgaimat már anya nevezte el. Rebekának hívtak valami távoli rokon kislányt, vagy kit, onnan tetszett meg neki a név, azt hiszem. A legkisebb húgom lehetett volna Rozália, de végül Regina lett. Az is közrejátszott, hogy nagyjából egy időben legyenek a névnapjaink (augusztus 25., szeptember 2. és szeptember 7.).
Boldizsár Attilánk van eddig.
A vágyott kistesó Szilárd Csaba vagy Emőke Ágnes lesz.
Az első neveket együttesen választottuk, passzolnak a vezetéknévhez, és tetszenek is nekünk.
A második nevek mind 1-1 szeretett családtag nevei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!