Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akadnak ki a válaszolók,...

Miért akadnak ki a válaszolók, ha azt olvassák, hogy a "párom így, a párom úgy"?

Figyelt kérdés

Nem vagyok se cipő, se zokni, nálunk a nagypapám hívja rendszeresen páromnak a mamát és nekem teljesen természetes, hogy ők együtt egy pár. Vagy ők már lassan 60 évnyi házasság után "megtehetik"? (Ha ismernétek őket, ti is azt mondanátok, hogy na, ők tényleg egy pár, gyakorlatilag egymást tartják életben, mindketten 80 felett vannak és aktívak.) De ezt olyan szinten képzeljétek el, hogy ha a párommal :) beszélget a papám, akkor úgy mondja neki, hogy "a párommal elmentünk a piacra", "a párom főzött finom ebédet, gyerek enni", stb. Mivel én velük élek, nekem ez teljesen természetes. Nyilván, ha csak velem beszél a papám, akkor azt mondja, hogy "mamád kint van az udvaron", de ő pl. hívja édes páromnak is a mamát - napi szinten, ezt a becenevével és a mama megszólításokkal váltogatja. A mama is ugyanígy szokta páromnak hívni a papát, csak ő lényegesen kevesebbet beszél, mint a papa, így ez nem olyan feltűnő jelenség.

Akit zavar ez a kifejezés, azt miért zavarja? És hogy hívná évek után a párját, amikor már együtt élnek, de még nem jegyesek/házasok? Engem az élettársam szótól ráz a hideg, az annyira jogi töltetű. A barátom elmenne, ha pár hónapja lennénk együtt és tinik volnánk, de így azért nah... A szerelmem elvesztené a varázsát, ha állandóan mondogatnám, és hát na, a párom túl van a 30-on, és én se vagyok sokkal fiatalabb, szóval értitek.

Egyébként a nagyszüleimet elnézve én is így szeretnék megöregedni és ilyen szinten egy párt alkotni a párommal, mert ők tényleg elválaszthatatlanok és együtt alkotnak egy egészt. Bele se merek gondolni abba, hogy mi lesz, ha az egyikük itt hagy minket.

2013. jan. 9. 12:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

vőlegényem van :) ha mondjuk olyan ismerősnek beszélek róla, aki őt még nem nagyon látta, akkor páromként aposztrofálom, amúgy a keresztnevén emlegetem, vagy poénból úgy, h az emberem, uram. :)

ha bemutatom, akkor azt szoktam mondani, h ő itt X, a vőlegényem.

együtt élünk, nem kevés éve, ő az első férfi az életemben akit páromnak nevezek. mert tényleg az. az életem párja, akivel együtt tervezzük a jövőt, családot.

a többiek csak barátok, pasik voltak.

2013. jan. 9. 23:01
 22/38 anonim ***** válasza:
Az én Páromnak (aki mellesleg a vőlegényem), volt egyszer egy aranyos beszólása ehhez kapcsolódóan. Idézem: " Te a feleségem vagy, csak még nem vettelek el!" :-) Csúszik az esküvő a kislányunk születése miatt. De ami késik nem múlik!
2013. jan. 10. 06:01
 23/38 anonim ***** válasza:
25%
Nekem a párom kifejezés túl habos.m Az idegeimen táncolnak, mikor fátyolos szemmel, suttogó hangon tudják elrebegni, hogy "phárom".
2013. jan. 10. 08:44
 24/38 anonim ***** válasza:
93%

23, és akkor szerinted mi a jó megoldás?

(Egyébként nem kell könnyes szemmel elhebegni, normális ember normális hangon, hangsúllyal is ki tudja mondani. :))

2013. jan. 10. 10:26
 25/38 anonim ***** válasza:

Amikor vőlegényemként emlegettem párom, akkor azért kaptam, hogy jaj, de odáig vagyok magamért. xD

A pár=2 db, így egy pár azért pár, mert ketten vannak abban a kapcsolatban, semmi extra nincs ebben, nyilván más lenne az elnevezés, ha 3-6 ember lenne szerelmi kapcsolatban. :D

2013. jan. 10. 11:16
 26/38 A kérdező kommentje:

Úgy érzem, hogy a kérdésfelvetés nem volt egyértelmű... Az érdekel, hogy a GYAK-os felhasználókat miért zavarja, ha egy GYAK-os kérdésben ezt olvassák... A kérdező nem írhatja, hogy "a Pisti így meg úgy...", hisz nem ismerjük Pistit, nem tudjuk, hogy a pasija/barátja/párja, ezért inkább azt írja, hogy "a párja így meg úgy..." Az ilyenekre szokott sok olyan válasz érkezni, hogy "mi vagy te, cipő?" és a kérdést válaszra se méltatják.

De köszönöm az eddigi válaszokat, aranyosak vagytok!

2013. jan. 10. 13:28
 27/38 anonim ***** válasza:
87%

"Kicsit mintha egy hiperaktív,túlpörgött tinilány próbálná 15* lenyomni a torkodon és megértetni veled,hogy végre van valakije,akivel néha napján lefeküdhet-holott nem is biztos,hogy valódi érzelmi töltet áll a szó mögött csak az,hogy 3 hete/hónapja járogatunk és ez milyen tuti.

20N"

különösen cuki, amikor olyasvalaki osztja a tinilányokat, aki fél éve még maga is a tinilányok táborát gyarapította :D

2013. jan. 10. 14:34
 28/38 anonim ***** válasza:

"különösen cuki, amikor olyasvalaki osztja a tinilányokat, aki fél éve még maga is a tinilányok táborát gyarapította :D"

Különösen cuki, hogy már jó ideje nem vagyok a szó klasszikus értelmében vett "tini", 2 éve párkapcsolatban élek, de hála ég nem lepte el az agyam a rózsaszín köd, hogy szempilla rebegtetve, elfúló-remegő hangon elsuttogjam, hogy nekem párom van és megtaláltam a másik felem.

Én nem úgy vagyok egy egész, ha van valakim.

20N

2013. jan. 10. 21:05
 29/38 A kérdező kommentje:

#28, én tényleg nem akarlak megbántani, de a te 2 éves párkapcsolatod, amit 18 évesen kezdtél, egy közel 30 évesnek az, ami neked egy tini kapcsolata. Ezért kaptad a másik válaszolótól az iróniát, nyilván ő idősebb nálad. És joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy a te 2 éve tartó kapcsolatodat miért ítéli el valaki a korod alapján, hisz nyilvánvalóan neked ez egy hosszú idő, és boldog vagy, amiért ilyen jól megvagytok.

Egy 12 éves is így érez egy 2 hetes kapcsolat után. Neki nagy szó, hogy 2 hete van "párja" és azt hiszi, hogy ő az igazi, ő lesz a férje/felesége és vele fogja leélni az életét. Ideális esetben minden kapcsolatban ezt feltételezi az ember előbb vagy utóbb. Minél fiatalabb valaki, annál előbb.

Én elfogadom, hogy te önállóan alkotsz egy egészt, de ahogy írtad, párkapcsolatban élsz. Nyilván az az egészséges, ha az, akivel kapcsolatban vagy, szintén önállóan (is) egy egész ember (lelkileg). De akkor mégis hogy hívod azt az embert -egy teljesen idegen személynek (pl. nekem)-, akivel párkapcsolatban élsz? Szerinted miért hívják a párkapcsolatot párkapcsolatnak? Miért két ember kapcsolatát hívják így? Mit jelent számodra a jegyespár, házaspár kifejezés, hát személyt értesz alatta? Egyet? Hármat? Értelemszerűen kettőt, ahogy egy párkapcsolatnál is. Akkor miért ne hívhatnád teljesen egyszerűen minden nyálasságot mellőzve párnak a párodat, akivel leírtad, hogy párkapcsolatban élsz? Számomra ez (is) érthetetlen. Vagy, ha a szó szimbolikája nem tetszik, miért hívod párkapcsolatnak azt, ami köztetek van, ha ő nem a párod?

2013. jan. 11. 09:06
 30/38 anonim ***** válasza:
Nekem ez a cukros máz nem tetszik, amivel a kapcsolatfüggök szerelték fel. Hogy nekik párjuk van és mér csak a kifejezéstől is meghatódnak. Nem akkora dolog ez.Oke a pár és pár között is van kifejezés attól függően, hogy hogyan adják elő, de én pl nagyon nem bírom azokat a nőket, akik a meghatódottságtól már-már a sírás küszöbén rebegik el hogy nekik bizony párjuk van 2 hónap után..
2013. jan. 11. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!