Jogos a sértődése?
Kicsit hosszú lesz.
A lényeg:
Mi a férjemmel és a 20 éves lányommal Párizsban élünk.
Van 3 testvérem. Már mind nyaralt nálam, egyedül a kisebbik nővérem Móni nem. Az évek alatt mindig megbeszéltük hogy kijön a kislányával, de mindig történt valami ami miatt nem tudott jönni. Először azért lett törölve az utazás mert elvált. Majd azért mert albérletet keresett, majd azért mert elvesztette az állását, és munkát keresett. Én mindig megértettem, sőt számomra teljesen természetes volt, hogy előbb a saját életét teszi rendbe. 7 hónappal ezelőtt Móni megismerkedett egy férfival akivel 2 hónapja együtt is élnek. Mi még sosem láttuk a férfit, a nevét is a nővérem elmondásából tudom. Nos Móni pár hete írta hogy augusztusban kijönnének nyaralni 1 hétre, és lassan megveszi a repülőjegyeket. Nagyon örültem neki. Meg is írtam, hogy ezer örömmel várjuk a párját is, hiszen ha már együtt élnek akkor jöjjön ő is, szívesen megismerkednénk vele.
Nem élünk nagy lakásban, így szállásolással volt egy kis gond. De a lányom bár dolgozik, felajánlotta,hogy a kis unokahúga (7 éves) nyugodtan aludjon vele együtt a szobájában. Móninak és párjának a mi szobánkat adjuk át, és mi a párommal a nappaliban alszunk majd egy matracon. Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok nem sok hely van..
Móni pár napja újra írt, hogy hol vegyen jegyet mert akkor megvenné a 4 repülőjegyet. Kiderült hogy a párjának van egy 18 éves fia aki pár hónapja úgy döntött hogy az apjával akar élni. ( nem az apja nevelte) Szóval hogy a felnőtt fia is jönne. Egy kicsit meglepett, mert eszembe sem jutott hogy egy felnőttel többen jönnének.
Megírtam Móninak hogy ez így nem lesz jó több okból is. Az egyik hogy nincs hely ahol aludhatna. A másik, hogy végre kijönnek, és jó lenne vele töltenem az 1 hetet, menni együtt kocsival kirándulni, mindenhová, de ha jön akkor nekem felesleges szabadságot kivennem, mert a kocsi 5 személyes, hatan nem férünk el. Mondtam hogy mi még a párját sem ismerjük, és hát szerintem egyenlőre elég lenne egy idegen számunkra.
Tegnap rám írt a nővérem, hogy a párja megsértődött, mert ha ő viszi Mónit a rokonokhoz a lányával együtt, akkor teljesen természetes hogy ő is hozza a fiát a Móni rokonaihoz. Mérgemben azt írtam hogy nem mindegy hogy egy ebédre megyek át egy rokonhoz vagy 1 hétre megyek. A többi testvérem szerint azért nem mindegy hogy egy 7 éves gyereket vagy felnőtt embert visz az ember.
Most el vagyok keseredve hogy életemben nem láttam Móni párját, de már meg is sértődött. Bár Móni nem mondta, de szerintem el is felejthetem az augusztusi nyaralást, mert valószínű hogy nem fog kijönni..
Szerintetek jogosan sértődött meg??
(ja! nem volt előre megkérdezve vagy megbeszélve hogy a fia is jött volna. Csak egy nap leírta hogy ő is jön..)
Szerintem nektek van igazatok. Egy 18 évest már nem kell magukkal vinni, nem kicsi, hogy ne lehessen otthon hagyni. Ez azért kicsit durva, hogy úgy gondolják ingyen nyaralónak használnak titeket. Az még, hagyján, hogy a pasijával jön, de annak a szinte felnőtt gyerekét is hozza, az már túlzás. Persze, ha nem Párizsban laknátok, akkor nem akarná hozni a 18 éves kölkét, meg az se akarna menni, de onnantól elkezdve, hogy vannak rokonok Párizsban, természetes, hogy örülnek is a népvándorlásnak majd, gondolják ők.
Örülj neki, hogy nem mennek. Nem is tudom, hogy gondolták, hogy még életedben nem is láttad, de már hozza a 18 éves gyereket is a nyakatokra.
De már olyan régóta szeretném hogy a nővérem kijöjjön.. Tényleg semmire nem lenne gondja. Csak megveszi a repülőjegyet, és itt kint mi kényeztetnék őket.. A kislányt is jó ha 2-3 évente látom, amikor mi megyünk haza..
Most meg megsértődött a párja, holott őt is szívesen fogadtuk volna..
Nem is tudom hogy jutott Móninak ilyen az eszébe hogy + 1 emberrel jön.
"a párja megsértődött, mert ha ő viszi Mónit a rokonokhoz a lányával együtt, akkor teljesen természetes hogy ő is hozza a fiát a Móni rokonaihoz."
Ez nem egyenértékű, mert lehet, hogy neki ez annyiból áll, hogy elviszi a Mónit mondjuk Törökbálintra egy kertes házba, ennek nem felel meg az, hogy elviszi a fiát Párizsba egy kis lakásba. Móni álljon a sarkára, ha nem akar lábtörlő lenni ebben a kapcsolatban, mert nincs a pasinak igaza. Egy 18 éves nem kisgyerek már, hogy ne lehessen otthon hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!