Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bajban vagyok! Mit tehetnék...

Bajban vagyok! Mit tehetnék gyorsan?

Figyelt kérdés

Becsaptak,és most bajban vagyok!

Úgy döntöttem,hogy megpróbálok külföldön munkát keresni magamnak,mert otthon egyre nehezebb lett az élet.

Kijöttem Angliába(Wiltshire megye)egy ügynökségen keresztül,ahol szállodai munkát ígértek.Ebből is tudni lehet,hogy csak alap angol nyelvtudásom van.Egy ideig takarítottam,majd jött a hideg zuhany,hogy köszönik a munkát,de sokunktól meg kell válniuk mert nincs több meló,vagyis több embert vettek fel mint amennyien vagyunk,és így egyértelmű volt,hogy minket küldenek el akik nemrég jöttünk.Páran úgy gondoltuk,hogy amíg van pénzünk maradunk,és keresünk munkát,de sehová nem vesznek fel minket( nyelvtudás hiánya miatt),és most itt állok egy idegen országban,és annyi pénzem sem maradt,hogy repülőjegyet vegyek.(kölcsönadtam a jegy árát,bízva abban,hogy vissza adják,de avval is leléptek)Nagyon padlón vagyok,fogalmam sincs mit tehetnék!Sajnos otthon barátaim nincsenek(aki van az meg most nem tud segíteni,mert ő neki is anyagi problémái vannak,és nem is várhatom el,hogy segítsen)Anyám alkoholista így tőle aztán végképp semmit nem tudok kérni,apám meg nem foglalkozik velem,azt se tudom él-e egyáltalán..Valami tanácsot,hogy mit csináljak,hisz hamarosan egy idegen országban az utcára kerülök...

2009. aug. 27. 14:31
1 2 3 4
 21/40 Srapnel ***** válasza:
31%
Kérdező! Mi játszódott le a fejedben akkor, amikor az egyetlen biztosítékot, a hazautazásra szánandó pénzt odaadtad valakinek? Továbbá azt sem értem, hogy minek megy/marad valaki egy olyan országban tartósan élni egy gazdasági válságban, aki az adott ország nyelvét egyáltalán nem beszéli.
2009. aug. 28. 08:04
 22/40 A kérdező kommentje:
08.04. Naiv vagyok,és akinek kölcsönadtam a pénzt,abban bíztam,hiszen együtt voltunk jóban-rosszban ahogy mondani szokás.Álmomban sem gondoltam,hogy le fog lépni,ráadásul később derült ki,hogy nem csak tőlem kért kölcsönt..Hogy miért jöttem ki nyelvtudás nélkül?Alap angol tudásom volt.Legalábbis otthon biztos voltam abban,hogy eltudom mondani ki vagyok,mit akarok,és kicsit meg is értem az angol nyelvet!itt ért a meglepetés,hogy amire otthon az hisszük,hogy alap angol tudás az itt kint egy nagy SEMMI! Volt aki középfokú nyelv vizsgával rendelkezett,de ő is csak pislogott szegénykém..Azért is jöttem ki,mert otthon hónapok óta nem találtam állást.(pedig van érettségim,és van szakmám is)de gondolom nem én vagyok az egyetlen aki ilyen kevés esélyekkel,is megpróbálja az életét jobbá tenni.Engem becsaptak,ennek most én szívom a levét.De időközben felvettem a kapcsolatot a hölggyel,és hétvégén találkozunk..Nagyon kedves volt,és remélem tényleg minden jóra fordul...Köszönöm,hogy írtatok,már nekem az is jó volt,hogy "kisírhattam magam" itt...
2009. aug. 28. 16:52
 23/40 Srapnel ***** válasza:
100%
Én vagyok az előző. Én megértem a nehéz helyzeted, de pl. a visszaútra való pénzt én nem jó v. nem jó szándékból nem adtam volna oda valakinek, hanem mert történhet bármi. Elüti az autó, vagy olyan dolog történik, amiről a másik sem tehet, akármennyire jó szándékú is. Azt kb. beraktam volna egy bankszámlára, aztán bármi történik, bármi és bárki hibájából, az ott van. Ezt csak azért mondom, hogy ha sikerül kicsit talpra állni, akkor ezt tedd meg. Mindig legyen egy vésztartalék, ami a problémás esetekben legalább arra elég, hogy vonatra/repülőre/buszra ülj és haza tudj jönni. Mert mégis magyar állampolgár vagy, ezért bármihez a legtöbb jogod itt van.
2009. aug. 29. 11:06
 24/40 A kérdező kommentje:

sziasztok!

Gondoltam megírom mi történ lassan 1 hónapja..(hátha valakit érdekel)

Szóval felvettem a kapcsolatot A-val aki írt,hogy szállást tud adni,és ennivalót is amíg talpra nem állok.Még azon a hétvégén hozzájuk költöztem,és megismertem 3 embert akik nagyon csodálatosak,rendesek.Vigasztaltak,és biztattak,hogy legyek bátrabb,tanuljam a nyelvet(megengedték,hogy használjam a számítógépet,netet) használhattam az angol CD-ket nyelvtanulás gyanánt.Teljesen természetes volt nekik,hogy velük eszem,iszom stb...Sőt,néha ők érezték magukat kellemetlenül ha sütöttem nekik valami finomat(örömmel tettem,mert tudom,hogy édesszájúak,és örültek neki)A szállásért,és az ételért ,semmiért nem kértek pénzt,hisz mindig azt mondták,hogy amíg nincs munkám,nincs pénzem,és ha lesz munkám,akkor meg először spórolnom kell,hisz a saját életemet kell élni..Szóval 3 hete élvezem a vendégszeretetüket,és kimondhatatlanul hálás vagyok nekik.. "A" párja folyamatosan nézett nekem munkákat,és nagy örömömre,persze bánatomra is,végre kaptam munkát..Egy angol családnál kell 2 gyerekre vigyáznom..Rendes fizetést kapok,szállást biztosítják,és fizetik az angol tanfolyamot is..De bánatos vagyok,mert hamarosan itt kell hagynom őket,de ez így helyes..Örökké a barátaimnak(családomnak) fogom őket tartani,és remélem egyszer az életben vissza fogom tudni adni a sok jót amit kaptam tőlük.

UI:"A" megkérte,hogy ha lehet ne írjam le a nevüket,mert szeretnének továbbra is ismeretlenként megmaradni,így könnyebben tudnak segíteni ...Megígértem,de szóban már többször mondtam nekik,de szeretném ha mindenki tudná,hogy MINDENT KÖSZÖNÖK NEKIK!!!

üdvözlet.

2009. szept. 16. 14:49
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem semmi, le a kalappal, sok sikert!!!!
2009. szept. 16. 15:07
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég,bőgök!

Sok sikert!!!!

2009. szept. 16. 15:11
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Latod mondtam en az elejen, hogy csapj fel bebeiszitternek :)

Orulok, hogy sikerult! Boldogulj az eletben, sok szerencset!

2009. szept. 16. 15:28
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Nagyon gratulálok!!! És örülök neked:) "A"-nak és a családjának meg (szerintem) sokunk nevében,aki ezt olvasta megmondhatod,hogy fantasztikus emberek!!!:):):)
2009. szept. 16. 15:35
 29/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat!Végre én is úgy érzem,hogy kezd minden jóra fordulni,már nem vagyok reményvesztett,elkeseredett ember.Utolsónak! Igen ők tényleg fantasztikus emberek!Kívánom,hogy mindenki találkozzon ilyen emberekkel,mert ők ritka kincsek!!
2009. szept. 16. 15:39
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Örülök,h vannak még ilyen rendes emberek.

Sok sikert a továbbiakban és ne hagyd magad mégegyszer átverni:)

2009. szept. 16. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!