Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsátanátok a szüleiteknek...

Megbocsátanátok a szüleiteknek ha átvertek 15 évig? És kiderül, hogy nem is az apátok az igazi apátok? Meg lehet ezt bocsátani?

Figyelt kérdés
Jelenleg én nem hiszem. Azt sosem titkolták, hogy külön voltak pár hónapig, nem is nagyon tudták volna, hisz van egy 9 évvel idősebb bátyám aki emlékszik rá. Azalatt lett terhes, szóval nem megcsalásból. De nem értem miért nem mondták el. Vagyis az a szöveg, hogy először kicsi voltam, aztán nem tudták hogyan. De akkor is hazudtak, ők is a nagyszülők is. Nem szeretem ezáltal kevésbé az apámat sem, de mindkettőre nagyon haragszok. Elmúlik ez?

2013. jan. 5. 22:23
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
És hogy derült ki?
2013. jan. 5. 23:08
 12/37 anonim válasza:
87%
Tiszteld a nevelőapád, amiért 15 évig úgy tudott szeretni, hogy észre sem vetted, hogy nem az ő fia vagy, ezt ne felejtsd el! Ha valakire mérges lehetsz kicsit is, az az édesanyád, te mivel nem megcsalásból születtél, ezért rá sem lehetsz igazán. Megértem ha dühös vagy, én is össze lennék zavarodva, de majd később megnyugszol. 15 éves korod előtt még dühösebb lettél volna, és nekik könnyebb lett volna el sem mondani, szóval inkább a nehezebb utat választották, hogy megtudd az igazságot. Nem csak attól lesz valaki az apád, hogy az ő.. khm... véréből.. lettél. Persze furcsa érzés lehet, hagyj időt magatoknak, próbáld megérteni az ő helyzetüket is.
2013. jan. 5. 23:10
 13/37 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen megértem a dühödet, hiszen te most azt érzed, hogy hazudtak neked. De azzal ugye tisztában vagy, hogy a te érdekedben tették? Ahogy az utolsó is írta, nem lehet úgy gyereket nevelni, hogy "ne szólítsd apunak, ő csak a Sanyi bácsi, apádat nem is ismered". És szerintem a harag elmúlik idővel. Arra gondolj, hogy neked éppen emiatt sokkal inkább ÉDESapád van: ő valószínűleg végig tudta, mégis sajátjaként vállalt téged, elfogadott, a nevét adta, és tisztességben felnevelt. Ezek szerint szeretetben is, hiszen ha ekkora megrázkódtatás ez neked, akkor feltételezem, sosem éreztette veled, hogy másnak a gyereke van. Képzeld azért el, hogy ez milyen nehéz lehet egy férfinak! Úgyhogy ne haragudj rájuk, biztosan ők sem akartak rosszat neked azzal, hogy eddig nem mondták el, csak nem tudták, hogy kezdjenek hozzá.
2013. jan. 5. 23:11
 14/37 anonim ***** válasza:
56%
*másnak a gyereke vagy
2013. jan. 5. 23:12
 15/37 anonim ***** válasza:
41%
Ha en ilyen helyzetbe kerultem volna mint a szuleid,akkor en a gyerekemet kicsi koratol ugy nevelnem,hogy tudja ki az igazi apukaja! Az ido minden sebet begyogyit!!!
2013. jan. 5. 23:20
 16/37 anonim ***** válasza:
18%
Nézd Kérdező, én az örökbefogadottságom tényével jártam hasonló módon, és nem, nem bocsájtottam meg soha, ugyanis szerintem azon a magatartáson, hogy valaki tőlem azt várja, hogy ne hazudjak neki soha, miközben ő nekem folyamatosan hazudik, az asszimetrikus viszonyon nincs, és nem is lehet mit megbocsájtani, ha valakitől őszinteséget várok el, akkor az a minimum, hogy őszinteséget adok magam is.
2013. jan. 6. 00:16
 17/37 anonim ***** válasza:
19%
A gyereknek joga van tudni,hogy ki az igazi apja,pici koratol kezdve!
2013. jan. 6. 00:19
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Ettől még, Te is írtad, nem változik semmi. A szeretet marad.

Jogos, hogy dühös vagy, elvégre Téged biztos mindig igazmondásra neveltek, erre tessék...

Téged akartak kímélni, akkor úgy döntöttek, hogy nem mondják el, valójában hibáztatni őket annyira nem lehet, mert azt hitték, ez lesz a jó megoldás, Téged pedig akkor nem tudtak megkérdezni, melyik opció tetszene jobban.

Valójában nem is haragszol, szerintem értékrendileg vagy csalódott, de el fog múlni. Majd szépen beépül ez a dolog a tudatodba, leül, elcsendesedik, meglátod, mennyire nincsen a ténynek jelentősége a mindennapokban, és akkor majd Te is lecsillapodsz.

2013. jan. 6. 01:02
 19/37 anonim ***** válasza:
Valójában van, aki megbocsájt, és van, aki nem, ez előre nem bejósolható dolog, az illető saját személyiségéből következik. Ha valakit jól ismerek, arról meg tudom mondani, hogy valószínűleg mi fog történni, minek van nagyobb esélye, totál ismeretlenül viszont ez nagyjából lehetetlen. Marad az, hogy mindenki jósolgat aszerint, hogy ő maga mit tett vagy mit tenne:)
2013. jan. 6. 01:21
 20/37 anonim ***** válasza:
81%

"Tiszteld a nevelőapád, amiért 15 évig úgy tudott szeretni, hogy észre sem vetted, hogy nem az ő fia vagy, "

Itt a pont.

Tedd össze a két kezed, hogy teljes családban élsz/élhetsz, és nem a csonka családok szanaszét cseszett gyerekei közé tartozol.Akikbe ott rúgnak bele a mostohák ahol tudnak mikor senki nem látja őket, és akiknek minimum évenként új apuka, új anyuka "dukál".

Úgy hogy neked itt nincs mire "megbocsájtani" max. köszönettel tartozhatsz, hogy oda lett figyelve rád, és az édesanyád nem tette ki az életedet a szokásos sorsok egyikének.

2013. jan. 6. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!