Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elmondanád a párodnak hogy...

Te elmondanád a párodnak hogy a családod nem nagyon kedveli őt?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, a barátom 22, ez az első komoly kapcsolatom. Nagyon szeretjük egymást, a családja is nagyon kedves velem, úgy érzem szeretnek és a párom is megerősített ebben, hogy tényleg nagyon kedvelnek engem. De az én családom... Először nővérem tett megjegyzéseket a párom háta mögött úgy, hogy én azt hallottam. Természetesen ezeket elmondtam neki, hiszen ha nem mondom el azt egyfajta hazugságnak érzem. Láttam rajta, hogy nem esik neki jól (Persze, kinek esne jól ha a háta mögött kibeszélik?) Mondtam is neki hogy nem kellett volna elmondanom, de ő azt felelte hogy jól tettem, legalább tudja hogy mi a helyzet. Nos, nővérem egy ideje leállt, most édesapám következett, de nem tudom hogy ezt elmondjam-e neki, mert pont a napokba kerültek olyan közeli kapcsolatba, hogy végre megengedte a 'fater' neki hogy tegezze, és látszott barátomon hogy nagyon örül ennek. Most azt hiszi hogy minden oké, jóba vannak, és mondjam el neki hogy ez az egész gyakorlatilag csak kamu? Igazából szeretném elmondani, de meg is szeretném védeni a csalódottságtól. Persze nekem is szörnyen rosszul esik hogy ennyire nem szimpatizál a családom vele, pedig ő nem tett semmi rosszat... Te/Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Én az elmondás fele hajlok..
2013. jan. 4. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Saját eset:

A párom nem mondta el hogy anyósék szintén kibeszélnek, utálnak a hátam mögött.

Rettenetesen összevesztem anyámmal, végleg betette nálam a kaput, anyósék kedvesen felajánlották hogy költözzek hozzájuk: mivel én anyai érzéseket tápláltam kétszínű anyósom felé, belementem.

Fél év múlva idegösszeroppanásom lett, mikor rájöttem hogy csöbörből vödörbe kerültem :)

Azóta is komoly betegségeim vannak, pedig már rég elköltöztünk onnan is.

Most kénytelen vagyok a páromat hibáztatni, pedig csak jót akart.

Minden esetben jobb az egyenes út.

2013. jan. 4. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Nálunk ez úgy volt, hogy apám csinálta a feszkót, a többiek nem. Látszatra ott sem volt semmi gond, de egyszer megjegyezte, mikor párom nem volt ott, hogy találhattam volna jobbat is. Erre nem mondtam semmit, barátomnak se mondtam vissza, gondoltam, hátha változik a véleménye apámnak, hiszen a volt barátomra is húzta a száját az elején, végül mégis nagyon megkedvelte.

Az utóbbi időben viszont éreztette barátommal is, hogy nagyon nem tetszik neki az élete, viselkedése, bár szerintem a személye ellen nincs kifogása. Én csalódtam apámban kicsit, barátomat igazából nem érdekli a dolog, bár szerintem szeretne egy icipicit a családomhoz tartozni, de ha nem, hát nem. Végülis nem az apámmal jár, él együtt, hanem velem.

Kérdés az, hogy hogy áll az egészhez a barátod. Fontos neki az apád véleménye vagy sem?

Másrészt ha tartósan nem változik apád hozzáállása, akkor azt ő is meg fogja érezni, ha nem mondod el, akkor is.

2013. jan. 4. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:
ha csak szimplán nincs oda érte, de korrekten viselkedik, akkor nem szólnék erről a páromnak. de ha (ahogy nálatok is) a szemében teszi a szépet, a háta mögött meg kibeszéli, megjegyzéseket tesz, akkor finoman szólnék a páromnak, h legyen óvatos...
2013. jan. 4. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb, ha elmondod neki, mert ha nem, akkor maga jön rá....
2013. jan. 4. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam el. A párom nagyon felnéz apukámra, és tiszteli, kedveli. Apukám sem viselkedik vele úgy, hogy kifogásolható lenne.

Viszont egyszer meghallottam vmit véletlenül, aztán az unokatesóim meg is erősítették. Egész pontosan azt, hogy a családban az összes lány azzal állt össze, akivel szóba állnia se kellett volna.

2013. jan. 4. 20:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én meg az apámmal beszélgetnék. Mi a baja vele, szemembe mondja, ne a hátunk mögött, illetve ha van valami véleménye bökje ki, ne találgatni kelljen. Aztán ha nem tud egy értelmes indokot se mondani, hogy mi a baja a párommal, akkor megkérném, hogy most döntse el akar-e még velünk találkozni, mert vagy mindkettőnkkel, vagy egyikünkkel se fog. Persze ez én vagyok, és imádom a párom, na meg nem is otthon élek, szóval :) Emellett apám se olyan ostoba, hogy ok nélkül utáljon valakit.
2013. jan. 5. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy elmondanám. Főleg, hogy még fiatalok vagytok, és közel sem biztos, hogy ő lesz az a fiú akivel majd összeköltözöl, eljegyzés, stb. Szerintem felesleges konfliktust szülnél, és a barátodnak sem esne jól, ha kiderülne az igazság. Onnantól, hogy elmondod neki, lehet, hogy másképpen áll hozzá ő is apukádhoz, ha még el is mondaná neki, hogy tudja mi a helyzet, még apukádat is kellemetlen helyzetbe hozod! Valamint lehetséges, hogy a fiú ezek után nem szívesen fog menni hozzátok...

Gondolj bele, hogy hány olyan ember van, akivel az első pár találkozás után nem szimpatizálsz, kialakítasz egy véleményt, de később az változik...

2013. jan. 6. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Na, együtt vagytok még?
2015. ápr. 11. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!