Eltartási szerződést meg lehet támadni?
A nagyszüleid arra hagyják a saját vagyonukat, akire akarják, és aki szerintük jobban megérdemli azt.
Nekem igencsak visszataszitó, amikor valaki ez ellen kapadozik, föként úgy, hogy az, aki kapja, tényleg sokkal többet tesz az öregekért.
Az eltartási szerzödés meg kizárólag a nagyszülökre tartozik, miért kellene azt az egész rokonsággal közölni. Szerintem ök eleve tudták, hogy ti ezek elkezdtek hözöngeni és ezt akarták maguknak megspórolni.
Törödjetek bele, hogy ez a nagyszüköl akarata, és kész.
" a nagynéni odaáll elénk, hogy neki kell a ház, azt mondtuk volna, hogy vigye. "
De miért kellene oda állni elétek, hisz nem a ti házatok?
De még mindig nem érted, hogy ha küldenek mondjuk 5000Ft-ot és a lakás kerítésig nem tudok kimenni akkor a pénz semmit nem ér max wc papírnak jó.
Nem azért kell támogatni egy szülőt mert örökséget hagy ránk hanem azért mert becsületesen felnevelte Anyukádat is.
Nos én minden héten megyek a nagyszüleimhez. Ők 120km-re laknak tőlünk. Mentem amikor heti 78 órákat dolgozta és akkor is mentem amikor félméteres hó volt vagy éppen jég esett. Ne értsd félre, becsülendő az hogy küldtök haza némi pénzt, de mindenki vessen számot arról hogy a küldött pénzre van-e nagyobb szükségük vagy arra hogy egy-két hetente valaki megölelje őket és megkérdezze tőlük hogy hogy vannak.
Anyukád és a nagynénéd helyzete is érdekes. Anyukád elment a nagyvárosba dolgozni és a saját lábbán élt meg. De neki nem szólhatnak a bajban! Nagynénéd az aki (ha a férje pénzéből is él) ott van ha szükség van rá. Nem ítélkezni akarok, ne értsd félre, de nagyon egysíkú a gondolkozásod.
Jól mondtad, hogy meg kellene szüntetni a havi pénzküldözgetést. Csak azon nem gondolkoztál még el hogy a felszabadult tőkét lehetne látogatásra is fordítani. Anyukád nem hálátlan gyerek, de te az vagy a nagyszüleiddel szemben, mert csak a saját helyzeteden keresztül tudod mérni az ő életüket.
Remélem nem sértődsz meg azon amit írtam és sikerül egy kicsit elgondolkoztatni téged azon hogy miért is történnek körülötted ezek a dolgok. Az életet nem lehet aranyban mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!