Tényleg így kellene élniük a nőknek?
Pedig nem kell hozzá nagy ész, hogy az ember papírra vessen egy valóban működő élettervet a mai fiatal nőknek. Gimnázium vagy középsuli után házasság, 2 gyors gyerek, és még a kisebbik is a kellő szinten önálló már, mikor a nő még csak harmincas. És akkor lehet tanulni, egyetemre menni – igaz ekkor már valóban tanulási céllal, nem azért hogy az éjszakai élet hírhedt királynői legyenek. Harminc után még bőven van idő karriert építeni, különösen hogy a munkaadók tudják, a nő már túlvan a családalapításon és az ahhoz kapcsolódó problémákon.
A teljes cikk a Férfihang.hu - Antifeminista Férfimagazin oldalán olvasható:
Eddig a kedves antifeminista hozzászóló az egyetlen, aki észérvek helyett csak fröcsögött és mocskolódott, szerintem ez sokat elárul.. Mint ahogy a weboldalon is látszik, hogy amint odakerül egy nő aki nem ért egyet a nézeteikkel, rögtön ráröppennek a nagy alfahímek és olyan hangnemben és stílusban oktatják ki, hogy csak lesek. Minden mondatot kiforgatnak, alapból úgy állnak hozzá, hogy a nő hülye, és egyetlen észérvet sem tudnak elfogadni, ami nem az ő teóriájukat támasztja alá, bármennyire is van létjogosultsága annak. Süt minden szavukból, hogy felsőbbrendűnek tartják magukat, persze annyira nem bátrak/hülyék, hogy ezt ki is mondják, de nem nehéz kitalálni.
Nőként majd ÉN eldöntöm, hogy mikor szeretnék gyereket, sőt, hogy egyáltalán szeretnék-e, mennyi időt szentelek az egyetemre (képzeljétek el, van aki tanulni jár oda és nem éjjeli lepkeként tevékenykedik; egyébként pl a volt osztálytársaim közül mindenki járt egyetemre, és a lányok többségében tanultak, a fiúk meg többségében csak buliztak.. de persze nekik ezt elnézzük), a munkámra, mi milyen szerepet tölt be az életemben, és nincs rá szükségem, hogy férfiak tervezzék meg, hogy hogyan is kellene vezetnem az életemet. Főleg így, hogy szerintük a férfiaknak JÁR durván 15 év független, szabad felnőttlét, gyerek és kötöttségek nélkül, a nő meg jöjjön össze az első férfival, aki az útjába kerül a 18. születésnapja után, és két gyerekig meg se álljon. Ez nem így működik. A nők nem anyának születtek, nem mindenkiben munkálkodnak az anyai ösztönök már huszonévesen, ilyenkor hiba erőltetni a gyereket, mert az anya nem lesz boldog, és ha az anya nem boldog a gyerek sem az. Kinek lenne jó ez? Ráadásul vannak nők, akiket egyszerűen nem tesz boldoggá, ha otthon van a gyerekekkel. Nekem van egy kislányom, és egy éves kora után visszamentem dolgozni, mert rosszul éreztem magam tőle, hogy állandóan csak pelust cserélek és a legnagyobb kihívás az életemben az az, hogy meg tudom-e etetni a gyereket borsófőzelékkel anélkül, hogy a plafon is zöld lenne. A munkahelyemen tárt karokkal vártak vissza, mert számít a munkám és vagyok nekik ennyire fontos. Én meg boldogan mentem vissza, a férjem pedig részmunkaidőben dolgozik tovább, hogy a kislányunk ne töltse az egész napot a bölcsödében. De a mi családunk biztos egy fertő.
Ezek alfa hímek? Maximum ómega hímek. Egy alfa hím nem ijed meg egy tanult, életképes nőtől hanem méltó társa tud lenni.
Azért kíváncsi lennék annak az apának az arcára akinek a 18 éves lánya egy 35 éves pasassal állítana haza. Az én apám kiherélte volna...
ez nettó ökörség. nem mindenki érett 20 évesen az anyaságra. pl. én sem. 25 vagyok, de még eszemben sincs gyereket szülni. nem a buli meg a fék nélküli kufircolások miatt, hanem mert előbb szeretnék világot látni, tapasztalni, tanulni az életről, hogy ezt át tudjam adni a leendő gyerekemnek. egy érett, egzisztenciával rendelkező nő sokkal többet meg tud adni a gyerekének, mint az, aki 20 évesen szül, és még fogalma nincs a világról.
a párom velem egyidős, tudom, h szeretne velem családot alapítani, ennyi nekem egyelőre bőven elég.
Azért megdöbbentő, hogy milyen komoly szövegértési problémája van itt minden nőnek. A nő magazinok cikkein is felháborodsz, amikor a mindenféle 10 hasznos tippel "megmondják neked, hogy mit csinálj"? - A cikk nem a személyes szabadságodat vitatja, hanem a biológiai lehetőségeidre figyelmeztet. Elhiteted, hogy a cikk szerzőjének édes mindegy, hogy te mit kezdesz az életeddel. Ha 25 vagy és pontos elképzelésed sincs most a családalapításról, akkor valószínűleg ezzel fogsz pár év múlva szembenézni: [link]
De elhiheted, hogy ez mind a férfihang szerzőjének, mind mindenki másnak baromira mindegy. A te bajod lesz!
drága Hardman! nem azt mondtam, h fogalmam sincs arról, h mikor vállalok gyereket, hanem azt, h nem most. 28-30 környékén bőven ráérek. mert tudod szeretnék egy biztos egzisztenciát, amire alapozva fel tudom őt nevelni.
női magazint nem olvasok, inkább sajnálom a fát, amit kivágtak miatta. sőt, mondok durvábbat: TV-t sem nézek. tehát nem a média tömte belém ezt a borzalmas karrierizmust, hanem én néztem körbe a világban mielőtt még 20 évesen lebabáztam volna. ja, és én kérek elnézést :)
"A nő magazinok cikkein is felháborodsz, amikor a mindenféle 10 hasznos tippel "megmondják neked, hogy mit csinálj"?"
Én igen, az egyik magazin, amit olvastam, eddig normális volt, most meg vannak benne ilyen béna cikkek, és rendszeresen írok a szerkesztőségnek, hogy ez mégis mi.
Ismét egy link arról a nagyszerű Férfihang nevű oldalról...Felőlem sorolgathatják a biológiai hátterét a késői gyerekvállalásra attól függetlenül engem nem fognak meggyőzni.És tudod miért?Mert majd én eldöntöm,hogy akarok gyereket-e vagy sem.
Nem olvasok női magazinokat,sajnálnám kidobni rá a pénzt mivel semmi értelmesről nem tudnak írni.
Ilyen szexista barmoknak meg pláne nem adok a szavára.Jó lenne ha leszállnátok végre a magas lóról.
"Nem olvasok női magazinokat,sajnálnám kidobni rá a pénzt mivel semmi értelmesről nem tudnak írni."
Azért ez erős túlzás; az ELLE e havi száma a fogyatékkal élőkről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!