Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van gyermekkori traumátok?

Van gyermekkori traumátok?

Figyelt kérdés
Hisztek abban hogy egy valamilyen trauma éri a gyereket kihathat az esetleg a későbbiekben az életére?

2013. jan. 3. 20:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Van, több is.

Talán 4 éves lehettem, amikor kiszáradással kórházba kerültem. Ott infúzióra kötöttek, de nem látszott eléggé a vénám és rossz helyre szúrták a tűt. Órákkal később vették csak észre, mikorra a karom már teljesen bedagadt. Azóta a legkisebb tűszúrást sem bírom elviselni, már a gondolattól is rosszul vagyok. Ehhez jött még az, hogy 7.-ben a suliban mennünk kellett kötelező oltásra, én meg nagyon húzódzkodtam, erre a doktornő leordította a fejemet, hogy ne hisztizzek már, mégis hogyan akarok én így szülni?? Ezt így, az összes lány előtt... Majd 14 évesen megint kiszáradás miatt vittek be, és hihetetlen, de megint félreszúrták a tűt, de én olyan gyenge voltam, hogy észre se vettem. És ami elég kísérteties, hogy egy évvel később napra pontosan ugyanakkor szintén kiszáradásos tüneteket produkáltam. Szerencsére akkor hamar elmúlt, nem kellett bemennem. Szerintem a tudatalattim egyszerűen "meggyógyított", mert harmadszorra már nem bírtam volna elviselni a dolgot... De azért azóta kicsit tartok attól a naptól...

A másik, ami összetettebb, és az egész személyiségemre kihat, hogy én voltam tipikusan az a gyerek, akit ki kell közösíteni. Volt összesen 2 barátnőm, meg egy fiú barátom, de az egyik barátnőm elment 6 osztályosba, és kb. ugyanakkor a fiúval halálosan összevesztünk. Na azok után szörnyen egyedül éreztem magam, mert a srác mindenkit ellenem hangolt az egész évfolyamon (kivéve barátnőm)... Habár a ballagásunk környékén, kimondatlanul kibékültünk, már éreztük, hogy nincs harag, de ez sajnos nem segített azon, hogy az utolsó 2 évemet nagyon megkeserítette általánosban. Mostmár második éve gimibe járok, de még mindig nem tudok megnyílni az osztálytársaimnak, mert elég nehezen tudom elhinni, hogy engem is lehet szeretni és nem csak kihasználni.

2013. jan. 5. 19:01
 22/25 anonim ***** válasza:
Az egész gyermekkorom csak abból állt, kb. 20 éves koromig, ha azt még lehet oda sorolni. Arra már rájöttem, hogy mi bajom, csak azt nem, hogy hogy a túróba fogom feldolgozni...
2013. ápr. 26. 02:33
 23/25 anonim ***** válasza:
Igen, egyértelműen (a kérdésre válaszolva: igen van. Nagyon fiatalon ért kb. 1,5-2 éves korom között).
2013. nov. 16. 12:30
 24/25 anonim ***** válasza:
Akármi rossz történik, mindig hibásnak tartom magam, ezért még olyankor se arra haragudtam aki esetleg rosszat tett, vagy mondott, hanem magamra és nem voltam óvatosabb az emberekkel. Anyám mindig engem okolt mindenért, ha fáradt volt, ha elfelejtett valamit, ha nem volt rend a házban, ha eltört valami, ha valami nem sikerült neki, stb és etc. Egy pár hete jöttem rá, hogy ez egy gyerekkori trauma ami ennyire hatott a viselkedésemre. És még fel sem ismertem, eddig. A kezelését nem tudom, de rajta vagyok. :(
2013. nov. 19. 11:31
 25/25 anonim válasza:
Van,pont ezért igyekszem szögesen ellentétesen élni.
2013. dec. 15. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!