Magam mentsem vagy segítsek édesanyámnak?
Édesapám időszakos alkoholista. 3-4 hónapig masszívan iszik, megállás nélkül, akkor bekövetkezik valami szerencsétlenség (legutóbb részegen eltörte a lábát) és akkor van 3-4 tiszta hónap. Aztán indul megint. Édesanyám tűri, nem akarja felbontani a családot, mert van két kistestvérünk. Szóval a válás nem opció nála... Sajnos. Én bentlakásban élek, de sokat vagyok itthon is, most például vakáció lévén. Ha apám iszik akkor egy csomó marhaságot hord össze, amit ép ésszel nem lehet kibírni... Termászetesen pénzt nem keres, alig van mit enni, stb. Édesanyám legutóbb gyomorproblémákkal küszködött, valószínűleg ideg alapon szerezte. Én oda jutottam, hogyha apám részegen jön haza, akkor elmegyek a közeléből. Ha nem hallom és nem látom akkor valamelyest sikerül lenyugodni. De édesanyám minden percében vele van, hallgatja a sok marhaságot, masszírozza a lábát, mert hogy fáj neki stb. A szemünk előtt issza halálra magát, mert már jópár éve megmondták, hogy megitta a részét egy életre. Minden marhaságot megiszik, mezőgazdasági etil alkoholtól kezdve orvosi szeszig... Megőrülök mellette. Ha józan akkor a legjobb apa, és ezt nem elfogultságból mondom... Nem szeretném elveszíteni semmilyen módon. De ha iszik akkor őrjítő. Elvonón volt 2-szer, de rövid hatása volt.
Nem tudom mit csináljak... Ha én itthagyom a házat az nekem megoldás, de nem akarok két szülőt elveszíteni egyszerre. Ha meg anyát segítem, akkor idegeskedés az egész napom. Igyekszek anyát kimozdítani otthonról, a múltkor találtam neki valami alkalmi munkát és láttam rajta, hogy örül hogy kiszabadulhat a házból. De sajnos ez nem jön össze mindig és már elegem van, hogy szegényt mindig kisírt szemekkel találom cérnaszálon táncoló idegekkel. Válásról hallani sem akar, szóval ezt az opciót hanyagoljátok. Más épész megoldást tudtok-e?
Nem a te dolgod az édesanyád megmentése, még ha fáj is az, amit az édesapád művel vele. Azért azt tudd: nem véletelnül alakul ki az alkoholizmus és nem lehet mindent mindig a génekre fogni.
Az édesanyád nem hajlandó elválni, ürügyül erre a két kicsit hozza, de arra nem gondol, hogy milyen pokol ez az élet neked és milyen pokol a két kicsinek.
Magadat mentsd, amíg lehet! Nem tudod, és nem is hiszed, hogy miylen romboló egy olyan családban élni, mint a tiéd, és miylen hosszútávó következményei lesznek ennek.
Nagyon jó volna, ha MINÉL ELŐBB felkeresnél egy gyermek- és ifjúsági pszichiátert. Anyuka egye meg azt a főzeléket, amit maga főzött magának. Ő nem akar elválni, és ő tűri, hogy te félj, te rosszul érzezd magad apád mellett. A kisírt szemek a bűntudatkeltés eszközei, amelyek arra szolgálnak, hogy eszedbe se jusson leválni és önállóvá válni a családodtól, azaz ne merészelj felnőni.
Ja: ne félj attól, hogy két szülőt elveszítesz, mert ahogy én látom, soha nem volt neked egy sem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!