Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire függjön egy nő a...

Baranka kérdése:

Mennyire függjön egy nő a férjétől, párjától?

Figyelt kérdés
A minap felmerült ez a kérdés a baráti körünkben. Ezért is lettem kíváncsi a véleményetekre. Gondolok a függés alatt a közös bankszámlára, benézhettek a másik internetes dolgaiba (e-mail, közösségi oldalak stb). Megbeszélnétek a dolgokat, de a férjetek, párotok mondaná ki a végső szót. Valamint a párotok kezelné teljes egészében a pénzügyeket, ha kell valamire pénz tőle kell kérned. Pro és kontra véleményekre is kíváncsi vagyok. Meddig egészséges ez a függés?
2012. dec. 30. 16:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

ennél sokkal önállóbb, dominánsabb személyiség vagyok, mintsem hogy közös minden, a párom nélkül jóformán a budira sem tudok menni-állapot.

ha egy nő dolgozik, van saját fizetése, akkor teljesen jogos dolog, h vannak olyan kiadásai, amibe a férjének nem ildomos beleszólnia.

pl. nálunk ez úgy megy, h felesben a fizetjük rezsit-kaját, és a maradék pénz szabadon felhasználható, illetve félretehető ízlés szerint.

sajnos sok olyat láttam, amikor a nagy szerelemnek, meg a közösködésnek undorító vége lett, és a legutolsó kis vackon is vérremenő balhék mentek.

a netes élet teljesen a magánszféra. nem azért mert fűzögetünk mindenféle pasit-nőt, hanem mert a barátnőimmel néha ott beszélünk meg olyan dolgokat, amiket velem szeretnének megosztani, és nem a párommal. ugyanígy a párom barátainak a lelki élete sem tartozik rám, elvégre nem nekem írta azt a levelet, hanem a haverjának.

híve vagyok a közös döntéseknek, kompromisszumoknak, konszenzusoknak, hiszen így egyikünkben sem marad tüske egy fontos lépés után. új kanapét, új autót megbeszélünk, de azért nem rohangálunk egymáshoz minden zoknival, h tetszik-e neki, megvegyük-e? :)

ugyanígy az érzelmi függés is nagyon rossz hatással van egy kapcsolatra. lehet, h az egyik fél élvezi, h a másik csüng a szavain, nélküle létezni sem képes, de egészséges lelkű ember nem megy bele egy ilyen játszmába.

2012. dec. 30. 17:34
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

"ugyanígy az érzelmi függés is nagyon rossz hatással van egy kapcsolatra. lehet, h az egyik fél élvezi, h a másik csüng a szavain, nélküle létezni sem képes, de egészséges lelkű ember nem megy bele egy ilyen játszmába."

Mi mindketten így érzünk egymás iránt,akkor most hívjam az ügyeletet?

Szerintem normális a közös bankszámla,ami egyben a bizalom jele is.És nagyon szomorú hogy sokan már azon gondolkoznak hogy milyen anyagi problémák merülnek föl HA esetleg kenyér törésre kerülne a sor.

2012. dec. 30. 17:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Házasság esetén, főleg ha nincs szerződés, nincs sok értelme külön kasszát kezelni.

Két külön bankszámlán van a fizetésünk. Ő megszokta, szereti az övét, én meg bankban dolgozom és kedvezményesebb volt ott dolgozói számlát nyitnom.

Az én számlámhoz van két kártya, a fizetésemből élünk. (Rendszeres kiadások)

Az övén gyűjtjük a pénzt, jelenleg lakásvásárlásra.

Annyiból jobb ez a szeparált számla, hogy magunk elől is "elzárjuk" a pénzt, kisebb a csábítás, hogy hozzányúljunk.

A nevemen levő számlán történő mozgásokról hozzám jön az SMS, de ugye neki is van társkártyája. Az ő számlájához pedig nekem van teljeskörű meghatalmazásom, talán csak megszüntetni nem tudom, illetve alszámlát nem nyithatok.

2012. dec. 30. 18:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs mindenki úgy él ahogy neki tetszik.Nálunk közös kassza van,közös vállalkozásunkban dolgozunk ha kell pénz elveszem,ha valami nagyobb kiadást tervezek elmondom,esetleg megbeszéljük,de nem kérek tőle pénzt,és ő sem kér tőlem.
2012. dec. 30. 18:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Legyen egy magánszféra (netes dolgok, barátok stb.), és lehet közösszféra (pénz, háztartás vezetése, gyereknevelés).

Én nemrég adtam át a kasszát a Páromnak, mert én túl bőkezű voltam és most komoly magszorításokkal élünk, mert esküvőre gyűjtünk. És valóban sokkal hatékonyabbak lettünk. Én kérdek tőle, ha kell, nem restellem, hiszen Életem Párja.

24N

2012. dec. 30. 19:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen egyéni, ki mennyire tud függeni a másiktól. A közös bankszámla egyik háztartásban jó, hiszen nyilván olcsóbb, mint kettőt fenntartani, de aki nagyon ragaszkodik a pénzéhez, annak nem szerencsés. Itt szerintem a praktikum számít, ha teljesen közös kasszán van két ember, akkor miért ne?

E-mail, telefon, levél, ez viszont a magánszféra része. A másik nem nézhet bele, kivéve külön felhatalmazással. Például ha utazunk és a párom vezet, akkor odaadja nekem a telefonját, és ha hívják, én veszem fel. Ugyanígy ha sms-t kap, azt felolvasom neki és meg is válaszolom, ha kéri. De magamtól nem nézek bele. Illetve a telefon annyiban más, hogy azt mi gond nélkül felvesszük egymásnak: ha olyasmit akar mondani a hívó fél, ami nem tartozik rám, akkor amikor hallja, hogy én veszem fel, nyilván nem mondja el. Írásban ez nem kivitelezhető.

A pénzügyek kezelése megint attól függ, hogy praktikusabb. Az előző párommal amikor együtt voltunk, én kezeltem a pénzt: ennek egyszerűen az volt az oka, hogy ő belátta, hogy sokkal hatékonyabban osztom be, így jobban járunk. De a mostani párommal totál külön kassza van, nem számoljuk ki fillérre, ki mibe mennyit ad bele, egyszer én fizetek a bevásárlásnál, egyszer ő. Így azért hosszútávon nagyjából kiegyenlítődik a dolog.

2012. dec. 30. 21:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az az optimális, ha külön számlájuk van, de a pénzügyeket együtt beszélik meg (gondolok itt pl. kölcsönfelvételre, felújításra, szóval nagyobb kiadásokra).

A külön e-mailfiók és közösségi account is oké, ha van (attól, hogy megházasodsz, még a barátaid nem halnak meg).

A baj ott kezdődik, ha valaki félrejár...

2012. dec. 31. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!