Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire függjön egy nő a...

Baranka kérdése:

Mennyire függjön egy nő a férjétől, párjától?

Figyelt kérdés
A minap felmerült ez a kérdés a baráti körünkben. Ezért is lettem kíváncsi a véleményetekre. Gondolok a függés alatt a közös bankszámlára, benézhettek a másik internetes dolgaiba (e-mail, közösségi oldalak stb). Megbeszélnétek a dolgokat, de a férjetek, párotok mondaná ki a végső szót. Valamint a párotok kezelné teljes egészében a pénzügyeket, ha kell valamire pénz tőle kell kérned. Pro és kontra véleményekre is kíváncsi vagyok. Meddig egészséges ez a függés?
2012. dec. 30. 16:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Semeddig. Én nem tűrnék olyan helyzetet, amiket leírtál. De nem vagyunk egyformák......
2012. dec. 30. 16:52
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne függjön!
2012. dec. 30. 16:54
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Semennyire nem egészséges egy férfitól való függés. A mai világban egy nőnek meg kell állnia a saját lábán is. A másik internetes oldala meg szerintem teljesen magán ügy, lehet az nő vagy férfi. Eszemben se jutna megnézni a párom oldalát, felvenni a telefonját. Megbeszélni dolgokat természetes, de a döntés a saját ügyeimben az enyém, a közösben meg közös.
2012. dec. 30. 16:55
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk a férjem kezeli a pénzt,ugyanis ezzel foglalkozik,de az nem megoldás hogy "kérni" kell a pénzt. Legyen saját hitelkártya,és a háztartásbeli kiadásokat is meg kell beszélni,szerintem ott a nő legyen a domináns.
2012. dec. 30. 16:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne függjön! Egy kapcsolat soha nem működik, ha az egyik fél gyerekstátuszban van.
2012. dec. 30. 16:58
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem sem. Ha forma-forma a fizetés, akkor mindenképpen külön számla. Ha a férj eltartja az asszonyát, mert annak semmi jövedelme, akkor persze, hogy az anyagiakban a férj a mérvadó, de elismeri az asszonya munkáját a háztartásban, a tanulásban, gyereknevelésben, stb. A nőnek is van döntési joga, de sok nő kényelmesebbnek tartja, ha a nagyvolumenű dolgokban a férjé a döntő szó.A háztartás csipri-csupri ügyei meg az asszonyé. De a legjobb, ha közösen döntenek, megbeszélik a család napi dolgait, aztán győzzön az ésszerű.
2012. dec. 30. 16:59
 7/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj ,de 20 millió $ nem szívesen döntenék XDDDD
2012. dec. 30. 17:01
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire. A legtöbb nő dolgozik, nincs értelme közösködni, illetve étkezésre, rezsire fele-fele. Ha meg nem dolgozik, mert sok a gyerek, vagy mert állást keres, akkor a házimunkával száll be. Szóval egyenrangúnak kell lenniük, ez nem is lehet kérdés.

Az pedig, hogy egymás dolgaiba turkálunk... Nekem mindig is fura lesz, hogy vannak párok, akik MINDENT megosztanak egymással. A szerelmi életen kívül is létezik magánélet.

2012. dec. 30. 17:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Mit értesz "MINDEN"-en?
2012. dec. 30. 17:07
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretnék függeni senkitől. Mind a ketten dolgozunk. Egy közös bankszámlánk van és egy egy vállalkozói számlánk.

A közösre két kártya van. Soha nem kérdeztük meg egymást, hogy mire költötted el a pénzt. Közös és abból élünk. Ha kevés a pénz, az tesz rá, amelyiknek éppen van függő pénze.

A leveleimet azonban nem bontja fel, még akkor sem ha az a villanyszámla, és az én nevemre szól. Az egymás telefonjához sem nyúlunk. Mindent megbeszélünk. Én nem kérem számon, hogy miért vett egy villanykapcsolót, Ő nem kéri számon, hogy miért vettem egy körömlakkot.

Az e-mail az a személyes szféra. Nekem is és neki is saját fiókja van, abba nem nyúlunk. Nem nézi meg, hogy mit válaszolok neked, de ha kéri megmutatom. Mindenre kíváncsi vagyok, ami vele történik, és mindent el is mondok, ami velem történt. Ha a barátnőimről beszélek neki, meg van a véleménye, de nem köt bele, hogy miért barátkozok velük. Én sem dugom el a pecabotját, hogy ne menjen el a haverjaival pecázni, és közben sörözgetések közben jól kibeszélnek minket. Mi így élünk, és nekünk jó ez.

2012. dec. 30. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!