Hogy lehet egy anyós (nő) ennyire igénytelen?
Figyelt kérdés
Itt van vendégségben. Szerencsére nem sűrűn jön... Mióta itt van, öt napja egy ruhában van. Még a zokni is ugyanaz rajta, gondolom akkor az alsóneműt sem cseréli. Minden másnap zuhanyzik, de akkor is felveszi magára a több napos cuccot. Fogkefét szerintem 20 éve láthatott utoljára. Enni nem eszem vele, mert a gyomrom forog annyira gusztustalan. Hipermarketbe is abba a bokalengető melegítőbe megy, amiben itthon virít napok óta. Én nem értem ezt. Hogy lehet valaki ennyire igénytelen? Még nincs egy éves a gyerek, aki itthon van velünk. Ti szólnátok erre bármit is neki?2012. dec. 30. 13:25
31/42 anonim válasza:
Nem is értettem, hogy jut eszetekbe a kérdezőt szidni, aztán elolvastam a válaszokat, miszerint nadrágot és pólót 2-3 hétig nem mostok. Össze is lehetne titeket kötni az igénytelen anyóssal. Ja, meg zoknit 3-4 naponta cserélni??? Ilyen még komolyan létezik? Én ahogy hazajövök minden utcai ruhát dobok a szennyesbe (na jó, nadrággal előfordul, hogy még 1-2-szer felveszem, de ritka, főleg olyankor fordul elő, mikor új, és épp oda vagyok érte). Majd veszek tiszta zoknit, tiszta nadrágot, tiszta pólót. Az itthoni ruhák közül a nadrágot elhordom néhány napig, de egy hétig biztosan nem, pólót és zoknit szerintem alapvető, hogy minden nap cserélünk. Nem vagyok izzadós típus, de akkor sem veszek fel egy felsőt kétszer egymás után, mert már nincs frissen mosott illata és kész. Akkor milyen szaga lehet egy 3 hetesnek? A pizsama szintén olyan, ami csak az ágyban van rajtam, de ezt is maximum eg y hétig hordom, és ágyneműt is max. 2 hetente mosok. Szörnyű olvasni, hogy ez az embereknek szinte természetellenes dolog... Kérdező, én írtam, hogy el kellett volna kérni a ruháit mosásra, látom, te egyet is értettél velem. Én a következő találkozásig meglépném, hogy vennék neki valami melegítőt, pólókat, zoknikat, és minden nap tisztát tennék neki a fürdőszobába, és megmondanám, hogy fürdés után azokat vegye fel. És így nem is kell pakolnia semmit. Viszont ez után nem merné szerintem megcsinálni, hogy fürödni sem fürdik, és az 5 napos melegítőjében járkál (amit otthon kitudja mióta hordott, mellesleg...).
32/42 anonim válasza:
A férjed farkát is szalvétával fogjad ám meg!
33/42 anonim válasza:
Ha nem akarsz balhét vele, akkor a legjobb megoldásnak az tűnt, amit írtak, hogy kezdj olyan színt mosni, ami rajta van és mond, h feketét fogok mosni, magának is dobjak be vmit? Ezenkivül ha a családotokban szokás egymásnak adni a megunt ruhákat, selejtezz ki "véletlenül" egy szabadidődet/pólódat v vmit előtte, ami jó rá. Esetleg mondhatod egy pólódra, h csak ajándákba kaptad,de nem áll jól, anyuka nem próbálja fel, ha jó szívesen odaadom, ne porosodjon itt a szekrényben. Amúgy férjednek kéne intéznie ezt a kérdést és beszélni vele 4szemközt, vagy őt nem zavarja?
34/42 anonim válasza:
Hát...igen amiket írnak sokan h egy polót három hétig hordanak meg h egy zoknit 3 napig.....és még ezt büszkén el is mondják gratulálok.
35/42 anonim válasza:
Mennyi dzsuvás ember van a világon. És ne jöjjön senki azzal, hogy mindez pénz kérdése. Ha másképp nem megy, kézzel mosok. És a turiban veszek (kapaszkodjatok) 500 forintért farmert (tök új, divatos). Aki a szegénységre fogja a dzsuvás kinézetét, az egyszerűen igénytelen. Prolifölde.
36/42 anonim válasza:
Ehhez szokott hozzá, ennyi idősen egy embert sajnos már nem lehet megváltoztatni.
Milyen anyagi körülmények között él? Van több ruhája?
Én beszélgetnék vele erről, hátha tudok segíteni rajta ruha ügyben. Persze ha akarsz segíteni. Ez attól is függ, hogy csak ez a bajod csak az anyósoddal, vagy más dolgok is vannak, amik miatt nem szívleled, de jelenleg ez böki a csőröd.
37/42 A kérdező kommentje:
Van neki ruhája több is. Zuhanyzásra lett volna lehetősége nálunk, otthon is van neki lehetősége. Nagyon zavart, hogy a kisgyerekünk mellett ennyire nem figyelt a higéniára. Tény, hogy ennyi idősen már nem faragok belőle más embert, de, ha legközelebb jön, nem fogom ezt szó nélkül hagyni az biztos. Sok válaszoló nem értette. Jött egy viszonylag normálisabb nadrágban, amit levetett, amikor megérkezett és többet nem került elő. Egy bokalengetős, szakadt cuccban volt végig, amiben ment bevásárolni meg ide-oda, ahelyett, hogy felvette volna, azt amiben jött. Emellett egy alkalommal tusolt itt, akkor is felvette azt a cuccot utána, amiben napok óta itt volt.
2013. jan. 2. 11:38
38/42 A kérdező kommentje:
És engem nem érdekel, hogy milyen szakadt cuccban megy ki az utcára, az viszont érdekel, hogy napokig abban van benn, kinn és hord be mindenféle koszt a gyerekhez. Ez már érdekelhet és zavarhat azt hiszem.
2013. jan. 2. 11:40
39/42 anonim válasza:
Kérdező, én megértelek.
Férjed próbált már vele erről beszélni? Először óvatosan kellene vele közölni ezeket.
Egyébként milyen gyakran jár hozzátok. Oké, írod, hogy nem sűrűn, de ez mit takar? Ha pl. csak ünnepekkor, akkor nehezen, de elviselhető.
Meg az sem mindegy, hogy milyen anyósod? Megsértődne, ha felhoznád neki ezt a témát? Vagy szívesen venne minden tanácsot?
40/42 anonim válasza:
Teljesen megértelek kérdező. Az anyósod valóban igénytelen. Én mondjuk simán rászólok az enyémre, ha úgy van felöltözve. Mondjuk nem koszos, meg nem hord két hétig egy ruhát, de kombinálni azért azt tud. Na olyankor szólok neki, hogy nem jó az összeállítás, legyen szíves normálisan felöltözni. Gondolok itt arra, hogy melegítőalsóhoz simán felvesz egy blúzt...De azért a te helyzeted más...itt már tényleg a higéniáról van szó. Ha legközelebb megtisztel a látogatásával, akkor két nap után dobj hozzá egy tiszta öltözetet, aztán mondd meg neki, hogy ezt most kimossuk mama, mert ebben voltál kint is, és gyerek van a házban. Legfeljebb nem megy többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!