Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az életemet adnám érted, . De...

Az életemet adnám érted, . De kisebb dolgot nem teszek meg. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Hallunk rengeteg ehhez hasonló mondatot ("az életemet adnám érted / a gyerekeimért stb.), ennek ellenére, ha el kell menni a gyerekért az oviba, akkor már hiszti van. Vagy, ha egy ideig nincs szex, akkor lehet csalni az illetőt.

Csak a golyó elé ugrásra vonatkoznak az ilyen mondatok?

A valóságban már nem állják meg a helyüket?

Szerintem az adná az életét a párjáért, aki vele marad élete végéig (lemondva a többi lehetőségről) és áldozatokat hoz a kapcsolatért és a gyerekekért és így közvetve a saját életért.

Szerintetek? (tudom, hogy hülye kérdés, de a hangzatos kijelentések kapcsán szöget ütött a fejemben)

#valóság #élet #hangzatos kijelentések
2012. dec. 29. 23:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
22%

Tudod, előző, ahhoz, hogy valaki valaminek ellent álljon, ahhoz az kell, hogy ellent AKARJON állni...és ugyan miért akarnék olyannak ellent állni, amit szeretek, ami a saját döntésem és életem része?

A párom felé szálló golyónak ezzel szemben ellent AKAROK állni...

2012. dec. 30. 12:55
 12/12 anonim ***** válasza:
76%

szerintem is a 9/11 esnek van igaza...

olyan dolgot megtehetek a másikért, ami mindkettőnket befolyásol, ha szeretem, nem feltétlenül a golyó elé ugrás, de pl a dohányzást példának véve, kinek fáj az ha kimegyek az erkélyre és elszívok egy cigit vagy a munkahelyen, ha mondjuk nem füstölök a párom orra alá és nem fekszem mellé cigiszagúan az ágyba?

az a baj az emberek piszlicsáré dolgokkal piszkálják egymást, de igazán nagy bajban azért kiderül kire lehet számítani és kire nem, ha az ember olyan dolgot tesz a másikért, ami akkor áldozattal jár... pl széttöri a kocsit akkor odaadom az enyémet, hogy menjen azzal és lehet hogy gyalog megyek munkába... egy bulira várok hetek óta de nem megyek el mert a páromra akkor tört rá valami szörnyű betegség... és ideális esetben ő azt mondja hogy menj el, drágám, érezd jól magad, én meg mégis vele maradok. ha hisztizne és zsarolna, akkor elmennék bulizni. ennyi.

viszont ha szeretek valakit nem várom el hogy feladja önmagát értem, nem vagyok önző, elfogadom ha cigizik, ha néha megiszik egy sört, ha szétpocsálja avizet fürdéskor, beleiszik a tejesdobozba és szétszórja a zoknijait..mert ezek nem fontos dolgok. de amikor szükség van rá, igenis lehessen rá számítani.

fogja meg a kezem, ha félek, fogja a hajam ha hányok, és menjen el nekem hajnali háromkor hamburgerért ha megkívánom, mert én is megteszem érte ugyanezt.

áldozatot hozni csak akkor lehet a másikért, ha az nem elvárás. ha elvárja, akkor megette a fene az egészet.

ha olyan dolgokban adakozó, ami neki nem áll semmiből, pl azért kapok sütit mert nem bírt kettőt megenni, nem azért, mert rám gondolt, amikor vette, mégis nagylelkűnek próbálja beállítani magát, akkor megette a fene az egészet. az nem szívből jövő.

ha valaki szeret akkor szeressen olyannak amilyen vagyok, és köthetünk kompromisszumot pl a dohányzásban és nem dohányzom benn, vagy akkor amikor együtt vagyunk, de ez az én dolgom és döntésem, és neki semmi köze hozzá. hiszen dohányosnak ismert meg, vagy rendmániásnak, vagy rendetlennek vagy nagyhangúnak vagy bulizósnak vagy otthonülősnek stb, ha változtatok, azt miatta csinálom, addig, amíg nem várja el. ha elvárás lesz belőle akkor meg kinyalhatja a s*ggem. ennyi.

2012. dec. 30. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!