Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha apám tönkre...

Mit csináljak, ha apám tönkre akarja tenni az életemet?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: járok matematika és kémia felkészítő szakkörre egy közeli szakközépsuliba, általában 5-6:45-ig tart egy ilyen óra. Viszont most elég korán sötétedik, nekem meg nincs telefonom, ezért apám megtiltotta, hogy járjak arra a szakköre. Ma azért volt kibukva, mert hogy ő nem fog utánam idegeskedni, hogy miért nem vagyok otthon már 7-kor. Az csak mellékes, ohgy már vagy 2 hete bejelentettem nekik, hogy ezen a héten is lesz szakkör....

És egyáltalán nem bízik bennem. Képes volt a buszmegállóba kijönni, amikor jöttem hazafele, hogy leellenőrizze, hogy tényleg busszal jöttem-e haza. Utána még ő kérdezte tőlem tök felháborodottan, hogy hol voltam, én meg csodálkozva mondtam neki, hogy szakkörön, de ezt mondtam is neki múltkor. Amúgy ebből is látszik, hogy ha mondok valamit, azt nagyívből szarják le, de ilyenkor meg engem hibáztatnak, közbe én szóltam nekik, de hogyne, rám sosem kell figyelni...

És amikor mondtam neki, hogy hol voltam, még leállt velem kötekedni, hogy biztos nem ott voltam. Már nem azért, de 15 évesen hol lettem volna este 7-kor?? Mit gondol rólam, hogy egy hülye drogos vagyok, vagy mi?

És a lényeg, hogy megtiltotta, hogy legközelebb menjek erre a szakköre. Igen, csakhogy pont azért hívják felkészítő szakkörnek, mert felkészítenek minket a felvételikre. És szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy itt sok olyan dolgot tanulunk, amit az iskolában nem. Legalább is ilyen tanárral, amilyen a miénk: Egész órán üldögél ott magában és nem magyarázna el semmit, hanem várja, hogy magunktól jöjjünk rá az anyagra. És most fogadjunk jön majd egy csomó leoltó válasz, hogy könyvből kell tanulni, meg minden...hát már bocs, de szerintem pont arra való egy tanár, azért kapja a fizetését, hogy bemenjen az órára és elmagyarázza az anyagot, Ennyi erővel én is kaphatnék fizetést, annyit én is meg tudok tenni, hogy beülök egy osztályterembe, végigüldögélek 45 percet, miközben a műkörmeimet nézegetem...Arról nem is beszélve, hogy a matektanárunk olyan, hogy odamentem hozzá, mert nem értettem az anyagot, mire mondta, hogy menjek el valamelyik osztálytársamhoz, mert valaki biztos el tudja magyarázni....Hát mondom ok.

És visszatérve, szóval pont ez a lényeg, hogy ha nem járok matekszakkörbe, sose tanulom meg, hogy kell normálisan feladatokat megoldani, és elcseszem az egész felvételit.

Apám mégis meg akarja tiltani, hogy oda járjak. Mit tegyek?

15/L

2012. nov. 8. 22:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

2000Ft-ért lehet már telefont kapni, feltöltőkártyával sem több min 4-5000Ft.

Ennyit csak megér apádnak, hogy tudja minden rendben.

Samsung E1070 és hasonló gagyi telefon megteszi.

2012. nov. 8. 22:06
 2/11 A kérdező kommentje:
Pont ma mondtam neki, hogy ha ennyire zavarja, hogy nem tud elérni, akkor vegyen nekem is ilyen nyomi telefont. Nővéremnek is ilyen van, és asszem valami 1000 Ft volt egy telefon...ez a kis alapteló, amivel csak telefonálni lehet. És nekem jelenhelyzetben ez is épp elég lenne, de azt mondta, nincs rá pénzünk. Minden másra van, csak egy ilyen 1000 Ft-os telefonra nincs.
2012. nov. 8. 22:09
 3/11 A kérdező kommentje:

Ja egyébként az is másik sztori, miért nem bírnak meg bennem a szüleim...

olyan 2-3 éve egy osztálytársammal legjobb barátnők voltunk, anyámék meg megtiltották, hogy barátkozzak vele, mert nekik nem volt szimpatikus. (Ahhoz képest amúgy anyám egész jól elbeszélgetett mindig a csaj anyjával, szóval egyáltalán nem volt zűrös családja sem ,meg semmi) Ezért titokban kellett találkoznunk és suli után gyakran elmentünk a suli közelében lévő játszótérre beszélgetni, és csak úgy tudtuk ezt megtenni, ha azt hazudtam apámnak, hogy pl. könyvtárban gyűjtünk dolgokat a töri gyűjtőmunkára, meg ilyesmik. De egyébként amikor megtudták, hogy titokban suli után is találkozgatunk, megvertek, szóval.... És ez az eset után ők még mindig abban a hitben élnek, hogy én milyen egy szemét kölyök vagyok és hogy bennem sosem lehetett megbízni. Jah, csak szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezt tette volna, ha a legjobb barátnőjétől akarják elszakítani, csak mert nem volt nekik szimpatikus. Az iskolában meg amúgy azért nem tudtunk rendesen beszélgetni, mert mindig ott voltak az osztálytársaink, más emberek, és úgy nem tudtunk normálisan beszélgetni...

2012. nov. 8. 22:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
vannak ilyen szülők, apukád egy primitív takony. az ő érdeke is, hogy jól tanulj, de ennek megértéséhez túl ostoba.
2012. nov. 8. 22:17
 5/11 anonim ***** válasza:
22%

Nos, szépen elmeséltél mindent. Én meg azt látom,hogy átverted apád agyát (nem szép dolog verekedni, erre nincs mentség, de akkor is ezt tetted), és rá két évre meglepődsz, ha nem tetszik neki, hogy későn, sötétedés után érsz haza. Igen, meg lehet érteni, hogy azért, mert szakkör van, csakhogy ő nem érti meg. De aki a szabályok ellen vétett első körben nem az apád volt, hanem te. Mindent meg lehet indokolni, és megértem, amit tettél, de akkor is ezek a tények. Ő nem fog benned bízni. Egy nyugodt pillanatában érdemes megkörnyékezni mégegyszer, de ha nemet mond, nem tudsz mit tenni. Szerintem is olcsóbb egy mobil, mint egy matek magántanár, de ha nem akar elengedni a szakkörre és nem akar telefont sem venni, akkor a jövőd érdekében vesd fel, hogy keresel korrepetáló tanárt, aki házhoz jár... legalább a felvételid ne szúrd el, ha már ennyire nem bírsz kommunikálni a szüleiddel! Amúgy picit több önkritika is kellene, mert a szád már nagy, de ha ebben a stílusban adod elő apádnak is a véleményed, akkor kinyílik a bicska a zsebében, mielőtt eljutna az agyáig a szavak jelentése! Vegyél vissza a vádakból és próbálj kedvesen közelíteni.

(hozzáteszem a szülőket nem védem, primitívnek tartom azt, aki pofonnal oldja meg a fegyelmezési gondjait és így akar tiszteletet kívédeni. De a tény az tény, megszegted a játékszabályait, akármik is voltak azok, hazudtál, és most emiatt szívsz.)

2012. nov. 8. 23:15
 6/11 anonim ***** válasza:
*kivédeni=kivívni (csak már késő van nekem)
2012. nov. 8. 23:17
 7/11 anonim válasza:
100%

Én elküldeném az apukádat nevelési ALAPelveket tanulni. Egy szülőnek az a feladata hogy biztosítsa a gyermeke (jelen esetben a te) biztos életét, jelenben és jövőben is, a tanulásban, az életben pedig azt kell engednie, ami NEKED jó, nem nekik. A felvételi pedig fontos a jövőd szemszögéből is, és muszáj megértenie, hogy téged érdekel, hogy sikerül. Ha nem érti meg, akkor sajnos így jött ki neked az élet. :/

Egyébként ha apud halálra aggódja magát, hogy éppen mit csinálsz (miközben a suliban matekozol), akkor szállítson ő haza a suliból, vagy ha ez nem tetszik neki, vagy nincs autótok, vegyen neked telefont. Ez a "nincs pénz" hülyeség, telefonálásra jók a régebbi készülékek is, nem IPhone-t kell vennie.

Vagy ha esetleg tényleg eltilt a szakköröktől, akkor beszélj a tanároddal, nem tudna-e otthonra feladatokat adni, aztán amit nem értesz, megkérdezed tőle másnap vagy utána. Vagy ha kell, tudok ebben-abban segítséget nyújtani. ;)

16/F

2012. nov. 8. 23:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy ezt mondom,de apukád qurva ostoba:SAz sem szimpi a szüleidben,hogy ilyen hülyeségért megvertek.Nekem is ugyanilyen troll az apám,én még a mai napig hazudok neki.Csúnya dolog,tudom,de másképp megkeserítené az életemet a butaságával.Szerintem próbálj meg beszélni anyukáddal,hátha ő normálisabb.
2012. nov. 9. 07:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem bízik benned -és szerintem félt is- akkor mondd meg neki, hogy minden szakkör után menjen eléd a suliba. Akkor tuti nem esik bajod hazafele jövet és azt is látja, hogy tényleg a szakkrön voltál.

Azért az durva, hogy megvertek...

2012. nov. 9. 10:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Átverted apukád fejét... Csodálkozol, hogy nem bízik benned? Most komolyan.... 15 éves lány egyedül este a sötétben... Emlékszel Bándy Kata estére? Azért te is ludas vagy, apukád csak aggódik.
2012. nov. 9. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!