Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha apám tönkre...

Mit csináljak, ha apám tönkre akarja tenni az életemet?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: járok matematika és kémia felkészítő szakkörre egy közeli szakközépsuliba, általában 5-6:45-ig tart egy ilyen óra. Viszont most elég korán sötétedik, nekem meg nincs telefonom, ezért apám megtiltotta, hogy járjak arra a szakköre. Ma azért volt kibukva, mert hogy ő nem fog utánam idegeskedni, hogy miért nem vagyok otthon már 7-kor. Az csak mellékes, ohgy már vagy 2 hete bejelentettem nekik, hogy ezen a héten is lesz szakkör....

És egyáltalán nem bízik bennem. Képes volt a buszmegállóba kijönni, amikor jöttem hazafele, hogy leellenőrizze, hogy tényleg busszal jöttem-e haza. Utána még ő kérdezte tőlem tök felháborodottan, hogy hol voltam, én meg csodálkozva mondtam neki, hogy szakkörön, de ezt mondtam is neki múltkor. Amúgy ebből is látszik, hogy ha mondok valamit, azt nagyívből szarják le, de ilyenkor meg engem hibáztatnak, közbe én szóltam nekik, de hogyne, rám sosem kell figyelni...

És amikor mondtam neki, hogy hol voltam, még leállt velem kötekedni, hogy biztos nem ott voltam. Már nem azért, de 15 évesen hol lettem volna este 7-kor?? Mit gondol rólam, hogy egy hülye drogos vagyok, vagy mi?

És a lényeg, hogy megtiltotta, hogy legközelebb menjek erre a szakköre. Igen, csakhogy pont azért hívják felkészítő szakkörnek, mert felkészítenek minket a felvételikre. És szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy itt sok olyan dolgot tanulunk, amit az iskolában nem. Legalább is ilyen tanárral, amilyen a miénk: Egész órán üldögél ott magában és nem magyarázna el semmit, hanem várja, hogy magunktól jöjjünk rá az anyagra. És most fogadjunk jön majd egy csomó leoltó válasz, hogy könyvből kell tanulni, meg minden...hát már bocs, de szerintem pont arra való egy tanár, azért kapja a fizetését, hogy bemenjen az órára és elmagyarázza az anyagot, Ennyi erővel én is kaphatnék fizetést, annyit én is meg tudok tenni, hogy beülök egy osztályterembe, végigüldögélek 45 percet, miközben a műkörmeimet nézegetem...Arról nem is beszélve, hogy a matektanárunk olyan, hogy odamentem hozzá, mert nem értettem az anyagot, mire mondta, hogy menjek el valamelyik osztálytársamhoz, mert valaki biztos el tudja magyarázni....Hát mondom ok.

És visszatérve, szóval pont ez a lényeg, hogy ha nem járok matekszakkörbe, sose tanulom meg, hogy kell normálisan feladatokat megoldani, és elcseszem az egész felvételit.

Apám mégis meg akarja tiltani, hogy oda járjak. Mit tegyek?

15/L

2012. nov. 8. 22:04
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Óhh, igen, biztosan nagyon aggódhat. Én is aggódásnak nevezném, amikor inkább agyonveri a saját gyerekét...
2012. nov. 16. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!